Europa
Populair

Een dagje met het gezin naar Amsterdam

Amsterdam is populair! En dat is niet te missen wanneer je er rondloopt. Of het nu regenachtig is, winter of zomer, het stikt er altijd van de toeristen. Ik merk dat wij Amsterdam een soort van “voor lief” nemen. Het is zó dichtbij en toch komen we er bijna nooit met de kinderen. Daar proberen we de laatste tijd verandering in te brengen! Zo kon je even geleden al lezen over ons bezoek aan het Koninklijk Paleis op de Dam, wat een groot succes was. Op tweede Pinksterdag plannen we een dagje met het gezin naar Amsterdam en opa en oma gaan gezellig mee.

English? Read everything about the Netherlands on this website: www.lovethenetherlands.com

Een dagje met het gezin naar Amsterdam

Het is zonnig en de temperatuur is heerlijk op deze vrije maandag; redenen genoeg om er een lekker lange dag van te maken! Maar hoe plan je zo’n dag? Hoe ga je naar Amsterdam en waar parkeer je de auto als je activiteiten wilt ondernemen die behoorlijk verspreid liggen?

Gelukkig heb ik vooraf gekeken wat het makkelijkst zou zijn. Met de trein is een optie, maar wanneer je met 6 personen bent kan dit zo maar een stuk duurder uitvallen dan wanneer je met de auto gaat en in een parkeergarage parkeert. Bovendien brengt de trein je naar het Centraal Station, van daaruit moet je dan óf lopen óf met de tram/bus. Aangezien wij ook voorbij de buitenste singel moeten zijn besluiten we de auto centraal in Amsterdam te parkeren, bij Q-park Nieuwendijk. Een dagkaart kost hier 55 euro, goed te doen wanneer je met meerdere personen bent én je kunt vanaf hier alles goed lopend bereiken.

Wil je rondvaart combineren met andere activiteiten of bezienswaardigheden? Koop dan je tickets via Amsterdam Canal Cruises: je krijgt hier korting op je tickets wanneer je diverse bezoeken en activiteiten combineert met een rondvaart.

Madame Tussauds

We beginnen de dag bij Madame Tussauds, waar we meteen om 10.00u voor de deur staan. Ik ben zelf nooit eerder in Madame Tussauds geweest en ik ben best benieuwd. Wanneer je online tickets hebt gekocht kun je via de fast lane naar binnen, dat scheelt veel tijd bij grote drukte. Het is nu (nog) niet zo heel erg druk dus we zijn vrij snel aan de beurt voor het maken van een foto waarna we de lift instappen. In de lift kunnen we op de wanden kijken naar een film waarin te zien is hoe de wassen beelden gemaakt worden, in vogelvlucht. Voor we het weten stappen we de lift uit en nemen we plaats op een grote stip. Muziek en een spannende stem brengen ons in de stemming. In flitsen worden er artiesten achter glas belicht, waaronder Angelina Jolie, Freddie Mercury en E.T. Dan opent er een ander gordijn en lopen we regelrecht op de koning en koningin af. Wat zien ze er allemaal “echt” uit… Alsof ze elk moment kunnen gaan bewegen!

In ongeveer anderhalf uur lopen we langs popsterren, wereldleiders, topsporters en bekende dj’s. Ook mode iconen worden niet overgeslagen en zo poseren we met Anna Wintour en onze eigen Doutzen Kroes. Kinderen kunnen zich door een soort personal assistent aan laten kleden voor een wandelingetje op de catwalk en verderop kun je met Adele de opname studio in voor een duet. Je kunt zelf kiezen welke populaire nummers de dj’s draaien terwijl je naast ze achter de draaitafel gaat staan, klinkt allemaal verrassend goed!

Een aanrader wanneer je met kinderen een dagje naar Amsterdam gaat en heel goed te combineren met andere bezoeken of activiteiten.

Kids Cruise met Blue Boat Company

Geen dagje Amsterdam zonder een cruise door de grachten natuurlijk. Vanaf Madame Tussauds lopen we richting de Stadhouderskade, vanwaar de cruises van Blue Boat Company vertrekken. Het is ongeveer 20 minuten lopen en we stoppen tijdens deze korte wandeling op het Leidseplein om te lunchen. Je moet eerst een boarding pass halen bij de entree van Blue Boat Company, ook al heb je online tickets gekocht. We kunnen pas met de boot van half 3 mee, we moeten nu 3 kwartier wachten. Maar dat is geen straf met dit weer :-) Na het ophalen van onze boarding pass ploffen we neer op een bankje op de steiger en genieten van alles wat er om ons heen gebeurt.

