Bananenbrood met havermout en pure chocolade

Ik hou ervan; cake of brood wat eigenlijk net iets te vochtig is, een beetje nat. Sommige mensen associëren het vochtig blijven misschien meteen met “niet gaar” maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. In dit bananenbrood met havermout zit nu eenmaal veel banaan en wanneer je bakt zonder bakpoeder blijft de cake of het brood wat vastig. En dat vind ik nou juist lekker!

Bananenbrood

Met dit bananenbrood of deze bananencake, kun je ontzettend variëren. Zo heb ik hem al gemaakt met minder boter dan eigenlijk de bedoeling was, heb ik er wel eens andere nootjes door gedaan en ook een havermoutcake met walnoten heb ik al eens eerder gemaakt. Maar vandaag vertel ik jullie hoe dit bananenbrood met pure chocolade gemaakt is.

Lees ook: Havermoutcake met banaan en walnoten

Wat hebben we nodig?

Een bakvorm, 3 bananen, 75 gram patentbloem, 75 gram havermout, 2 eieren, 6 stukjes pure chocolade en 25 gram gesmolten roomboter.

Bereiding van het bananenbrood

Oven voorverwarmen op 180 graden. Prak de bananen. Mix het bloem en de havermout met de bananen in een kom, hak de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe. Even goed mengen en tot slot de 2 eieren en de gesmolten toevoegen. Goed door elkaar mengen en in de bakvorm doen.

Lees ook: Havermout muffins, een goed alternatief voor brood

Het bananenbrood heeft 50 minuten nodig om te bakken, maar hou het wel in de gaten want het kan wel eens per oven verschillen. Wordt de bovenkant op een gegeven moment te donker dan kun je er wat aluminiumfolie overheen vouwen.

Als het bananenbrood klaar is kun je het uit de bakvorm halen en laten afkoelen. Ik leg het vervolgens in de koelkast, al dan niet in plakken gesneden. Je kunt het dan zeker 4 dagen bewaren ;-) Mocht je toch houden van iets luchtiger bananenbrood voeg dan wat bakpoeder toe.

Tags
Back to top button
Close