Europa

In de herfstvakantie naar LEGOLAND® Billund Resort

Op zoek naar een leuke familiebestemming voor aankomende herfstvakantie? Kijk niet verder, ga naar LEGOLAND® Billund Resort in Denemarken! Bij het horen van de naam denk je vast meteen aan een vakantiepark, maar dat bedoelen we niet. LEGOLAND Billund Resort is een vakantieregio in het zuiden van Denemarken die reikt van de westkust tot aan de oostkust. Je kunt je hier natuurlijk onderdompelen in de LEGO® blokjes in het alom bekende LEGOLAND® maar er is nog veel meer te doen. Zo kun je in dit deel van Denemarken leuke activiteiten ondernemen, van de natuur genieten, de Waddenzee ontdekken, attractieparken bezoeken én door oude stadjes slenteren.

Wat is er allemaal te doen in LEGOLAND® Billund Resort?

Ga je met kinderen deze kant op dan zul je vast een dagje LEGOLAND® inplannen, hier staat deze Deense regio immers bekend om. In LEGOLAND staat alles in het teken van de bekende blokjes. Of je nu in de achtbaan zit, door het aquarium loopt of een drankje haalt. Ook in fraai ontworpen LEGO® House draait alles om LEGO® blokjes. Kinderen kunnen hier naar hartelust bouwen, hun eigen mini figures samenstellen in de grote LEGO shop en zelfs eten bestellen met LEGO® bricks.

LEGOLAND en LEGO Discovery Center - AllinMam.com
LEGOLAND

Kun je even geen blokjes meer zien? Trek de natuur in! De kustlijn langs de Waddenzee wacht op je. In het westelijke gedeelte van LEGOLAND® Billund Resort kun je sinds kort de 25 meter hoge Marsk Tower beklimmen voor een weids uitzicht over de omgeving. Marsk Camp is tevens dé plek om een tour te boeken voor het plukken van oesters, om die vervolgens zelf boven open vuur te bereiden. Bezoek het mooie, nieuwe bezoekerscentrum van Nationaal Park Vadehavet en maak vanhier een rit met de traktor het wad op, op zoek naar zeehonden. Nog meer dieren bekijken? Dan ben je op het goede adres in safaripark GIVSKUD ZOO, waar je je zowel te voet als met de auto door dierenverblijven kunt verplaatsen. Herten kun je spotten aan de oostzijde van LEGOLAND Billund Resort, in Dyrehaven en met een beetje geluk zie je hier bruinvissen in Vejle Fjord.

Givskud Zoo en dinopark in Deens Jutland - AllinMam.com
GIVSKUD ZOO

Geschiedenis freak? Terug naar de tijd van de Vikingen kun je in het Ribe VikingeCenter (westkust) en in het nieuwe Royal Jelling (Kongernes Jelling), een interactief centrum over Deense Vikingkoningen. Vergeet ook zeker niet door de schilderachtige straatjes van Ribe te struinen. Ribe is de oudste stad van Scandinavië en je vindt hier naast de indrukwekkende Dom van Ribe eeuwenoude vakwerkhuisjes en smalle steegjes.

Klimliefhebbers kunnen hun hart ophalen in klimpark Gorilla Park en de echte diehards zijn welkom voor bridgewalking in Middelfart, waarbij je de Nieuwe Kleine Beltbrug (brug tussen Jutland naar Funen) op een hoogte van 60 meter trotseert. Wie weet heb je geluk en spot je bruinvissen vanuit de hoogte, dieren die geregeld in de Kleine Belt worden waargenomen. Genoeg te doen in LEGOLAND Billund Resort!

RIBE

Overnachten in LEGOLAND Billund Resort

Kom je met de camper of heb je een tent, caravan of vouwwagen mee? Dan zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten, met of zonder kinderen. In LEGOLAND Billund Resort zijn meerdere campings te vinden en een aantal daarvan staan bekend als perfecte uitvalsbasis voor bezoekjes aan LEGOLAND en GIVSKUD ZOO. Liever een huisje? Ook die zijn te vinden op verschillende campings. Ideaal wanneer je met kinderen op vakantie bent. Je hebt wat meer luxe en comfort dan in een tent maar daarnaast kun je toch gebruik maken van alle faciliteiten die een camping biedt.

Makkelijk bereikbaar

Vanaf Utrecht is het zo’n 700 kilometer rijden naar Billund en dat betekent dat je na 7,5 uur sturen je bestemming bereikt. Goed te doen en een aanrader wanneer je met een camper, caravan, vouwwagen of tent reist. Heb je geen eigen “accommodatie” mee? Dan is vliegen naar Billund Airport een goed alternatief. De effectieve vliegtijd bedraagt een uur en 5 minuten. En dat betekent dat je na aankomst nóg sneller aan je vakantie kunt beginnen.

Bezoek LEGOLAND Billund Resort met TUI

Bij TUI kun je terecht voor het boeken van veel verschillende accommodaties in LEGOLAND Billund Resort, voor komende herfstvakantie. Meer informatie over LEGOLAND en alles wat er in de buurt te doen is vind je op de website van VisitDenmark.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button