Europa

3 leuke campings in Zweden, Värmland

Wat is Zweden een leuk land om naartoe te gaan met het gezin! Je vindt er super leuke campings, je kunt leuke kanotochten maken, paardrijden, wandelen, fietsen over oude treinsporen en veel meer. Eerder schreven we al over wat er allemaal te doen is in Värmland. Nu is het tijd om te kijken naar een aantal leuke campings in Zweden. Rustige campings, grote campings met veel vertier of campings die beiden bieden. Je vindt het in Zweden. Maar eerst…

Hoe kom je in Zweden?

Het is goed te doen om met eigen auto naar Zweden af te reizen. Het is niet dichtbij, maar met 2 tussenstops bijvoorbeeld in het noorden van Duitsland, in Denemarken en/of in het zuiden van Zweden kan het prima. Wat betreft aantal kilometers is de afstand gelijk aan een reis richting het zuiden van Frankrijk: 1350 kilometer. Wanneer je via de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden rijdt tenminste.

Je kunt in Frederikshavn (noorden van Denemarken) ook de boot pakken naar Gotenborg en varend de oversteek maken naar Zweden. Qua kilometers maakt dit niet heel veel uit, een voordeel kan zijn dat je op de boot tijd hebt om uit te rusten. En het is natuurlijk voor kinderen een hele belevenis, met de auto op de boot.

Met het vliegtuig naar Zweden is een andere mogelijkheid. Zo kun je vliegen naar Oslo en in een paar uurtjes naar je bestemming in Värmland rijden met een huurauto. Iets wat ik zelf doe en wat goed bevalt. Leuk om op weg naar de plaats van bestemming al veel moois te zien onderweg!

Check de prijzen van vluchten naar Oslo

3 leuke campings in Värmland

In Zweden is veel water. Heel veel water! Niet zo gek dus dat veel campings aan een meer gelegen zijn, wat perfect is voor gezinnen. De meeste kinderen zijn dol op water en kunnen zich goed vermaken op de standjes en in de meren. Heb je geen zin om eigen tent of caravan mee te nemen? Dan zijn er op veel campings zogenaamde stuga’s te huur. Een stuga is een klein, schattig huisje. Deze huisjes variëren qua luxe. Zo kun je ze huren met keuken en badkamer, maar er zijn ook stuga’s waar geen sanitair in zit. Wanneer je verblijft in een stuga zonder sanitair ben je aangewezen op de sanitaire voorzieningen van de camping. Voor de kampeerders onder ons is dit vast geen probleem, die zijn dat gewend!

Bomstadbadens Camping

In Karlstad ligt Bomstadbadens Camping. Een vrij grote camping, waarbij de meeste staanplaatsen beschutting hebben van de hoge bomen. Bomstadbadens Camping ligt aan het mooie Vänern meer. Er is een fijn strand waar je zo vanaf de camping naartoe loopt. Het water in het meer blijft heel lang ondiep, waardoor het een ideale plek is voor kinderen om in te spelen.

Ik slaap tijdens mijn verblijf op Bomstadbadens Camping in een tweepersoons stuga. De stuga is niet groot maar biedt net even meer luxe dan een tent. Er zit een toilet in en een klein keukenblok. Wil je douchen dan kun je gebruik maken van het dichtbij gelegen, netjes uitziende sanitair gebouw. De douches activeer je met een pasje wat je krijgt bij het inchecken. De stuga is een fijne plek wanneer het mooi weer is, want dan kun je zitten op je veranda. Wanneer het slecht weer is (of koud) wordt het wel erg krap binnen. Wanneer het bed uitgeschoven staat is er namelijk geen plek om stoeltjes neer te zetten. Een vierpersoons stuga zal uiteraard groter zijn, die heb ik helaas niet van binnen kunnen bekijken.

Het restaurant op Bomstadbadens Camping is gezellig en knus. De bar is kleurrijk ingericht en er is een leuk terras. Je kunt gebruik maken van het buffet maar ook à la carte van de kaart bestellen. De gerechten zijn leuk opgemaakt en verrassend lekker. Maar ook flink van portie, dus wanneer je gaat delen zou ik willen zeggen bestel niet te veel :-)

Meer informatie over Bomstadbadens Camping vind je hier.

Frykebadens Camping

Een veel rustigere, kleinere camping vinden we in Kil: Frykebadens Camping. Op deze camping staan veel seizoensgasten met campers en caravans. De camping ligt eveneens aan een meer. Er liggen steigers in het water, er is een leuke speeltuin voor kinderen, een apart veld voor balsporten en er is midgetgolf. Ook op deze camping verblijf ik in een stuga. De vierpersoons stuga ligt mooi, achterop de camping. Hij is wel iets verouderd; aan de rand van het meer staan nieuwere stuga’s.

Frykebadens Pub biedt mooi uitzicht over het meer. Je kunt hier simpele gerechten bestellen zoals salades, panini’s, hamburgers en sandwiches. De service hier is nog niet helemaal wat het zou moeten zijn, maar dat komt niet door de inzet van de medewerkers. De eigenaar van de camping geeft jongeren graag een vaste vakantiebaan maar dit vergt aardig wat inwerktijd. Wanneer je dit weet vind je het niet zo erg, dat het niet allemaal zo gesmeerd loopt. Ik vind Frykebadens Camping de leukste van de 3 campings in Zweden waar ik verblijf in Värmland. Een plezierige plek om te zijn. Het ligt prachtig, er hangt een goede sfeer en het is er heerlijk rustig.

Meer informatie over Frykebadens Camping vind je hier.

Arjäng Camping & Stugor Sommarvik

Wil je meer rumoer en vertier dan ben je op Arjäng Camping & Stugor Sommarvik in Arjäng op de goede plek. Deze camping is groot en bij aankomst op de camping zie je meteen dat hier een hoop kinderen en pubers de vakantie doorbrengen. Tot laat in de avond horen we muziek en zingende jongeren. En dat terwijl de tipi tent waar we in slapen behoorlijk afgelegen ligt. De camping ligt mooi op een heuvelrug aan een meer, waardoor je op meerdere lagen van de camping mooi uitzicht hebt over het water.

De tipi tent waar ik in slaap is net nieuw. Super leuk ingericht en gesitueerd op een mooie plek, met uitzicht op het meer. Een groot nadeel is nu nog dat je een hele klim moet ondernemen om bij het sanitair gebouw te komen. Aangezien het plan is om meerdere tipi’s te plaatsen denk ik dat er ook wel plannen zijn voor dichterbij gelegen sanitaire voorzieningen.

Een camping in Zweden die zeker geschikt is voor een gezin met pubers, er zullen veel vrienden gemaakt worden!

Meer informatie over Arjäng Camping & Stugor Sommarvik vind je hier.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button