Schoolkinderen

De leukste gezins- en familieplanners

Familieplanners en gezinsplanners brengen overzicht en structuur in het huishouden en in het gezin. Op maandag naar de tandarts, dinsdagochtend een gesprek op school, dinsdagmiddag sport en op woensdag om 11.00 naar de yogales. Vergeet je niet om voor die tijd dat pakketje op te halen bij het postkantoor? De kans is groot dat je dit wél vergeet. Er zijn namelijk nog zoveel andere dingen waar je óók aan moet denken. Een familieplanner of gezinsplanner zorgt voor nét dat beetje structuur dat je nodig hebt. Met deze overzichtelijke maand- of weekplanners vergeet niemand binnen het gezin zijn afspraken meer.

Een gezinsplanner is praktisch voor ouders én voor kinderen

Een familieplanner voor grote gezinnen is natuurlijk hartstikke makkelijk. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor de kinderen. Belangrijke dingen die ze echt niet mogen vergeten kunnen ze zelf op de kalender zetten. Dat geeft jou als ouder meer rust, maar het helpt je kinderen ook meer verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast zie je in één oogopslag wat de dag of de week brengt. En dat is praktisch, want het gezinsleven is soms al druk genoeg.

Meer structuur, overzicht en rust creëren met een familieplanner

Kleine agenda’s in je tas, een reminder op je telefoon of gele notities op de koelkast. Er zijn leukere en meer eenvoudige manieren om rust en overzicht te kunnen creëren. Bijvoorbeeld met een magnetische weekplanner. Deze handige planner plaats je bijvoorbeeld makkelijk op de koelkast. Een strategische plek in huis waar je elke dag wel in de buurt komt. Zo zie je direct welk gezinslid vandaag een taak heeft te volbrengen. Zoals een voetbaltraining, de muziekles op donderdagavond of de afspraak bij de kapper. Een gezinsplanner A3 biedt voldoende ruimte voor afspraken van elke persoon in het gezin. Naast afspraken en verplichtingen, kun je een familieplanner natuurlijk ook gebruiken voor het uitvoeren van huishoudelijke klusjes. Wie is er vandaag verantwoordelijk voor was?

5 leuke voordelen van familie- en gezinsplanners

Hierboven lees je al over een aantal voordelen van familieplanners. Er zijn echter nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat iedereen ook op de hoogte is van elkaars plannen en agenda. Dit kan zorgen voor interesse naar elkaar toe. Wie weet zorgt het er ook voor dat de kinderen leren om elkaar zo nu en dan iets uit handen te nemen. Of de ouders een handje te helpen wanneer ze zien dat het een drukke week wordt. Hieronder nog 5 voordelen van familieplanners.

Tijdswinst door gebruik van een familieplanner

Er zitten altijd te weinig uren in een dag. Zeker als je een gezin hebt. Met een weekplanner kun je makkelijk wat tijd besparen. Je kunt jouw afspraken en verplichtingen namelijk moeiteloos op elkaar afstemmen. Dat hoef je maar één keer per week te doen. 7 keer per week de dag inplannen is dus niet meer nodig. Er blijft eigenlijk tijd over!

Een familieplanner zorgt voor betrokkenheid

Er is niets zo vervelend als wanneer je zoontje vertelt over die voetbaltraining die je helemaal bent vergeten. Zeker als hij ook nog eens is uitgeroepen tot “man of the match”. Met een familieplanner houd je precies bij wie wat doet én wanneer. Zo creëer je meer sociale betrokkenheid bij het gezin. Dat is wel zo gezellig natuurlijk.

Meer quality time door het plannen van activiteiten

Als er iets belangrijk is binnen het gezin, dan is het quality time. Helaas schiet dit er nog wel eens bij in. Je hebt geen idee waar jouw familieleden uithangen op zaterdagmiddag. Met een gezinsplanner plan je eenvoudig een middag of een avond vrij. Voor een ouderwets leuke spelletjesavond met de familie, een televisie avondje of voor een gezellig etentje met elkaar.

Veiligheid; door een planner weet je waar kinderen zijn

Als je kiest voor werken met een familieplanner, dan weet elk gezinslid precies waar ze de ander kunnen vinden. Op de manege, bij een vriendinnetje of in de sportschool. Dit verhoogt natuurlijk ook de veiligheid en verbetert de gemoedsrust. In geval van nood weet iedereen elkaar te bereiken.

Het verantwoordelijkheidsgevoel wordt door een familieplanner groter

Een familieplanner verhoogt ook het verantwoordelijkheidsgevoel van kinderen. Ze schrijven namelijk zelf hun afspraken of klusjes op. Ze weten dus ook wanneer deze moeten worden uitgevoerd en door wie. Doordat ze zelf de verantwoording dragen, worden ze veel sneller zelfstandig. Soms willen we dat juist niet, maar met afspraken is dat reuze handig! Smoesjes als “dat wist ik niet” of “moest ik dat doen?” zijn nu voorgoed verleden tijd.

