Makkelijk zelf koolhydraatarm brood maken

Brood is een van de dingen waar veel mensen moeite mee hebben wanneer ze minder koolhydraten willen eten. Er is koolhydraatarm brood verkrijgbaar maar dat valt vaak niet zo in de smaak. Je eet dan eigenlijk brood omdat je graag brood eet, maar eigenlijk eet je iets wat je helemaal niet zo lekker vindt. Waarom niet zelf koolhydraatarm brood maken?

Zelf koolhydraatarm brood maken

Wanneer je zelf aan de slag gaat met een recept voor koolhydraatarm brood zul je het (volkoren) tarwemeel moeten vervangen. Maar waarmee? Dit kan bijvoorbeeld met amandelmeel of met ander meel gemaakt van pitten en/of noten. Maak je bananenbrood dan kun je kokosmeel gebruiken, heel lekker in combinatie met banaan en bijvoorbeeld dadels. Om het brood smeuïg te houden kun je roomkaas toevoegen zoals we ook in de koolhydraatarme Oopsies en de koolhydraatarme wafels doen of crème freche. Volume geef je aan het brood door het toevoegen van zaden en pitten, wat ook meteen voor een goed verzadigd gevoel zorgt. Hierdoor eet je waarschijnlijk minder grote hoeveelheden van koolhydraat arm brood dan van brood dat gemaakt is van tarwe.

Lees ook: Koolhydraatarme mug cake met amandelmeel

Ingrediënten voor koolhydraatarm brood

Bereiding van koolhydraatarm brood

Schrap de wortels en rasp ze vervolgens. Mix de eieren met alle ingrediënten in een grote kom en laat vervolgens ongeveer 20 minuten staan. Het mengsel wordt hierdoor wat dikker/vaster waardoor je er beter ronde “hoopjes” van kunt maken. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.

Maak kleine hoopjes van het deeg op het bakpapier. Je kunt ze natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt; ik haal er met deze hoeveel ingrediënten ca. 15 broodjes uit. Hoe dikker het deeg is hoe hoger de hoopjes blijven, hoe hoger de broodjes zullen zijn na het bakken. Bestrooi met wat pitten. Bak de broodjes in ca. 15 minuten af in de oven, check halverwege even of je oven gelijkmatig bakt en draai anders de bakplaten een keer.

Lees ook: Bananenbrood met kokosmeel en pure chocolade

Recept voor koolhydraatarm brood maken - AllinMam.com

De koolhydraatarme broodjes bewaren

De broodjes kunnen heel goed worden ingevroren. Ondanks het feit dat ze best veel vocht bevatten door de wortel ontdooien ze best snel. Ideaal om op deze manier een voorraadje aan te leggen!

Waar beleg je de koolhydraatarme broodjes mee?

Ik ben echt fan van kaas op deze broodjes. Beetje roomboter, plakje kaas en een blaadje sla voor het knapperige. Heerlijk! Ook eet ik ze geregeld met roomkaas en met ham zijn ze ook erg lekker. Wat ik nog niet geprobeerd heb is met chocopasta van pure chocolade (zonder suiker). Ik denk dat dat ook erg lekker is omdat het broodje van zichzelf al een beetje zoet smaakt door de wortel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button