Schoolkinderen

De leukste outfits voor school

Een uniform wordt op school haast niet meer gedragen, wat betekent dat je je kinderen de leukste en mooiste kledij kan aantrekken. Maar naast leuk en mooi moet die kleding ook comfortabel zitten. Een kind wil kunnen spelen en dus moet die kleding ook tegen een stootje kunnen. Wij geven je enkele tips voor de leukste outfits die je kinderen kunnen dragen op school.

Kleding voor nat weer

Wat elk kind in zijn kleerkast moet hebben is een goede, waterafstotende regenjas en een paar leuke, maar kwalitatieve, regenlaarzen van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger. Zo kan je zoon of dochter ook op de speelplaats in de regen spelen en in plassen springen, zonder nat te worden. Zo’n waterdichte regenjas is meestal ook winddicht en ademend, waardoor je kind droog blijft, maar het toch niet koud krijgt. Een regenjas kan je hen ook elk seizoen laten dragen. Is het wat kouder, dan trek je je kind gewoon een extra truitje aan. Bij de kinderkleding heb je jasjes en laarsjes in alle kleuren en patronen en vaak matchen ze ook met elkaar. Als je toch op zoek bent naar een regenjas, kies je best eentje in een opvallende kleur. Zo is je kind extra goed zichtbaar op de weg als hij of zij te voet of met de fiets naar school gaat.

Kleding voor koud weer

In de wintermaanden kan het best koud worden, dus je investeert maar beter in warme kleding. Kinderen zijn misschien wel veel in beweging, maar dat betekent niet dat ze het niet snel koud kunnen krijgen. Een lekker dikke winterjas voor je kind met donsvulling en een kap van bijvoorbeeld Moncler is onmisbaar. De zachte vulling houd je kindje lekker warm en de kap is handig bij regen of sneeuw. Daarnaast zijn een sjaal, muts en handschoenen of wanten belangrijke accessoires in de winter. Als je handschoenen of wanten koopt, kiest dan wel voor een paar met touwen aan. Zo is de kans kleiner dat je kind (alweer) een paar wanten verliest. Er bestaan ook waterafstotende handschoenen, die geschikt zijn voor het maken van een sneeuwpop op de speelplaats. Zo blijven je kids’ handen warm en worden ze niet nat, maar kunnen ze toch in de sneeuw spelen.

Kleding voor mooi weer

Natuurlijk is het ook vaak mooi weer en moet je je kindje beschermen tegen de zon. Een zonnehoedje is dan een goed idee. Maar ook in de klas kan het best warm worden, dus wees daarop voorzien door voor linnen te kiezen. Ook lichte T-shirts en jeansshorts of -rokjes doen het altijd goed, net als zwierige jurkjes voor de meisjes.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button