Gezonde voeding

Goede koolhydraatarme en ketogeen (kook)boeken

Wanneer je wilt beginnen met koolhydraatarm eten of eenvoudigweg wat minder koolhydraten wilt innemen kan het handig zijn om een goed boek bij de hand te hebben. Om te leren over wat koolhydraatarm eten doet met je lichaam, maar ook om lekkere koolhydraatarme recepten bij de hand te hebben. Of misschien eet je al koolhydraatarm maar wil je de koolhydraten inname nog verder beperken en richting ketogeen gaan. Hieronder een aantal goede boeken over koolhydraatarm eten en/of ketogeen eten die je een heel eind op weg kunnen helpen.

The Complete Low-Carb Diet for Beginners – Dr. Laura Jeffers

Dit boek is een goede introductie voor mensen die willen beginnen met koolhydraatarm eten. Het biedt informatie over de basisprincipes van een koolhydraatarme levensstijl, recepten en een weekmenu.

The Keto Diet – Leanne Vogel

Dit boek is gericht op de ketogene dieet, een vorm van koolhydraatarm eten waarbij het doel is om het lichaam in ketose te brengen. Het biedt informatie over wat ketose is, hoe het werkt en hoe het te bereiken, evenals recepten en advies voor het volgen van het dieet op de lange termijn.

The Low-Carb Dietitian’s Guide to Health and Beauty – Lisa Eberly

Dit boek biedt informatie over hoe koolhydraatarme voeding kan bijdragen aan een gezonde levensstijl en een betere huid- en haarverzorging. Het bevat ook recepten en advies voor het volgen van een koolhydraatarme levensstijl.

The No-Sugar, No-Starch Diet – Dr. Richard K. Bernstein

Dit boek is geschreven door een arts die zelf type 1 diabetes heeft en is gericht op het verminderen van de inname van suikers en zetmeel om bloedsuikerspiegelstijgingen te verminderen. Het bevat informatie over hoe het dieet werkt, recepten en advies voor het volgen van het dieet op de lange termijn.

The Low-Carb Bible – Dr. John Briffa

Dit boek biedt informatie over hoe koolhydraatarme voeding kan bijdragen aan gewichtsverlies, gezondheid en welzijn. Het bevat ook recepten en advies voor het volgen van een koolhydraatarme levensstijl.

The Art and Science of Low Carbohydrate Living – Drs. Stephen D. Phinney en Jeff S. Volek

Dit boek is geschreven door twee wetenschappers die onderzoek hebben gedaan naar koolhydraatarme diëten en biedt informatie over hoe koolhydraatbeperking het metabolisme kan beïnvloeden en de gezondheid kan verbeteren. Het bevat ook recepten en advies voor het volgen van een koolhydraatarme levensstijl.

The Low-Carb Gourmet – Karen Barnaby

Dit boek bevat recepten voor koolhydraatarme maaltijden, zoals vleesgerechten, visgerechten en vegetarische gerechten. Het biedt ook advies over hoe je een koolhydraatarme levensstijl kunt volgen.

The Low-Carb Comfort Food Diet – Dr. Mike Roussell

Dit boek biedt informatie over hoe koolhydraatarme voeding kan bijdragen aan gewichtsverlies en gezondheid, evenals recepten voor comfortfoods zoals pizza, pasta en koekjes. Het bevat ook advies voor het volgen van een koolhydraatarme levensstijl op de lange termijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat ieder individu anders is en dat wat voor de een werkt, niet per se ook voor de ander werkt. Het is daarom aan te raden bij twijfel altijd professioneel advies te vragen aan een arts of een gekwalificeerde diëtist voordat je begint met een bepaald dieet.

Niet alle bovenstaande boeken zijn in Nederland (op dit moment) verkrijgbaar. Daarom hieronder ook andere goede (Nederlandstalige) boeken over koolhydraatarm eten en ketogeen eten.

The Keto Diet Cookbook

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05

Glucose revolutie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05

Keto Comfort Cookbook

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,00)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05

Koolhydraatarm eten, zó doe je dat!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 - 23:05
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button