Peuters/kleuters

Inhoud reisapotheek kind om altijd bij je te hebben

Bij een reisapotheek denk je misschien meteen aan een uitgebreide apotheek met zakjes ORS, anti-verstoppingsmiddelen en andere producten die onmisbaar zijn wanneer je naar een exotisch land vertrekt. Maar ook in eigen land is het handig om een kleine reisapotheek bij je te hebben, zelfs wanneer je winkels om de hoek hebt.

Een paar jaar geleden maakte ik het mee met mijn dochter, niets ernstigs hoor, maar wel ongemakkelijk. Ze was al een paar keer op haar knie gevallen en inmiddels had zich op die plek een dikke korst gevormd. We liepen ergens in de Kruidvat (gelukkig maar :-)), ze struikelde en viel op haar knie. De korst barstte open en het begon te bloeden als een rund. Ik had eigenlijk niets bij me in mijn tas, nog niet eens een zakdoekje. Ondertussen liep er een flinke straal bloed langs het been van mijn dochter naar beneden en binnen mum van tijd zat heel haar schoen onder. Ongelooflijk dat er uit zo’n kleine wond zó veel bloed kan komen! Een mevrouw dichtbij me haalde een zakdoek uit haar tas terwijl ik een pak pleisters uit het schap trok.

Je eigen reisapotheek samenstellen doe je bij de Bol.com.

Inhoud reisapotheek kind voor in je tas

Geen heftig gedoe, bovenstaande, maar het zette me wel aan het denken. Dat het toch wel handig zou zijn als ik altijd iets in mijn tas zou hebben. Vooral rond die leeftijd viel ze zo vaak! Een pleister, een zakdoek, ontsmettingsmiddel… Het leidde ertoe dat ik sindsdien bijna altijd een kleine etui bij me heb met wat handige spulletjes er in. En man, wat is het al vaak van pas gekomen, vooral in de zomer met blote benen!

Zakdoekjes

Zakdoekjes zitten niet in het etui maar als het even kan wél los in mijn tas. Zó handig voor allerlei dingen, niet alleen voor het snuiten van je neus :-) Voor mij is dit echt het eerste middel wat ik gebruik bij open knieën of andere wondjes.

Ontsmettingsmiddel

Een heel klein flesje met Tea tree oil is het volgende wat ik gebruik, wanneer het echt wel een serieus wondje is tenminste. Bij een schaafwondje gebruik ik een smeerseltje waar Tea tree olie in zit, dat vinden vooral de kinderen een fijn “spulletje”. Tea tree oil is heeft een ontsmettende werking en het prikt niet in een open wondje.

Pleisters

Pleisters zitten er uiteraard ook in! Verschillende maatjes, verschillende soorten. Zo heb ik van die losse pleisters maar ook pleisters die ik van een grotere rol afknip.

Tekentang

Handig om altijd bij je te hebben, al heb ik hem zelf nog maar weinig gebruikt. De keer dát we een teek ontdekten was die zó klein dat ik hem met mijn nagels eruit heb gehaald.

Pincet

Een pincet is onmisbaar voor splinters, wat bij ons nog wel wat keertjes van pas is gekomen. Afgelopen zomer hadden we een keer onze reisapotheek niet bij ons en ja hoor, onze zoon had een dikke splinter in zijn voetzool te pakken van zo’n 3 cm lang. Hij zat er helemaal in! Gelukkig was er een arts aanwezig op de plek waar we waren en die heeft de splinter er met een gesteriliseerd mesje uitgehaald. Al hadden we de pincet wél bij ons gehad was het me sowieso niet gelukt hem er uit te krijgen…

Prikweg

Muggen zijn dol op onze kinderen en dan vooral op onze dochter. Wanneer we met z’n vieren op een kamer slapen pakken ze alleen haar, ongelooflijk. Is zij er niet bij dan ben ik aan de beurt. Ze pakken degene met de hoogste lichaamstemperatuur heb ik laatst gelezen? Handig om iets tegen de jeuk bij je te hebben.

Calendula zalf

Calendula zalf kan eigenlijk overal voor gebruikt worden, het werkt vooral verzachtend. Zelfs bij jeuk!

Lippenbalsem

Ook lippenbalsem zit altijd in het etui. Best irritant, droge, bijtende lippen en dan niets bij je hebben. In de zomer hebben de kinderen er best snel last van door zout uit het zweet, in de winter door de kou. Zelf smeer ik ook best snel, makkelijk dus om altijd bij de hand te hebben. Lees meer over de beste lippenbalsem.

Paracetamol

Iets wat we gelukkig niet vaak nodig hebben, wel handig om bij je te hebben.

Nagelknippertje

Vooral mijn dochter heeft vaak van die haakjes aan haar nagels en scheurende nagelriemen. Om te voorkomen dat ze er aan gaat bijten óf dat het verder scheurt komt ze gelukkig altijd meteen vragen of ik het even af wil knippen. Onmisbaar voor ons dus, een nagelknippertje!

Wat is voor jou onmisbaar om bij je te hebben wanneer je met kinderen op pad bent?

Inhoud reisapotheek kind om altijd bij je te hebben

  • zakdoekjes
  • ontsmettingsmiddel
  • pleisters
  • tekentang
  • pincet
  • prikweg
  • calendula zalf
  • lippenbalsem
  • paracetamol
  • nagelknippertje
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button