Peuters/kleuters

Zelf grappige Olaf traktaties maken met marshmallows

Het was weer een dingetje afgelopen weken: Welke traktaties worden het dit jaar? Want in de drukke decembermaand moest er naast Sinterklaas en Kerstmis vieren ook getrakteerd worden en nu in de eerste week van januari weer. Onze kinderen zijn beiden nog steeds idolaat van Frozen’s Olaf dus de keuze was snel gemaakt: we gingen aan de slag met grappige Olaf traktaties. Niet verantwoord dit keer; soms gaan we gewoon voor leuk!

Olaf traktaties: maak je eigen sneeuwpop

Voor deze Olaf traktaties heb je een aantal basis dingen nodig en de rest kun je zelf aanvullen. Eigenlijk krijg je hem ook niet precies hetzelfde want zeg nou zelf: het is lastig om precies dezelfde zakjes, oogjes, neusjes en printables te vinden! Maar des te leuker want dan is de traktatie van jouw kind toch een beetje uniek :-)

Wat heb je nodig voor deze Olaf traktatie?

Gekleurd papier (120 of 160 grams), tekst en Olaf geprint op wit papier, marshmallows, oogjes, zoute sticks, oranje langwerpige snoepjes (wij hadden Engelse dropjes), cocktailprikkers, plastic zakjes (wij hadden ze van Action), nietmachine, schaar, lijm en evt. een snijapparaat.

Zelf Olaf traktatie maken - AllinMam.com

Olaf sneeuwpop stappenplan

Zoek online naar een leuke afbeelding of lijntekening van Olaf. Plaats deze in een kader van ca. 5 x 9 cm, samen met jouw persoonlijke tekst. Plaats het kader veelvuldig op een A4 en print het uit. Snij of knip de kaders uit en snij of knip kaders die net iets groter zijn van het gekleurde papier. Plak dan het geprinte kader op het gekleurde papier.

Knip de zipper van de zakjes af (indien aanwezig) en voeg alle benodigdheden voor het maken van Olaf toe. Vouw het zakje aan de onderzijde een keer om zodat het dezelfde breedte heeft als het papier wat je er op wilt nieten. Niet het aan de onderzijde vast met 1 nietje. Vouw het zakje aan de bovenkant om (kan zowel naar achteren als naar voren) en niet het hier ook vast; aan beide kanten bovenin volstaat.

Uitdelen maar, die Olaf traktaties!

Klaar is Kees! De traktaties zijn klaar om uitgedeeld te worden. Doe ze allemaal in een leuke mand of leg ze op een grote schaal. Het zal per klas (en per school) verschillen of de sneeuwpopjes meteen in elkaar gezet of later mee naar huis genomen mogen worden.

Liever andere traktaties maken? Check deze Minecraft traktaties!

Olaf sneeuwpopje van marshmallows in elkaar zetten

Olaf is gemakkelijk in elkaar te zetten. Prik de marshmallows op de cocktailprikker, steek de zoute sticks aan beide kanten van de middelste marshmallow en plaats de oogjes en het neusje in de bovenste!

Zelf Olaf traktatie maken van marshmallows - AllinMam.com

Variëren met Olaf sneeuwpop traktatie

Je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met Olaf. Zo kun je van smalle dropveters nog een “pluimpje” op zijn koppie zetten en met kleine zwarte snoepjes knoopjes maken. Het valt of staat met het bij elkaar zoeken van alle losse spulletjes; de kleine zwarte snoepjes kon ik gewoon nergens vinden.

Neem zeker een kijkje op Pinterest om te zien hoe veel verschillende Olaf sneeuwpopjes van marshmallows er te maken zijn!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button