Recepten

Gezonde granola maken zonder suiker

Noten en zaden zijn gezond, mits ongebrand en ongezouten. Veel mensen eten het graag door de yoghurt of door de kwark, vaak in combinatie met wat granen als havervlokken of speltvlokken. Weer andere mensen eten noten en zaden liever in de vorm van gezonde granola, waarbij je de notenmix of zadenmix bakt in de oven met honing en/of olie. Door het roosteren in de oven krijgt de mix een krokante “bite”, lekker!

Gezonde granola maken

Nu zijn we natuurlijk altijd in voor iets nieuws en aangezien vooral diverse zaden van zichzelf als knapperig vroegen we ons af: wat zou er nu gebeuren wanneer je een mix van verschillende zaden en noten niet bakt in de oven maar iets laat “opstijven” in de koelkast? Juist, dan krijg je deze heerlijke gezonde granola! En die is ook nog eens zonder suiker. Eenvoudig te maken en in combinatie met de yoghurt of kwark dé perfecte start van jouw dag.

Lees ook: granola met honing en appelsap

Ingrediënten gezonde granola zonder suiker

  • 1 el hennepzaad (ongepeld)
  • 1 el chiazaad
  • 75 gram havervlokken
  • 1 el ongebroken lijnzaad
  • 20 gr amandelen
  • 20 gram hazelnoten
  • 2 el koudgeslingerde honing
  • 1 1/2 el amandelpasta
  • 1 el (geurende) kokosolie
  • 1 tl vanille poeder

Bovenstaande hoeveelheid is genoeg voor ca. 1 week bij dagelijks gebruik van ongeveer 3 eetlepels in je yoghurt of kwark.

Gezonde granola maken zonder suiker - AllinMam.com

Lees ook: Bananenbrood met havermout en stukjes pure chocolade

Bereidingswijze van de granola

Verwarm de kokosolie zodat deze vloeibaar wordt. Hak de amandelen en hazelnoten fijn, met een goed scherp mes of in de keukenmachine, niet te fijn. Mix het hennepzaad, het chiazaad, het lijnzaad, de havervlokken en de gehakte amandelen in een grote kom. Mix in een kleinere kom de honing, de amandelpasta, de vanille poeder en de kokosolie tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de mix in de grote kom en roer goed door elkaar. Doe de mix in de ovenschaal en zet ca. 1,5 uur in de koelkast. Hak granola met een vork los tot het een kruimige mix wordt en doe het in een goed afsluitbare pot.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button