Wonen

Tips voor bloembollen planten in de tuin

Een tuin is gemaakt voor bloeiende bloemen! En wat is er leuker dan samen met de kinderen bloembollen poten? Deze bloembollen toveren jouw tuin om tot een kleurrijke bloemenzee. En van deze kleur in ons leven worden we natuurlijk best heel vrolijk. Liever bloembollen poten in een grote bloembak? Dat kan natuurlijk ook. Doe alvast wat inspiratie op en ga lekker aan de slag met de onderstaande tips, alleen of met de kids.

Welke bloembollen zijn het leukst en wanneer poot je ze?

Elke bloembol heeft zijn eigen charme en kleur. Er zijn voorjaarsbloeiers, zoals krokussen, sneeuwklokjes en narcissen. Deze bollen bloeien vroeg en geven koude maanden zoals januari en februari nét dat beetje extra kleur. Bollen die vroeg bloeien plant je tussen september en december. Gelukkig zijn er ook zomerbloeiers! Geniet van geur én kleur terwijl jij je opwarmt aan de eerste stralen van de zon. Verrijk jouw border met dahlia’s, ranonkels of lelies. Liefhebber van anemonen of canna? Ook deze bloembollen plant je van maart t/m mei.

Online bloembollen kopen

Bloembollen kopen kan makkelijk online. Hou je van veel kleur? Kies dan verschillende bloembollen. Als je de border, tuin of bloembak lekker weelderig én lang wilt laten bloeien, kies dan voor verschillende bloembollen die je in verschillende maanden plant. Elke bloembol heeft zijn eigen kleur, vorm én bloeitijd. Zo kunnen jullie dus lekker lang genieten van deze geweldige kleurexplosie.

Bloembollen planten in bakken

Kleurrijke bloembollen voelen zich ook prima thuis is een bloembak of een bloempot. Laat je kinderen zelf bloembollen poten in zijn of haar eigen mandje. Ook leuk: samen naambordjes maken om bij de bloeiende bloemen in de bak te steken!

Vlinders & bijen verwelkomen

Bloemen zijn een échte insecten magneet! Hoe leuk is het om vlinders en bijen te verwelkomen in hun eigen insectenhotel? Want als de bollen in bloei staan, zijn er heel veel vlinders die dat niet kunnen weerstaan. Bouw samen met je kinderen een luxe insectenhotel en plaats deze op een goed zichtbare plek bij de bloeiende bloemen.

Bloemen geven kleur én gezelligheid aan je leven. Tijdens het planten, maar natuurlijk ook als ze daadwerkelijk in bloei staan. Bloembollen planten wordt écht quality time als je dit met je kinderen kunt doen. Eerst genieten van een gezamenlijke bezigheid en vervolgens maanden lang van een weelderig bloeiende border of bloembak!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button