Keukenapparaten

Welke keukenapparatuur staat er op jouw verlanglijstje?

De keukenapparatuur die je in een gemiddelde keuken in een rijtjeshuis aantreft, kan zich steeds vaker meten met de exemplaren die in een professionele keuken staan. We gaan koken en bakken steeds meer als een hobby zien en zijn meer en meer in de keuken te vinden, gewoon, omdat we het leuk vinden. Voor veel amateur-professionals geldt wel dat zij het pas écht leuk vinden als ze ook de perfecte apparatuur tot hun beschikking hebben. En op dat gebied blijft er altijd wel iets te wensen over.

Je kan niet zonder, toch?

Echt goed koken, dat kan je pas met de juiste apparatuur. Toch? In de praktijk valt dat wel mee. Groente snijden kan ook gewoon met een mes en pureren zonder fancy apparaat zal je uiteindelijk ook best lukken. Maar of het er ook makkelijker op wordt? In navolging van al die kookprogramma’s op de televisie, laten amateurchefs zich in hun eigen keuken ook graag omringen door goede keukenapparatuur. Het liefst een beetje bijzondere exemplaren, die je leven echt makkelijker maken. Een broodrooster bijvoorbeeld, maar dan wel eentje met een extra rekje voor croissants en een speciale stand voor bagels. Mensen die graag en veel in de keuken te vinden zijn zullen niet snel kiezen voor het apparaat met de minste opties. Nee, hoe meer, hoe beter!

Het wensenlijstje is vaak lang

De droom voor mening amateur chef is de bekende KitchenAid keukenmachine. We hebben hem allemaal wel eens op tv gezien, misschien zelfs wel eens bij vrienden of familie. In al die mooie kleuren, en met die enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Niet zo vreemd dat je hem in steeds meer keukens tegenkomt, of op verlanglijstjes, voor mensen die hem nog niet hebben gekocht. De aankoopprijs is niet zuinig, maar dan heb je ook wat. Naast functioneel is de machine namelijk ook een plaatje, een apparaat dat gezien mag worden, en dat je trots op je werkblad plaatst.

Dit is een trend: keukenapparatuur is niet langer alleen maar functioneel. Nee, de apparaten worden steeds vaker zo uitgevoerd dat ze ook echte smaakmakers in je keuken kunnen zijn. Een neutrale keuken krijgt opeens uitstraling als er mooie roestvrijstalen apparatuur in wordt geplaatst, of wanneer er juist wordt gekozen voor een lijn met machines die allemaal dezelfde opvallende kleur hebben. Bijna te mooi om te gebruiken, al die prachtige apparaten! Welke keukenapparatuur staat er bij jou hoog op het verlanglijstje? En zeg eens eerlijk: heb je dit lijstje bepaald op basis van functionaliteit, of doet het uiterlijk er ook behoorlijk toe?

*Uitgelichte foto door Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button