Welke verschillende soorten familieplanners zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten familieplanners. De meeste familieplanners en gezinsplanners geven een duidelijk overzicht voor één week. Zoals een whiteboard gezinsplanner bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een gezinsplanner van papier, met een jaartal of zonder. Er zijn mensen die ook graag nog eens terug kijken in een agenda, wanneer er wat gebeurde. In dat geval ben je beter af met een papieren familieplanner. Zoek je een planner voor op de koelkast of voor op de verwarming? Kies dan voor een magnetische weekplanner.

Papieren gezinsplanners voor aan de muur

Een papieren gezinsplanner voor aan de muur is vaak voorzien van een ringband. Je hangt hem dus op waar jij dat wilt. Bijvoorbeeld in de keuken of boven de eettafel. Hang de weekplanner in elk geval op een plaats waar iedereen hem kan zien. Papieren familieplanners zijn vaak ook voorzien van leuke extra’s. Zo heb je bijvoorbeeld een familieplanner met handige checklist, met een verjaardagskalender of met een maaltijdplanner voor de gerechten van de aankomende week. De meeste gezinsplanners van papier zijn in A4 formaat. Een gezinsplanner voor 4 personen die wij zelf graag gebruiken is de Maan Amsterdam gezinsplanner. Bij deze planner worden leuke stickertjes bijgeleverd, waardoor je de planner gezellig aan kunt kleden.

Maan Amsterdam Familieplanner 4 personen A4 – ringband

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,95)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25

Gezinsplanner voor groot gezin

Zoek je een familieplanner voor een groot gezin? Ze zijn wat lastiger te vinden maar ze zijn er zeker. Vaak zijn deze familieplanners groter van formaat; meestal A3. Er zijn gezinsplanners voor 5 personen maar er zijn ook familieplanners voor 6 personen. De planners zijn óf gebundeld aan een ringband, maar er zijn ook weekplanners waarbij je elke week een blad afscheurt. Dit afgescheurde blad kun je dan op een leuke plek in huis ophangen.

Hip & Hot gezinsplanner 6 personen A3 – verlijmd

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,95)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:26

De Pastorie Familieplanner 6 personen A4 – verlijmd

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25

HEE Goodies Weekplanner 5 personen A4 – verlijmd

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,95)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25

Magnetische whiteboard gezinsplanners voor hergebruik

Ben je op zoek naar een meer duurzame optie? Dan is een whiteboard gezinsplanner precies wat je zoekt. Deze planborden kun je makkelijk beschrijven met een uitwisbare marker. Is de week of de maand voorbij? Dan wis je alle afspraken en reminders met een doekje of de meegeleverde wisser. Je kunt direct weer opnieuw beginnen met het maken van een nieuwe indeling. Veel whiteboard gezinsplanners zijn tegenwoordig magnetisch. Je hoeft geen gaatje in de muur te boren, je kunt een magnetisch whiteboard planner gewoon op een metalen ondergrond of bijvoorbeeld op de koelkast plakken. Koop wat leuke magneetjes erbij, waarmee je de familieplanner kunt versieren. Of plak ze achter een taak van je kind wanneer deze met succes afgerond is. Ook nog eens een mooie beloning!


Weekplanner Whiteboard A3 – magnetisch

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:26

Brute Strength Weekplanner A3 – magnetisch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,95)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:26

Brute Strength Weekplanner Whiteboard A3 – magnetisch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25

Prikbord, whiteboard en krijtbord in één planner (magnetisch)

Wil je af en toe ook eens iets leuks ophangen naast je planner? Dan is dit combinatie board iets voor jou. Links vind je een prikbord, rechts een krijtbord. In het midden kun je elke week weer opnieuw de things-to-do opschrijven. Prik wat leuke foto’s op het prikbord of hang mini lichtjes op. Rond de feestdagen kun je mini kerstspulletjes op het prikbord prikken en met Pasen bijvoorbeeld kleine paastakjes. Het krijtbord en het whiteboard zijn beiden ook nog eens magnetisch. Koop dus leuke magneetjes en versier er op los. Op deze manier wordt een familieplanner een stuk gezelliger én kun je hem steeds aanpassen! Heb je een groot gezin dan is dit waarschijnlijk niet de juiste familieplanner voor jou. Maar voor mensen die samen zijn of 1 kind hebben kan dit board echt een goede hulp in huis zijn.

Navaris Prikbord, Whiteboard en Krijtbord in één – magnetisch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25

Planner voor peuter

Heb je nog heel kleine kinderen, die nog aan het leren zijn over de dagen? Vinden ze overzicht krijgen lastig? Dan kan een planbord voor peuters en kleuters handig zijn. Plaatsjes maken alles inzichtelijk voor kinderen. Ze hebben nog geen besef van dagen, maar daar komt verandering in door aan de slag te gaan met een kleurrijke planner. Magneetjes met leuke figuurtjes erop laten zien wanneer er wat gaat gebeuren.

Good Bizi Peuter Planner A3 – magnetisch

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25

Verkrijgbaar bij

bol.com
ikbenzomooi.nl (€12,50)
Laatst bijgewerkt: 12 juli 2024 - 23:25
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button