Voor de kinderen hebben we de kids cruise geboekt, dit kan op elke rondvaart van Blue Boat Company. Het is een soort speurtocht voor kinderen die zowel in net Nederlands als in het Engels beschikbaar is.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Het is een drukte van jewelste bij het instappen en het is al snel duidelijk waarom iedereen zo aan het dringen is. Er zijn maar een paar plekjes buiten, achterop de boot en blijkbaar wil iedereen daar zitten. Hou er rekening mee dat je daar geen aansluitingen hebt voor de audio, je kunt dan dus niet luisteren naar alle informatie die wordt gegeven. Wij gaan aan een tafeltje binnen zitten en de kinderen pakken hun Zoetwaterpiraten pakketje uit wat ze bij de entree gekregen hebben. Er zit een opdrachtenboekje in, samen met een verrekijker en potloden.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Koptelefoontjes kunnen we zelf pakken uit een krat voorin de boot. We pluggen ze in de hiervoor bestemde contacten aan de zijkant van de boot en we kiezen het juiste kanaal. De kinderen hebben bij de kids cruise van Blue Boat Company een ander verhaal om naar te luisteren: ze worden door Harold de huiskat en Sjonnie de Amsterdamse muis meegenomen op avontuur. Al luisterend naar het verhaal kunnen ze vragen invullen in het boekje en zo vliegen de 75 minuten voorbij. Zo nu en dan leggen ze het even aan de kant en gaan ze buiten een kijkje nemen, of voorin bij de kapitein.

We varen langs mooie plekjes en wanneer er via de audio even niets te horen is neemt de kapitein het woord. Hij deelt leuke weetjes over bepaalde plekken, zo ook over het Amstel hotel. Wat een kamer kost bijvoorbeeld en welke beroemdheden er al eens geslapen hebben. De kinderen kijken hun ogen uit en vinden het het mooist om naast de kapitein op de trap te zitten, naar buiten kijkend. Door het mooie weer is het druk op het water en zo nu en dan is het ook spannend of het allemaal wel goed gaat met de boten die elkaar moeten passeren.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com
Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com
Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Vliegen over Nederland bij This is Holland

De volgende bezienswaardigheid is er eentje waar ik al even naar uit kijk. Na een bezoekje aan Voletarium in Europa-park vorig jaar was ik verkocht: wat een gave ervaring is dat “vliegen”! Toen ik hoorde dat deze experience ook in Amsterdam zou komen kwam het op mijn to-do lijstje te staan. In combinatie met een bezoekje aan Amsterdam Lookout uiteraard, wat naast This is Holland te vinden is.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Vanaf de Stadhouderskade is het ruim een half uur lopen naar het Centraal Station en halverwege nemen we een drankje op een terras op het Oudekerksplein. Het is warm en de kinderen worden het lopen een beetje zat, een drankje gaat er dus wel in! Als ze weer “opgeladen” zijn lopen we verder naar het IJ, waar we het pontje nemen naar de overkant. Het pontje is gratis en voor je het weet sta je aan de overkant. Het is dan nog maar een paar minuutjes lopen naar This is Holland.

Een bezoek aan This is Holland is goed te combineren met een bezoek aan Amsterdam Lookout en EYE filmmuseum, deze 3 gebouwen liggen bij elkaar aan de overkant van het IJ.
Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Het is heel rustig bij This is Holland, dat zal wel door het mooie weer komen. Vinden wij helemaal niet erg! We kunnen met onze online tickets meteen doorlopen naar de ingang, handig. We nemen plaats op een bank en er wordt een foto met groene achtergrond gemaakt, die digitaal vervangen wordt door een luchtfoto. Zo is het net of we al vliegen, leuk! Tijdens het wachten op de “volgende vlucht” kunnen we op tablets meer te weten komen over Nederland. De kinderen geven meteen al aan dat ze niet mee willen, ze vonden Voletarium toch wel heel erg spannend. We spreken af dat ze wel meegaan in het voortraject en dat ze even op ons wachten als wij gaan vliegen.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Voor de echte vlucht krijgen we 2 films te zien, in 2 verschillende ruimtes. De eerste film vertelt veel over de geschiedenis van Nederland en over welke rol water al honderden jaren speelt. Interessant, ook voor de kinderen. Ze zitten geboeid te kijken! In de volgende ruimte wordt wat dieper ingegaan op welke locaties we gaan zien in de film en worden er wat aanwijzingen gegeven voor de vlucht zelf. Het ziet er allemaal gelikt uit, het gebouw zelf is prachtig en de ruimtes zijn ook hartstikke mooi.

