Noord-, Midden- en Zuid Amerika

11 dingen om te doen met Kerstmis in Canada

Voor ons blijft Kerstmis met sneeuw een soort utopie maar in veel landen is Kerstmis zonder sneeuw juist ondenkbaar. Zo ook in Canada, waar het overgrote deel van het land in het wit gehuld is tijdens de feestdagen en de weken hier omheen. Maar in Canada is zó veel meer dan sneeuw; juist in deze periode! Hoe je in Canada een magische kerst kunt beleven vertellen we je hieronder: 11 dingen om te doen met Kerstmis in Canada.

Activiteiten in de bergen bij Whistler

Skiën en snowboarden kun je als de beste in het gebied bij Whistler, maar ook in het dorp zelf is veel te doen. Geniet van de gezellige apres ski, van de mooie verlichting en ga samen met je gezin schaatsen, tuben of maak een ritje op een snowmobile. In het gebied kun je prachtige wandelingen maken, ook zeker de moeite waard!

Bekijk het Noorderlicht in Yukon

Wil je Kerstmis wat meer afgelegen vieren? Ga dan richting Yukon. Overdag kun je prachtige tochten maken door het besneeuwde landschap en ’s avonds kun je genieten van het mooie Noorderlicht. We kunnen ons niet voorstellen dat je dat zat wordt maar mocht dat zo zijn dan kun je je ook nog urenlang vermaken met het kijken naar de prachtige sterrenhemel :-)

Noorderlicht Yukon - AllinMam.com

Kerstklassieker de Notenkraker

In Toronto voert het Nationaal Ballet de Notenkraker op. Deze kerstklassieker is te zien t/m 31 december.

Verlichte Niagara watervallen

Tot eind januari kun je de in mooie kleuren verlichte Niagara watervallen bezoeken tijdens het Winter Festival of Lights. Met Oud & Nieuw kun je hier getuige zijn van een fantastische vuurwerkshow.

kerst vieren in canada - AllinMam.com

Vancouver Carol Ships Parade of Lights

Een heuse kersttraditie in Vancouver waarbij boten in het donker door de wateren van Vancouver varen, prachtig versierd en verlicht met duizenden lichtjes. Je kunt plaats nemen op 1 van de diverse dinner cruises of bij rustig weer het spektakel aanschouwen vanaf de oever. De Carol Ships Parade of Lights is t/m 23 december.

Capilano Suspension Bridge Park

Duizenden lichtjes verlichten de prachtige Suspension bridge in Capilano. Niet alleen de brug is verlicht; ook de Treetops Adventure, de Cliffwalk, de rainforest en de canyon zijn verlicht. De verlichting is er tot 8 januari.

Capilano Suspension Bridge Park - AllinMam.com

Toronto Christmas Market

Een kerstmarkt welke een plek heeft veroverd in de Top 10 van mooiste kerstmarkten all over the world. De Toronto Christmas Market kun je eenvoudigweg niet missen wanneer je met Kerstmis in de buurt van Toronto bent!

Vancouver Christmas Market

Een nieuwe locatie aan zee voor deze kerstmarkt dit jaar: Jack Pool Plaza. Op deze kerstmarkt vind je alles wat je op andere kerstmarkten vindt én meer. Traditioneel eten, cadeautjes, live muziek… deze kerstmartk is the place to be, zowel voor jou als voor je kinderen die aan de slag kunnen met het decoreren van gemberbrood en andere lekkernijen.

Schaatsen op Nathan Philps Square in Toronto

Schaatsen middenin een wereldstad; dat maak je niet ieder jaar mee. En dan hebben we het niet over een klein pop-up schaatsbaantje! Al tientallen jaren lang wordt er hier tijdens de feestdagen door velen geschaatst en om de schaatsbaan heen is een hoop te doen.

Nathan Philps Square - AllinMam.com

1,5 miljoen lichtjes in Calgary Zoo

Elk jaar worden er in Calgary Zoo 1,5 miljoen lichtjes om bomen heen gedraaid en wordt de dierentuin omgetoverd tot 1 groot lichtfestijn. Muziek, verlichte displays, vuurkorven en heel veel activiteiten voor jong en oud zorgen ervoor dat je je in een sprookje waant.

Calgary Festival of Lights

Last but not least; Tot en met 8 januari kun je in Calgary genieten van the Festival of Lights, een grote drive-by presentatie met niet minder dan 300.000 lichtjes langs 14th St. NW.

Waar zou jij voor kiezen als je in Canada was tijdens de feestdagen?

*Foto’s via Shutterstock en via Canada Marketing Committee

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button