Kinderen

Een piñata op je kinderfeestje

Het is weer tijd voor een kinderfeestje! Jarig zijn in december is best druk, met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw en dus vieren we het feestje voor tweede keer op rij in januari. Vorig jaar heeft Ole het heel erg naar zijn zin gehad met vriendjes en vriendinnetjes in Monkey Town waar hij de leuke Olaf traktaties uitdeelde na afloop en ook dit jaar moest er dus weer iets origineels verzonnen worden.

Wat is een Piñata?

Een pin-wat? Is mijn eerste reactie. Ik heb er namelijk nog nooit van gehoord. En ik ben in de veronderstelling dat heel veel mensen er nog nooit van hebben gehoord maar het tegendeel blijkt waar; vriendinnen waar ik het aan vraag kennen het wel, al hebben de meesten er zelf nog nooit iets mee gedaan.

Een piñata is meestal gemaakt van papier-maché en wordt gevuld met confetti, cadeautjes, versiersels, zoetigheden en snoep. Veel mensen denken dat de piñata oorspronkelijk uit Mexico komt maar dat is niet waar; ze komen van oorsprong uit China. Ze worden veel gebruikt op feestjes, met kinderverjaardagen en met kerst. Als de piñata gevuld is wordt hij opgehangen. De kinderen krijgen een stok en mogen geblinddoekt tegen de piñata aan slaan. Degene die het lukt om de piñata kapot te slaan deelt de traktaties die er in zitten uit aan de andere kinderen. Hoe leuk?

De piñata vullen

Wij besluiten de piñata te vullen met kleine cadeautjes en wat snoep. Hoe leuk in confetti ook vind; ik denk niet dat ze er bij Monkey town blij mee zijn als er ineens een kilo confetti over een paar m2 uitgestrooid ligt :-) De piñata kiezen we uit op Fun.be, waar ze diverse soorten piñata’s hebben. Denk aan een ezel, een handtasje, een pompoen, een auto of een verjaardagstaart. We kiezen voor het piratenschip en zoeken er leuke party favors bij uit. Als we alles binnen hebben begint het feest; de kids gaan hem vullen!

Naast alle piraten-dingetjes als gouden munten, ringen, armbanden, geld en verrekijkertjes stoppen we er nog wat chocolade munten en reepjes in. En tot slot zakjes waarin ze alle spulletjes kunnen verzamelen!

De Piñata openen

Dat is natuurlijk de vraag van de kinderen op het feestje wanneer het schip uit de tas komt. “He dat ken ik! Dat heb ik al eens eerder gedaan!” roept 1 van de vriendjes van Ole. Hij is helemaal enthousiast. Ik iets minder want ik zie ze behoorlijk heftig in de weer met die piñata stok en het vergt een beetje sturing, we willen immers niet dat in alle drukte iemand een stok tegen zijn hoofd krijgt :-) Er is geen mogelijkheid om de piñata op de hangen dus hij staat op tafel en de kids beuken er op los. Een beetje agressief ziet het er wel uit, maar ze vinden het allemaal helemaal leuk en lijken het toch wel met een soort beleid te doen.

Eenmaal kapot begint het graaien; ze vullen allemaal hun zakje met de spulletjes die in het schip verstopt zitten. De oogklepjes worden opgezet en er wordt eindeloos door de verrekijkertjes getuurd. En de bergen met gouden munten beginnen zich te vormen op verschillende plekken op tafel!

Een piñata op je kinderfeestje?

Ik zeg: doen! De kids vinden het onwijs leuk. Wel zal ik een volgende keer rekening houden met een plek waar we de piñata op kunnen hangen, zo is het immers bedoeld. En dan het liefst met bergen confetti er in zodat degene die hem kapot slaat een soort confetti douche over zich heen krijgt. Lijkt me super leuk!

Frozen Pull Pinata

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,50)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:20

Pinata eenhoorn

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:20

Pinata watermeloen

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:20

Pinata draak

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,49)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:19

Pinata auto

Verkrijgbaar bij

bol.com (€40,95)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:19

Pinata vulling

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:19

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
blokker.nl (€29,47)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:20

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,49)
blokker.nl (€31,39)
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2024 - 23:19
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button