Midden Oosten

Reis naar Jordanië met kinderen

Rotstempels, woestijn en koralenzee

Jordanië is een prima vakantiebestemming voor avontuurlijke gezinnen met kinderen. Het is een veilig land om in rond te reizen en je hebt er gelukkig geen last van de onrusten in omliggende landen. Het is nog geen 5 uur vliegen vanaf Nederland en de reisafstanden ter plekke zijn ook relatief kort. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen voor een auto met chauffeur of de vrijheid van een eigen huurauto. We hebben onze tips voor een Jordaniëreis met kinderen voor je op een rijtje gezet.

Waan je Indiana Jones bij wereldwonder Petra

Alleen de weg naar Petra toe is al spannend: door een smalle kloof van een kilometer, die je te voet, per koets, ezel of kameel kunt afleggen. En aan het einde van de kloof doemt ineens het eerste bouwwerk op… De Schatkamer, uit roze gesteente gehakt lijkt het wel bijna een sprookje. Er zijn in Petra een boel gebouwen te bewonderen, begin maar gewoon en kijk hoe lang de kinderen het vol houden. In de middag kun je een fijn plekje in de schaduw opzoeken om te lunchen. Wil je de lange dag ontspannen afsluiten? Kies dan ‘s avonds voor een bezoekje aan de hammam. Hier worden je spieren los gekneed tijdens een massage, wordt het rode stof van je huid gescrubd en is het heerlijk bijkomen in een stoombad.

Reis naar Jordanië met kinderen | AllinMam.com

Slaap in een bedoeïenentent in de Wadi Rum-woestijn

Met zijn bizarre rotsformaties, hoge zandduinen en kleine oases is Wadi Rum een van de meest tot de verbeelding sprekende woestijngebieden van het Midden-Oosten. Per stoere 4×4 kun je dit natuurgebied ontdekken. Je kunt zelfs een nachtje slapen in de woestijn, in een bedoeïenentent van kamelenhaar. Er wordt voor je gekookt in afgesloten pannen, die diep in het mulle zand het eten gaar stoven. Natuurlijk kun je ook een hobbelige rit maken op de rug van een kameel, die je op een langzamere manier met de woestijn laat kennismaken. De kamelenmannen die je begeleiden zijn altijd vrolijk en dol op kinderen, dus bereid je kroost maar vast voor op wat extra aandacht…

Reis naar Jordanië met kinderen | AllinMam.com

Dobberen in de Dode Zee

Het water van de Dode Zee is negen keer zo zout als dat van de Noordzee en om die reden zorgt het ervoor dat je blijft drijven. Neem lekker een boek mee en dobber lezend over het water. Om het prikkende zout van je af te spoelen kun je ter afwisseling een duik nemen in een van de zoetwaterzwembaden bij een van de hotels langs de Dode Zee. Zelf kozen wij ook voor een gezond modderbad. Smeer jezelf in van top tot teen met modder, het voelt als een verkwikkende scrubbeurt.

Spot Nemo’s en koralen in de Rode Zee

De perfecte afsluiter van je Jordanië-reis: de strandplaats Aqaba. Het ligt in een natuurlijke inham, waardoor het klimaat vrijwel altijd gunstig is: zonnig met een zacht zeebriesje. Voor de kust liggen een aantal mooie koraalriffen verscholen in het heldere water van de Rode Zee (die dus gewoon blauw is, en niet rood), zwem tussen de vele felgekleurde vissen en grillige koralen. Ook kun je in Aqaba goed souvenirs shoppen, in de overdekte soek vind je naast allerlei nepartikelen zoals schoenen, kleiding en horloges ook mooie waterpijpen, theeglazen en lampen.

Dit artikel “Reis naar Jordanië met kinderen” geeft de ervaringen weer van Edith Huntink van Jordanië online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. De reisspecialisten hebben zelf alle hoeken van het land bereisd en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis. Ze kijken samen met jou hoe ze de reis precies zo kunnen aanpassen, dat het aansluit bij de wensen van jou en je gezin.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button