Reizen

Deze verschillende kampeerders kom je tegen op de camping

Het zal je niet ontgaan dat je op vakantie de meest diverse mensen tegenkomt. Op de camping valt dit helemaal op; iedereen leeft buiten, je komt elkaar tegen in het toiletgebouw, in het zwembad en bij de afwas. Je kunt wel stellen dat je je op de camping begeeft tussen een enorme veelzijdigheid aan mensen, heerlijk! Iedereen kan lekker zichzelf zijn, doet wat hij wil en waar hij zich goed bij voelt.

Wij zetten op een rijtje welke kampeerders wij zoal tegenkomen. Mocht je voor het eerst gaat kamperen, dan kom je niet voor verrassingen te staan ;-)

de terugkerende kampeerder

Deze camping bevalt blijkbaar want de terugkerende kampeerder is hier al jaren kind aan huis. Hij kent de omgeving op zijn duimpje. Wil je weten welke supermarkt er op zondag open is, waar je het lekkerst kunt eten of waar je de mooiste wandelroutes vindt? Hij kan het je vertellen.

de handyman

Niet zo bedreven in het opzetten van je tent? Of mis je iets in je uitrusting? Probeer het niet te laten merken want de handyman van 3 tenten verderop komt direct aangesneld met de oplossing. Op zich prima, maar wanneer je de oplossing met open armen ontvangt houdt hij je de hele vakantie in de gaten en schiet bij elk probleempje waar je tegenaan loopt te hulp. You can deal with this or not!

de newbie

Voor de newbie is alles nieuw. Het opzetten van de tent of het bevestigen van de voortent aan de caravan duurt bij de newbie ietwat langer dan bij de volleerde kampeerder. En gaat niet altijd zonder gemor, gemompel of soms zelfs heuse cat-fights.

de observeerder

De observeerder zit de hele dag voor zijn tent of caravan en doet niets anders dan: observeren. Alles wordt in de gaten gehouden, ze weten precies hoe laat buren en overburen vertrekken, weer terugkomen en hoe laat ze naar bed gaan. Geen ongenodigde gast in de buurt van jouw tent want die wordt meteen opgemerkt! Wil je zeker weten dat jouw spulletjes in de tent veilig zijn dan is een plekje in de buurt van deze kampeerder een must.

de klagende kampeerder

Aan alles mankeert wel iets. Elke keer wanneer je langs de standplaats van deze kampeerder loopt hoor je deze weer klagen over de rommel op de camping, de WiFi die niet goed werkt (what’s new) of de toiletgebouwen die niet goed worden schoongemaakt. En geregeld blijkt dat dat vorig jaar ook al het geval was… je vraagt je af; waarom komen deze mensen terug?

de aso kampeerder

Ze zijn overal, op elke camping. Staat hij niet naast je maar 3 rijen verder; je hebt er last van. Harde muziek, geschreeuw, glasgerinkel… en dit alles tot diep in de nacht.

de glampeerder

“Kamperen” met luxe touch. Toilet en douche in de tent, elektriciteit, lekkere bedden en vaste lampen; het kan niet luxe genoeg zijn. De glampeerder glampeert in een 6 sterren caravan of in een heuse glamping-tent met alles er op en er aan, het kan niet gek genoeg.

de socializer

Ze staan steeds weer bij een andere tent of caravan te kletsen en als het ergens klikt wordt er ’s avonds ge-date. De socializer is met iedereen vriendjes en geniet van het leggen van contacten.

de doorgewinterde kampeerder

Deze kampeerder kampeert al jaren, liefst zo basic mogelijk. Dit is de echte kampeerder! Hij kookt water in een pannetje, maakt geen gebruik van elektriciteit, slaapt op een matje in een slaapzak en probeert ’s avonds in het licht van een olielampje een boek te lezen.

Welke kampeerder mis jij nog hierboven?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button