Wonen

Aandachtspunten bij aanschaf nieuwe badkamer

Ineens weet je het zeker, het is tijd voor een nieuwe badkamer. Dit is makkelijk gezegd, maar bedenk dat er bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer best wel een en ander komt kijken.

Aandachtspunten bij aanschaf nieuwe badkamer

Je hebt vandaag de dag nogal wat keuze met betrekking tot tegels, sanitair, badkamermeubels en meer. We geven je natuurlijk graag een aantal tips, zodat je weet waar je op moet letten als je besluit een nieuwe badkamer aan te schaffen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen bepaalde (onder)delen in je badkamer te vervangen. Zo komt het nog wel eens voor dat de tegels in prima staat verkeren maar dat het sanitair aan vervanging toe is. Hieronder een aantal aandachtspunten voor het aanschaffen van een nieuwe badkamer.

Verlichting in de badkamer

De juiste verlichting is erg belangrijk in een badkamer. Uiteraard dient verlichting in deze ruimte functioneel te zijn. Zorg in elk geval voor helder licht bij de spiegel. Zorg ervoor dat het licht ‘goed valt’, want dit is wel zo prettig als je je haar en make-up doet. Ledverlichting is natuurlijk de verlichting van de toekomst. Kies voor een dimmer als je ook sfeer in de badkamer wenst.

Lees ook: Wat ik graag zou willen veranderen in de badkamer

Badkamermeubilair

Een fraai badkamermeubel mag uiteraard niet ontbreken in de badkamer. Kies hierbij niet alleen voor design, maar ook voor praktisch. Design en praktisch gaan anno nu gelukkig vaak hand in hand. Kies een wastafel met een waskom die groot en diep genoeg is, wel zo gemakkelijk als je jonge kinderen hebt die zelf hun tanden poetsen. Een compleet badkamermeubel biedt natuurlijk ook ruimte aan doucheartikelen als washandjes, handdoeken, scheerapparaat en andere dingen die met persoonlijke verzorging te maken hebben.

Vloertegels

Wat vloertegels betreft is het belangrijk dat je er goed op let of deze enigszins stroef zijn. De vloer wordt al snel glad door douchegel en shampoo en dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Zeker kinderen willen nog wel eens erg vrolijk zijn onder de douche. Een stroeve vloertegel helpt vervelende glijpartijen voorkomen. En niet alleen wanneer je kiest voor een inloopdouche. Ook voor het overige deel in de badkamer is het verstandig om te kiezen voor een ietwat stroeve vloertegel.

Radiator

Wat betreft radiatoren is er ontzettend veel keuze tegenwoordig. De handdoekradiator is al jaren erg populair, mede door de functionaliteit. Super handig om handdoeken op te laten drogen wanneer je deze nog een keertje wil gebruiken. Wil je een strakkere uitstraling in je badkamer dan is de designradiator misschien iets voor jou.

Glazen douchewand

Lang niet elke badkamer is heel groot. Kiezen voor een glazen douchewand of een glazen douchecabine doet een badkamer vaak ruimer lijken. Dit komt natuurlijk doordat glas transparant is. Er is wat dit betreft veel mogelijk. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een glazen douchewand geheel of gedeeltelijk van melkglas te voorzien. Je hebt dan het voordeel van het ruimtelijk effect van glas, maar ook de nodige privacy als je onder de douche staat.

*Uitgelichte foto door Iuliia Bondarenko | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button