Wonen

Meest trendy wastafels van dit moment

De badkamer verbouwen of laten verbouwen is een behoorlijke klus. Maar wel een klus waar je een hoop voor terugkrijgt als je goed voorbereid aan de slag gaat. Je kunt jouw badkamer namelijk met een verbouwing een hele nieuwe en frisse look geven. En een stuk comfortabeler maken in het gebruik. Een van de aandachtspunten bij een badkamerrenovatie is welke wastafels praktisch en mooi zijn. Welke wasbak kopen slim is, bepaal je natuurlijk mede aan de hand van de huidige trends op dit gebied. Welke trends zijn dit? Welke wasbakken zijn tegenwoordig populair en waarom?

Ovale wasbakken van keramiek

De traditionele ovaalvormige wasbakken, doorgaans gemaakt van keramiek, zijn momenteel geliefd onder woningeigenaren die hun badkamer op de schop nemen. Dit type wasbak is strak afgewerkt in hoogglans en staat in elke badkamer goed. Een bijkomend voordeel van de ovale wasbakken is dat deze relatief voordelig en betaalbaar zijn in vergelijking met luxere modellen. 

De ronde waskom

Erg populair is ook de ronde waskom, die op het badkamermeubel bevestigd is. Veel mensen met een grote badkamer kiezen voor het plaatsen van twee ronde waskommen, zodat je tegelijk met je partner je tanden kunt poetsen en je kunt opfrissen. Ronde waskommen zijn er in allerlei kleuren en materialen. Populair zijn witte waskommen, maar ook antraciete en zwarte waskommen zijn stijlvolle keuzes voor in de badruimte. 

Vierkante wasbakken

In een eigentijdse badkamer is de vierkante wasbak ook een veelvoorkomende en trendy variant wasbak. Deze vorm is ideaal, omdat vierkante wasbakken ruimte-efficiënt zijn. Met vierkante wasbakken die exact op maat zijn, kun je in de badkamer bij de wastafel de nodige ruimte besparen. Fijn aan vierkante wastafels is verder dat er ontzettend veel keuze is aan stijlen, formaten, kleuren en materialen. Je gaat dus altijd wel een passende wastafel vinden voor jouw badkamer als je kiest voor een vierkant model!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button