Europa

Een weekend in een Eurocamp Avant stacaravan

Het lijkt een gewoonte om naar vakantieparken en leuke accommodaties te zoeken die verder weg liggen van je woonplaats, wanneer je een weekendje weg wilt. Even weg uit je eigen omgeving, even proeven van een andere sfeer, een andere mentaliteit én soms een heel andere cultuur. Toch hoef je voor een leuk weekendje weg niet altijd ver weg. Dat ervaren wij, als we door Eurocamp worden uitgenodigd om een weekend te verblijven in 1 van hun mooie accommodaties op het vakantiepark van Duinrell in Wassenaar. Voor ons best wel om de hoek, nog geen 45 minuten rijden en precies tussen de plek waar ik ben opgegroeid en de plek waar ik nu woon in. Best wel bekend terrein dus! En toch ben ik er in geen 30 jaar geweest.

Vakantiepark Duinrell

Sterker nog, ik wist eigenlijk niet eens dat er zo’n groot vakantiepark bij Duinrell te vinden was! Safaritenten, stacaravans, kleine en grote chalets… er is een ruim aanbod. Voordeel van verblijven in een accommodatie op dit vakantiepark is dat je ten alle tijde het attractiepark in kunt lopen. We hebben er dus helemaal zin in!

Eurocamp Avant stacaravan

Als we aankomen op het vakantiepark is het even zoeken waar we precies moeten inchecken. Eurocamp heeft een eigen receptie op het park en dat betekent dat je bij de slagbomen kunt melden dat je voor Eurocamp komt, waarna je aanwijzing krijgt waar je de Eurocamp receptie vindt. We gaan natuurlijk meteen de Avant stacaravan bekijken, zo nieuwsgierig als we zijn. Alhoewel het een beetje dubbel voelt wanneer je het over een stacaravan hebt; tegenwoordig zijn het eerder huisjes, zo comfortabel en luxe!

Lees ook: Een week Eurocamp Aspect mobile home in Frankrijk

In de Avant zijn 3 2-persoons slaapkamers aanwezig, waarvan de kinderen natuurlijk meteen het stapelbed confisqueren. Er is een ruime keuken waarin je alles vindt wat je nodig hebt: oven, magnetron en een grote koelkast met diepvries. Het is lekker licht binnen, dat kan ook niet anders met ramen tot aan de vloer, over bijna de hele breedte van de stacaravan. De badkamer is vrij klein, maar ook hier weer alles wat je nodig hebt.

Meer over Eurocamp in het algemeen

Dit weekend geldt voor ons als een eerste kennismaking met Eurocamp. Een aanloop naar de meivakantie, wanneer we in het buitenland een week in een Eurocamp accommodatie zullen verblijven. In de Eurocamp Aspect, de meest luxe stacaravan van Eurocamp, krijg ik samen met een aantal andere bloggers meer te horen over Eurocamp, het aanbod, de werkwijze en de bestemmingen. Een aantal punten blijven me meteen bij:

  • 8000 accommodaties op 190 campings in Europa, waarvan 85% stacaravan
  • 25 “eigen” campings
  • Jaarlijks gaan ruim 80.000 Nederlanders en Belgen met Eurocamp op vakantie
  • Geen vaste aankomst- en vertrekdagen
  • Mooi weer garantie: ergens slecht weer? Gratis omboeken naar andere camping (ook in ander land!)
  • Géén schoonmaakkosten
  • Géén borg (thuis breekt ook wel eens wat)

Klinkt goed! Vooral de “mooi weer garantie” vind ik een toevoeging. Een vakantie in Normandië lijkt me geweldig, maar wat als het slecht weer is, zoals nog wel eens gebeurt in die regio? Dan is het natuurlijk top dat je kunt verhuizen naar een iets zuidelijker gelegen regio waar het weer wel goed is :-)

Nadat we alle informatie over Eurocamp in ons hebben opgenomen vertelt Bonnie Dubois ons meer over vloggen met je smartphone. Leuk om te horen hoe zij haar video’s maakt en monteert. Ik maak zelf ook al mijn video’s met mijn iPhone, maar vloggen? Dat is niet echt voor mij weggelegd. Ze vraagt ons het toch eens te proberen en voilà :-) De wat uitgebreidere vlog vind je op mijn AllinMam.com Youtube kanaal, waar ook mijn andere video’s staan.

Eurocamp Aspect stacaravan

We nemen dus ook een kijkje in de Eurocamp Aspect, een ruimere en nog luxere stacaravan. In de Aspect staan heerlijke banken waar je lekker in kunt wegzakken. Fijn aan deze banken is dat je ze zelf neer kunt zetten zoals je wilt: aan elkaar, tegenover elkaar, in een kleine hoek… Ook in de Aspect zijn 3 slaapkamers en een badkamer, allemaal een stuk ruimer dan in de Avant. Een ruime keuken en overal veel kastruimte. Handig! Het terras van de Aspect is echt top. Met mooi terrasmeubilair (met kussens) en zelfs 2 ligbedden zal dat met lekker weer voor veel mensen een plek zijn waar ze niet zo nodig weg hoeven. Met minder weer trouwens ook niet, want het terras is overdekt!

Heerlijke lunch van Keukenliefde

Na alle informatie over Eurocamp en de tips van Bonnie over mobiel vloggen schotelt Annemiek van Keukenliefde.nl ons een overheerlijke lunch voor. Lekker én verantwoord! Tijdens de lunch kletsen we na over de verschillende typen stacaravans van Eurocamp, reizen in het algemeen en bespreken we natuurlijk onze ervaringen met het vloggen :-)

Attractiepark Duinrell

Zaterdagmiddag en trouwens ook zondag heel de dag zijn we te vinden in het attractiepark. Voor de kinderen helemaal het einde natuurlijk! En zelf zijn we ook niet vies van een achtbaantje pakken :-) Zoals ik hierboven al aangaf is een verblijf in een Eurocamp accommodatie in Duinrell vooral zo leuk omdat je makkelijk het park in en uit loopt. Je kunt gewoon voor een uurtje heen en weer, even wat drinken in je stacaravan, lunchen… ideaal wanneer je kleine kinderen hebt die in de middag nog slapen.

In het voorjaar meer over een verblijf bij Eurocamp, dan in Frankrijk!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button