Reistips

Reizen met kinderen | 5 tips

Reizen met kinderen; het lijkt een hele onderneming, het maken van een verre reis met jouw kroost. Toch ervaren veel gezinnen dat het juist erg leuk kan zijn. Plan voldoende tijd in voor afwisselende activiteiten waarmee je het land en de lokale bevolking echt leert kennen. Je zult vanzelf zien dat zowel jij als je kinderen zo volop kunnen genieten van de reis. Vind je het lastig om een geschikte bestemming te kiezen? Wij hebben 5 favorieten voor je op een rij gezet. Dit zijn stuk voor stuk landen die zeer geschikt zijn om naar toe te reizen met kinderen.

Bali

Fiets door rijstvelden naar sprookjesachtige tempels en ontspan op tropische stranden, waar je kids uren zandkastelen kunnen bouwen. Je zult al gauw merken dat de lokale bevolking op het Indonesische Bali dol is op kinderen en het contact met hen dan ook snel gelegd is. Wil je een zon zekere vakantie? Kies dan voor de mei- of zomervakantie. Het regenseizoen is dan net voorbij en de temperatuur ligt rond de 25 graden. Deze maanden kenmerken zich door zwoele avonden en een koel briesje vanaf zee.

Zuid-Afrika

Spot walvissen voor de Zuid-Afrikaanse kust, ga cruisend in een 4×4-drive op zoek naar de Big Five, doorkruis uitgestrekte wijngaarden op de fiets en overnacht in een safaritent in de bush. De wegen in Zuid-Afrika zijn goed, het comfort is van westers niveau en je hebt geen last van een jetlag, omdat er geen tijdsverschil is. De beste periodes om met je kids naar Zuid-Afrika te reizen, zijn in de mei- en herfstvakantie. In de meivakantie is het herfst in Zuid-Afrika, de temperatuur ligt dan rond de 22 graden. Tijdens de herfstvakantie is het er juist lente en ligt de temperatuur rond de 24 graden. Het landschap is groen en de bloemen staan vol in bloei.

reizen met kinderen | Tips | AllinMam.com

Thailand

Fiets door nauwe steegjes in de bruisende Thaise stad Bangkok en neem een tuktuk naar de kleurrijke tempels. Overnacht in een drijvend huisje op een spiegelglad meer of langs de oevers van een rivier in een sfeervolle safaritent. Thailand heeft voor ieder wat wils. Je kunt hier eigenlijk het hele jaar door goed naartoe reizen. De temperaturen zijn altijd aangenaam, in de zomer zijn er af en toe regenbuien maar is er zeker ook veel zonneschijn. Wil je naar het strand, dan kun je in deze periode het beste naar het zuidoosten van Thailand.

reizen met kinderen | Tips | AllinMam.com

Costa Rica

Slinger als Tarzan door boomtoppen in het regenwoud, ga op zoek naar nieuwsgierige aapjes en kleurrijke vogels tijdens een bootsafari en luier in een hangmat op een tropisch strand. Costa Rica is een avontuurlijke bestemming en de lokale bevolking is niet alleen vriendelijk, maar spreekt ook goed Engels. De meest geschikte periodes om met kinderen naar Costa Rica te reizen, is in de kerst- en voorjaarsvakantie. De temperaturen zijn aangenaam en zo nu en dan valt er een verkoelende regenbui.

reizen met kinderen | Tips | AllinMam.com

Canada

Spot bruine beren langs de kant van de weg, peddel in een kajak op een ijsblauw meer en tel walvisstaarten langs de kust. Canada is veilig, heeft een uitstekend wegennet en afhankelijk van de rondreis zijn de afstanden die je aflegt behapbaar. Ideaal om rond te reizen met kinderen, dus. De beste reisperiode is gedurende de zomermaanden. De temperatuur liggen rond de 23 graden en de landschappen zijn groen. In de wintermaanden kun je rekenen op fikse sneeuwbuien en een maximum temperatuur van acht graden.

reizen met kinderen | Tips | AllinMam.com

Wil jij met je kids een verre reis maken? Reisorganisatie RiksjaKids biedt reizen aan naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, waar je goed met kinderen op stap kunt gaan. Overnacht in sfeervolle accommodaties met fijne zwembaden en ga op zoek naar onontdekte plekjes en activiteiten die de reis zowel voor jou als voor je kids bijzonder maken. Ervaren reisspecialisten die zelf moeder zijn en geregeld reizen met kinderen adviseren je graag en helpen je jouw eigen kids-reis samen te stellen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button