Wonen

Praktische tips bij de inrichting van een kleine badkamer

Het inrichten van een kleine badkamer is een uitdaging en vraagt om de nodige creativiteit. Met een slim badkamerontwerp is het mogelijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en de badkamer groter te laten lijken. Wij helpen je hier graag bij en geven je tips over hoe je dit doet.

Gebruik neutrale en lichte kleuren

Kleurgebruik is een belangrijk aspect bij de inrichting van een kleine badkamer. Lichte, neutrale kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect en laten de badkamer groter lijken. Bovendien krijgt de badkamer hierdoor een tijdloze uitstraling. Wil je toch graag een donkere touch in het interieur? Kies dan voor één opvallend element zoals een stijlvol zwart badkamermeubel. Zo voeg je een eyecatcher toe waarmee je zorgt voor een mooi contrast.

Kies voor grote tegels

Grote tegels zijn een uitstekende keuze voor een kleine badkamer. Deze beschikken over minder voegen, waardoor ze de ruimte een rustige en ruimtelijke uitstraling geven. Kleine tegels daarentegen hebben meer voegen en zorgen ervoor dat de badkamer optisch kleiner oogt. Voor een optimaal resultaat is het verstandig om de grote tegels te combineren met een voegkleur die ongeveer dezelfde tint heeft. Op deze manier wordt er minder nadruk gelegd op het lijnenspel van de voegen.

Maak gebruik van spiegels

Een spiegel is onmisbaar in de badkamer bij je dagelijkse ochtend- en avondritueel en speelt daarnaast een grote rol bij het creëren van ruimtelijkheid. Deze geeft namelijk het gevoel dat de ruimte doorloopt. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect. Hang de spiegel op een strategische plaats en zorg dat deze zoveel mogelijk daglicht reflecteert.

Ga voor hangende objecten

Hangende objecten versterken het gevoel van ruimtelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een zwevend toilet of badkamermeubel. Deze komen niet tot aan de grond, waardoor de tegelvloer mooi doorloopt. Zo lijkt de badkamer optisch groter. Een bijkomend voordeel van hangende objecten is dat je de badkamer eenvoudig schoon kan houden doordat de vloer eronder vrij blijft.

Koop plaatsbesparende badkamerelementen

Kies bij de inrichting van je badkamer voor elementen die ruimtebesparend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een douche met schuifdeur, die geen loopruimte in beslag neemt. Wil je daarnaast ook graag een ligbad in de badkamer? Dan is een exemplaar met een kwartronde vorm een goede oplossing. Een badkamermeubel van 80 cm heeft de perfecte afmetingen om al je badkamerspullen op te bergen. Dankzij deze plaatsbesparende elementen maak je optimaal gebruik van de ruimte in de badkamer, zonder in te leveren op comfort.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button