Europa

4 ideeën voor een spectaculaire gezinsvakantie

Het is soms best moeilijk om snel een goede plek te vinden om met je kinderen op vakantie te gaan. Je wilt dat er natuurlijk veel te doen is. Daarom hebben we een paar hele leuke plekken opgezocht waar je met je familie naartoe kunt voor een leuke vakantie. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

Noorwegen

Hou je van avontuur en is stilzitten niets voor jou? Wil je tijdens je vakantie liever actief zijn? Denk er dan eens aan om een avontuurlijke vakantie naar Noorwegen te boeken. Je kunt op verschillende manieren actief zijn, zoals skiën en snowboarden in de sneeuw, maar ook kanoën en abseilen zijn opties. Dit zijn maar een paar voorbeelden van leuke dingen die je tijdens je vakantie in Noorwegen kunt doen.

Portugal

Als je op zoek bent naar heel mooie stranden in Europa, dan is Portugal echt een goede keuze. In de Algarve zijn er mooie stranden met goudgeel zand. Dit is natuurlijk leuk voor de kinderen. Het bijzondere aan deze plek zijn de grote rotsen aan de kust. Die zie je niet in andere landen in Europa. Een handige tip: misschien is het slim om niet alleen naar de Algarve te gaan, maar ook andere delen van Portugal te bezoeken, want Portugal heeft nog veel meer leuke dingen voor kinderen. Je kunt de hoofdstad Lissabon bezoeken of naar het mooie noorden van Portugal gaan. Daar heb je de prachtige Douro-vallei en de gezellige stad Porto.

Macedonië

Macedonië wordt steeds populairder voor familievakanties omdat het er erg mooi is en niet zo heel duur. Behalve de mooie natuur en oude steden, is er ook veel leuks voor kinderen. Het water in het Meer van Ohrid is superhelder, perfect om visjes te vangen. Steeds meer hotels hebben leuke activiteiten voor kinderen, en in het Nationaal Park Pelister kunnen jullie fijn samen mountainbiken of een speciale wandelroute voor kinderen volgen.

Lanzarote

Wie is er nu niet dol op de Canarische Eilanden? Lanzarote is een prachtige vakantieplek, en dat is niet toevallig. Lanzarote is iets minder druk dan bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife, maar zijn net zo mooi en er zijn ook veel leuke dingen te doen voor het hele gezin! Als je naar het Timanfaya National Park gaat, kun je alles leren over de indrukwekkende vulkanen, en in de vulkanische grot Los Jameos del Agua kun je zelfs zeldzame witte krabbetjes zien.

Back to top button