Lifestyle

Een elektrische fiets, toch wel heel verleidelijk

Steeds als ik met mijn dochter richting de fiets loop speelt er een bekend deuntje door mijn hoofd. “Spring maar achterop bij mij, achterop de fiets”… afijn je kent dit liedje vast wel. Dat ik steeds aan dit liedje moet denken heeft alles te maken met het feit dat de jongste nog vaak bij mij achterop zit. Ze kan heel goed zelf fietsen hoor, maar wij hebben thuis geen achterom dus haar fiets moet elke keer door huis naar buiten worden gehaald. Tegen de tijd dat dat voor elkaar is ben ik (met korte afstanden) al op de plaats van bestemming. Daarnaast vind ik het in de stad een veiliger idee als ze achterop zit dan dat ze zelf fietst. Mensen fietsen als een malle in de stad! Alleen wordt het steeds zwaarder, dat fietsen met een persoontje achterop. Vooral wanneer het hard waait is het behoorlijk doortrappen.

Een elektrische fiets dan maar?

Nee joh! Dat is iets voor onze ouders, een elektrische fiets, dacht ik steeds. Een normale elektrische fiets dan, want met onze elektrische bakfiets (die ik had toen de kids nog klein waren) was ik super blij. Toch zie ik steeds vaker moeders op een elektrische fiets voorbij suizen. Mét een kind achterop. Met het grootste gemak vliegen ze me voorbij! Wil ik nu ook een elektrische fiets? Ik denk daar toch al een tijdje over na. Maar een elektrische fiets is best een investering, dus ik ga niet over 1 nachtje ijs.

Als ik mijn kinderen naar school breng of ze ophaal zie ik aardig wat moeders aan komen rijden op hun elektrische moederfiets. Ik ben maar eens gaan polsen waarom zij überhaupt deze fiets hebben aangeschaft en hoe deze fiets bevalt. Het was me al snel duidelijk dat het grootste voordeel voor mijn collega moeders de trapondersteuning is. Fietsen, zeker als je bepakt, bezakt en ‘bekind’ bent, wordt gewoon een stuk minder inspannend. Een aantal van de moeders die ik sprak gaven bovendien aan voor dit type fiets gekozen te hebben vanuit het oogpunt van milieu.

Met een elektrische fiets pak je minder snel de auto

Omdat fietsen minder inspannend is en je sneller op de plek van bestemming bent pak je simpelweg vaker de fiets in plaats van de auto. Zo had ik het nog niet bekeken, maar het klinkt eigenlijk wel heel logisch. Verder noemen veel moeders nog als voordeel dat het sportiever is om de fiets te pakken en daarmee dus gezonder. Dat is zeker waar, helemaal wanneer je met een beetje wind toch naar die auto grijpt. Maar zo’n e-bike kopen doe je niet zomaar, het is een behoorlijke aanschaf. Even doorsparen dus!

*Uitgelichte foto van fiets door DutchScenery | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button