Recepten

Koolhydraatarme mug cake met amandelmeel

Makkelijk én snel ontbijt maken, dat willen we allemaal! Maar wat als je liever niet dat makkelijke brood of die handige crackers eet ’s morgens? Of als je koolhydraten liever zo goed als helemaal achterwege laat? Dan hebben we hier een super makkelijk en snel ontbijt voor je: een koolhydraatarme mug cake met amandelmeel.

Koolhydraatarm eten

Je hoort steeds meer dat mensen koolhydraatarm eten. Ikzelf ben er inmiddels aardig bedreven in en ik kan aardig wat tips geven wanneer mensen me vragen wat je dan nog wél kan eten wanneer je geen koolhydraten meer eet. Want dat is vaak wat mensen denken, dat er niets over blijft. Koolhydraatarm is anders dan koolhydraatvrij. Dat laatste is trouwens sowieso onmogelijk: er bestaan namelijk bijna geen voedingsmiddelen waar helemaal geen koolhydraten in zitten. Een aantal populaire koolhydraatarme recepten op AllinMam.com zijn koolhydraatarm brood, koolhydraatarme wafel (chaffle) en de koolhydraatarme tosti.

Koolhydraten vermijden geeft veel mensen al snel diverse voordelen. De bloedsuikerspiegel blijft stabiel en je hunkert minder naar “ongezond” eten. Zelf ervaar ik het vooral wanneer ik ‘s morgens meteen al begin met iets waar weinig koolhydraten in zitten. Iets wat goed vult en waar ik de de hele ochtend op kan teren, zoals deze koolhydraatarme mug cake met amandelmeel.

Lees ook: Recept voor Oopsies, koolhydraatarme broodvervanger

Recept voor keto mug cake - AllinMam.com

Koolhydraatarme mug cake met amandelmeel

Een mug cake is echt snel gemaakt en ook nog eens lekker. Vooral in de winter, wanneer hij warm uit de magnetron komt. Je kunt een mug cake eigenlijk in elk soort mok maken, maakt niet uit welke vorm de mok heeft. Ik maak hem ook wel eens in een bakje van aardesteen wat lager is en een grotere diameter heeft. Net wat er in de buurt staat! Uiteraard is een mok handiger wanneer je de mug cake uiteindelijk omgekeerd op een bord wilt zetten. Ik eet hem vaak gewoon meteen uit de mok, handig en snel :-)

Ingrediënten mug cake

Met ingrediënten kun je heel erg variëren. Hou je van kaneel dan gooi je er wat kaneel doorheen. Wil je de amandelsmaak versterken, voeg dan amandel extract toe. Zin in een bite? Wat zonnebloempitten erdoorheen is ook lekker! Ik hou van vanille en van smeuïg. En smeuïg wordt deze mug cake, daar zorgt de roomkaas wel voor!

Ingrediënten koolhydraatarme mug cake

  • 1 ei
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 theelepels Sukrin
  • 1 theelepel vanille extract of vanille poeder
  • snufje (Keltisch) zout

Bereiding van koolhydraatarme mug cake

Mix alle ingrediënten goed door elkaar, behalve de roomkaas. Het mixen kan goed met een vork, gewoon meteen in de mok waarin de de mug cake wilt maken. Snij de roomkaas in kleinere stukjes en voeg deze ook toe aan het mengsel. Doordat de stukjes klein zijn mengt het goed met de overige ingrediënten. Zie je nog kleine stukjes roomkaas zitten? Geen probleem, dat zorgt voor een verrassing hier en daar binnenin de mug cake!

Zet de mok 1 minuut en 50 seconden op 900W in de magnetron. Het is de eerste keer even uitproberen, elke magnetron is weer anders.

Een lekkere toef slagroom (zonder suiker ;-) bovenop en klaar is je ontbijt! Hou je van bessen dan passen blauwe bessen en frambozen ook prima bij je koolhydraatarme ontbijt.

Kookbijbels – Koolhydraatarme bijbel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,99)
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:36

Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:36

101 Koolhydraatarme Recepten – 50 dagen plan

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:36

Low carb, lekker en snel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024 - 23:36

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button