Reistips

5 redenen waarom een vakantiekamp voor jouw kind een goed idee is

Surfkamp in Spanje, op avontuur in de Drentse bossen of een taalreis in Engeland. Vakantiekampen zijn er in allerlei soorten en maten, en daarom is er voor elk kind wel een geschikt kamp. Juvigo biedt via hun website een helder overzicht van allerlei soorten jeugdreizen. Een vol activiteitenprogramma én het leren kennen van een groep andere enthousiaste kinderen is niet alleen mega leuk, maar ook nog eens zeer leerzaam. Hierbij dan ook 5 redenen waarom een vakantiekamp voor jouw kind een goed idee is.

Nieuwe vrienden maken

Een vakantiekamp is de perfecte plek voor het maken van nieuwe vrienden. Niet alleen zijn de kinderen omringd door leeftijdsgenootjes, ook delen ze vaak een hobby. Alle kinderen die naar een watersportkamp gaan delen natuurlijk dezelfde interesse voor watersporten, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een ponykamp of voetbalkamp. Daarnaast is het leuk dat je kind kennismaakt met kinderen uit andere delen van het land, of zelfs deelnemers uit het buitenland in het geval van een internationaal kamp!

5 redenen waarom een vakantiekamp voor jouw kind een goed idee is - AllinMam.com

Uit hun comfort-zone

Je comfort zone kan soms heerlijk zijn om in te zitten… maar daarbuiten is er nog zoveel te ontdekken! Een jongerenreis forceert je kind om uit zijn of haar comfortzone te treden. Dit geeft vaak nieuwe inzichten en kan mooie vriendschappen opleveren. Natuurlijk is het best spannend als kind zijnde om je veilige bubbel te verlaten, het mooie aan een vakantiekamp is dat alle kinderen in hetzelfde schuitje zitten. Hierin kunnen ze elkaar helpen en elkaar op hun gemak stellen! Daarnaast is er natuurlijk altijd voldoende begeleiding aanwezig om de kinderen hierbij te helpen, en bovendien een luisterend oor te bieden bij zorgen of problemen. En jij als ouder bent natuurlijk ook maar één telefoontje verwijderd van je kind.

Leerzaam

Tijdens een heleboel vakantiekampen leren de kinderen veel nieuws. Denk bijvoorbeeld aan een taalreis waarbij er wordt gewerkt aan bijvoorbeeld hun Engels, Frans of Spaans. Bij een surfkamp leren ze de golven te trotseren, of een avonturenkamp waar ze de kneepjes van het survivallen zullen leren. Met een heleboel nieuw geleerde skills zullen ze huiswaarts keren!

5 redenen waarom een vakantiekamp voor jouw kind een goed idee is - AllinMam.com

Leren van sociale vaardigheden

Een nieuwe omgeving zorgt ook voor het leren van sociale vaardigheden. Door het leren kennen van een heleboel kinderen in korte tijd zullen ze zeker hun sociale vaardigheden verder ontwikkelen. Op het kamp wordt er over het algemeen veel aandacht besteed aan het voorstellen van de kinderen aan elkaar. Dit geeft de kinderen een duwtje in de rug om contacten te leggen met elkaar.

Voor ieder wat wils

Bij Juvigo vind je een ruim aanbod aan heel veel verschillende type vakantiekampen. Voor elk kind is er wel een kamp wat goed aansluit bij zijn of haar wensen! Van sportief tot avontuurlijk en leerzaam tot creatief, laat je informeren en adviseren en geef je kind een onvergetelijke tijd.

*Foto’s via Shutterstock

Back to top button