EropUitKindvriendelijke restaurants

Kindvriendelijke restaurants in Noord-Limburg

Wanneer je met het gezin een weekend weg bent moet er natuurlijk ook lekker gegeten worden. Een keertje bij de gele M eten is leuk (vooral voor de kinderen dan ;-), maar van een gerecht met een culinaire tintje worden wij als ouders weer heel blij! Tijdens ons weekend in Noord-Limburg vinden we wat eten betreft een goede mix. Tussen onze leuke activiteiten in Noord-Limburg door eten we lekker en gezellig. Dan weer wat luxer, dan gewoon even snacken!

Een verblijf op camping Beringerzand

Voor kinderen staat lekker eten over het algemeen niet op de eerste plaats. Wat voor hen belangrijk is: een camping waar je veel kunt doen! En op zo’n plek verbleven we tijdens ons weekend in Noord-Limburg, camping Beringerzand in Panningen. Een camping waar veel activiteiten worden georganiseerd in het hoogseizoen maar ook in het laagseizoen is het voor kinderen helemaal leuk. Is het goed weer dan kan er veel buiten gespeeld worden: in de speeltuin, op het voetbalveld of in het buitenzwembad. Is het koud en nat buiten (zoals in ons weekend) dan is er een binnenzwembad en kan er naar hartenlust geklommen en geklauterd worden in de binnenspeeltuin.

Qua accommodatie is er op camping Beringerzand best aardig wat keuze mogelijk. Er is ontzettend veel plek voor het neerzetten van je eigen caravan of tent, maar slaap je liever in iets wat al klaar staat dan zijn er comfortabele stacaravans of prachtig ingerichte bamboelodges. Liever back to basic? Ook dat kan, in een tipi tent!

Piratenfeestje of prinsessenfeestje?

Vanuit de omgeving komen er veel kinderen op Beringerzand hun kinderfeestje vieren. Niet zo gek, want in de binnenspeeltuin kunnen kinderen zich lekker uitleven. Kinderen kunnen zich verkleden en op de eerste verdieping in een leuke setting genieten van lekkere frietjes en andere snacks. Natuurlijk niet alleen leuk om met een kinderfeestje te doen, ook leuk met een aantal gezinnen bij elkaar! Zo schuiven ook wij aan de indianentafel aan. Maar ons feestje lijkt door de meisjes in mooie verkleedjurken eerder op een prinsessenfeestje dan op een indianenfeestje :-)

Gastrobar Bruiz in Maasbree

We laten de snack achter ons en gaan van het ene uiterste naar het andere uiterste. Wat een prachtig pand wandelen we binnen in Maasbree. In het pand, waar voorheen het gemeentehuis gevestigd was, vinden we Gastrobar Bruiz. We twijfelen even of dit wel een goede plek is om te lunchen met kinderen maar aan de enorme mand met speelgoed die bij ons neer wordt gezet zien we dat er vaker gezinnen komen genieten van de culinaire menukaart hier! Een menukaart die anders is dan veel andere menukaarten. Er staan allemaal kleine(re) gerechten op de kaart, zodat je zelf kunt bepalen hoe je lunch of diner er uit ziet. Hou je van culinair eten, betaalbaar, met een fijne finishing touch? Dan ben je hier helemaal op z’n plek!

’t Oud Postkantoor in Venray

Op een heel andere manier lunchen we in ’t Oud Postkantoor in Venray. Hier maken ze geen gebruik van menukaarten maar wel van een uitgebreid buffet. En dat heb ik in eerste instantie helemaal niet door, want het buffet staat op diverse plekken in het restaurant opgesteld. Goed voor een fijne sfeer! Op het buffet vinden we salades, lekkere broodjes, warme gerechtjes, zoetigheden en overheerlijke nagerechtjes. De kinderen hebben een eigen “speeltafel” tot hun beschikking, vinden ze helemaal super! Een fijne plek om te lunchen met kinderen.

Da Kepèllo in Panningen

Een leuke plek om in de avond aan tafel plaats te nemen is restaurant en lunchroom Da Kepèllo. Om de hoek bij Beringerzand en in het gezellige centrum van Panningen kun je hier lekker eten. De kinderen hoeven zich ook niet te vervelen tijdens het wachten op de gerechten. Kleurplaten met kleurtjes aan tafel en een klein speelhuisje met glijbaan in een aparte ruimte, waar ook kinderfilms te zien zijn op een televisie. Ook voor de lunch is Da Kepèllo een leuke plek!

In ons andere artikel over Noord-Limburg lichten we diverse kinderactiviteiten in Noord-Limburg uit. Wil je weten wat er nog meer te beleven valt in deze leuke regio? Kijk dan op de website van LiefdeVoorLimburg.nl. Pauline van Voormijnkleintje.nl en Sharon van Moeders.nu waren samen met ons in Noord-Limburg maar hadden een ander dagprogramma. Neem een kijkje bij bij hen om nog meer inspiratie op te doen wat betreft kindvriendelijke restaurants en leuke kinderactiviteiten :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button