Het vliegen zelf is echt SUPER gaaf! Een mooie ervaring, echt alsof je zelf vliegt. Je zit naast elkaar op een soort bank en met minimale, vloeiende bewegingen in combinatie met het bewegende beeld vlieg je gewoon! Vlieg je door de wolken dan voel je mist, maak je een bocht dan voel je extra wind. Scheer je rakelings over de tulpenvelden dan word je verrast door een heerlijke bloemenlucht en vlieg je door stormachtig weer over een ruwe zee dan word je nat. Wat is Nederland toch mooi, dat realiseer je je wel weer als je deze film ziet. Heel gaaf!

Als we klaar zijn en een soort van onder de indruk de volgende ruimte binnen komen wachten de kinderen ons daar op. Ze zijn aan het kijken over welke plekken we allemaal heen zijn gevlogen, dit is op een grote kaart van Nederland mooi te zien. Informatie over deze plaatsen is te lezen op een drietal beeldschermen, je kunt hierop zelf aanklikken en lezen wat je wilt.

Met een voldaan gevoel stappen we naar buiten, een super leuke en prachtige belevenis. Je voelt je gewoon trots dat je in dit mooie land woont. Tenminste, ik wel :-)

Zin in nog meer audiovisuele ervaringen? Bezoek dan Fabrique des Lumières, waar met geavanceerde lichtprojecties de mooiste kunstobjecten tot leven worden geroepen.

Amsterdam Lookout

Van de ene gave bezienswaardigheid naar de andere! Amsterdam Lookout is direct naast This is Holland te vinden, in het voormalige Shell gebouw Toren Overhoeks. Sinds de herbestemming staat de toren bekend als de A’DAM toren. Helemaal boven is een observatieplatform wat je helemaal rond kunt lopen en vanaf dit punt heb je een panoramisch uitzicht op Amsterdam en omstreken.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Meteen bij binnenkomst kun je op de foto. Ook hier met een groene achtergrond waardoor er later een andere achtergrond achter geplakt kan worden. Al zittend op een constructiebalk proberen we een leuke pose aan te nemen die geloofwaardig overkomt wanneer de achtergrond er eenmaal achter geplakt is (aardig gelukt toch? ;-) De tocht met de goes to heaven elevator naar boven is een belevenis op zich! De lift brengt je binnen mum van tijd naar de 20e verdieping. Terwijl je omhoog schiet kun je genieten van een licht- en geluidsshow boven je hoofd, die je door het glazen dak van de lift heen ziet. Voor je kunt zeggen “wauw…” ben je boven, hij gaat onwijs snel omhoog.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Op de 20e verdieping komen we terecht in Bar Madam, een bar/restaurant met een prachtig uitzicht aan alle kanten. Glas van de vloer tot aan het plafond zorgen voor een panoramisch uitzicht over Amsterdam. ’s Avonds verandert deze plek in een nachtclub met zicht op een mooi verlichte skyline van Amsterdam. Cool toch? Aan de andere kant op deze verdieping vind je de Amsterdam exhibition en ook de A’DAM toren in miniatuur.

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Eén trap omhoog en je komt uit op het observatiedek, wat je ook helemaal rond kunt lopen. Langs alle kanten zie je foto’s en informatie over wat je ziet (steden, gebouwen etc.). Er staan op diverse plekken verrekijkers en aan 1 kant staan 2 schommels die je over de rand van het platform laten swingen… spannend!!! Je moet apart een kaartjes kopen voor de over the edge schommel, deze kosten €5,00 per kaartje. Helaas is de wachttijd voor de schommel langer dan een uur en besluiten wij er niet in te gaan, we willen ook nog ergens iets eten en de kinderen moeten morgen weer naar school.

Wanneer je in de schommel wilt, koop dan kaartjes vóór je Bar Madam en het observatiedek gaat bekijken ivm lange wachttijden. Je kunt dan in je “wachttijd” Bar Madam bekijken, het observatiedek verkennen én een drankje nemen op het terras in de zon.

Het is met mooi weer een fijne plek om te vertoeven en het verbaast me niet dat Amsterdam Lookout op het moment één van de hipste plekken in Amsterdam is. Een drankje in de zon, lekkere muziek, plek voor kinderen om te bewegen… ideaal om op een mooie dag een paar uurtjes door te brengen en van het uitzicht te genieten!

Een dagje met het gezin naar Amsterdam - AllinMam.com

Overnachten in Amsterdam

Er is in Amsterdam zó ontzettend veel te doen en te zien, dat overnachten altijd een goed idee is. Er zijn verschillende portals waar je gemakkelijk accommodatie kunt vinden in Amsterdam als je langer wilt blijven dan een dag. Hier zijn enkele populaire portals die je kunt gebruiken: Booking.com, Airbnb of HuurPortaal. Het is belangrijk om de beschikbaarheid en prijzen te vergelijken voordat je boekt. Lees zeker ook de beoordelingen van eerdere gasten om een idee te krijgen van de kwaliteit en de ligging van de accommodatie.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button