Schoolkinderen

Ervaring met One2Track GPS kinderhorloge

Er komt een tijd dat je kind vraagt of hij met vriendjes buiten mag voetballen. Dat de stoep voor je huis niet uitdagend genoeg meer is en dat hij een paar straatjes verderop wil spelen. Of liever nog, naar school wil lopen om te voetballen, daar is meer ruimte. Dat moment brak bij ons dit voorjaar aan en man, wat had ik er moeite mee. Waarom? Omdat het eerste speelpleintje nou ook weer niet echt om de hoek is en school is nog verder. Omdat onze zoon een paar straten moet oversteken om daar te komen. Omdat we niet in een dorp wonen waar iedereen elkaar kent.

Toen ik jong was…

Het is nu heel anders dan de tijd waarin ik opgroeide. Dat kan ook niet anders, I know. Ik woonde in een klein dorp én ik was de dochter van de bakker. Iedereen kende mij, mijn broer en zusje en wij speelden dan ook al op jonge leeftijd buiten. Naast het feit dat de sociale controle onze ouders misschien een veilig gevoel gaf was het toen natuurlijk ook véél rustiger op de weg. Minder auto’s, de straten waren rustiger en iedereen leek minder gehaast. Vooral op een zondag konden wij uitgebreid op straat voetballen en touwtje springen; de meeste mensen in onze gemeente waren gereformeerd dus de auto bleef op deze dag ongebruikt voor de deur staan.

Een gps kinderhorloge?

Bovenstaande zorgde er voor dat ik toch eens de mogelijkheden voor een gps kinderhorloge ging onderzoeken. De meningen van mensen om mij heen waren hierover verdeeld; de een vond het top, de ander vond dat je hiermee de privacy van het kind “schaadt”. Nu kan ik me zelf bij dat laatste niet veel voorstellen, maar goed, zo veel mensen zo veel meningen. Het feit dat je naar het horloge kunt bellen en dat je kind jou kan bereiken zonder dat je hiervoor een telefoon mee hoeft te geven gaf voor mij eigenlijk meteen al de doorslag: dit is precies wat ik wil.

One2Track gps kinderhorloge inhoud doos - AllinMam.com

One2Track GPS kinderhorloge Connect Touch 2

En dus konden we niet wachten tot het kinderhorloge van One2Track op de deurmat viel. Een nieuwe versie van de Connect Touch: de Connect Touch 2. Het horloge ziet er hetzelfde uit als zijn voorganger en doet in grote lijnen hetzelfde maar er zijn een paar goede functies aan toegevoegd en/of aangepast. Een soort upgrade zeg maar!

Makkelijke installatie met de One2Track handleiding

De Connect Touch 2 is gemakkelijk gebruiksklaar te krijgen. Er wordt een mooie, duidelijke handleiding bijgeleverd in de verpakking dus je kunt meteen aan de slag. Op je telefoon download je de app van One2Track van waar uit je het horloge kunt instellen. Een simkaart wordt bijgeleverd en voor het opwaarderen hiervan download je de One2Mobile app. Het spreekt allemaal voor zich en binnen mum van tijd is het horloge klaar voor gebruik!

Buiten spelen met een GPS kinderhorloge

Inmiddels is het hier al de normaalste zaak van de wereld, als mijn zoontje buiten gaat spelen zetten we het horloge aan, doet hij hem om, wachten we tot er verbinding is en weg is hij. Je kunt in de app via GPS kijken waar het horloge zich bevindt en dus waar je kind is. Ik hoor je denken: “Hij kan hem toch af doen?” Inderdaad, dat kan! Maar in de app kun je instellen dat je een melding ontvangt wanneer het horloge wordt afgedaan. Naast deze melding kun je meerdere meldingen instellen, bijvoorbeeld wanneer je kind een bepaalde zone verlaat (deze zone kun je ook instellen).

Bellen met een GPS horloge en gebeld worden

Via de app kun je 10 telefoonnummers toevoegen aan het horloge. Dit zijn dan zgn vertrouwde nummers; met andere nummers kan er ook niet naar het toestel worden gebeld. En vanaf het horloge kan ook alleen maar naar deze nummers worden gebeld. Via een swipe functie op het horloge kom je snel in het telefoonboek terecht waarna een nummer snel gekozen is. Ook kun je een S.O.S. nummer instellen dat door het indrukken van een knopje op het horloge gedraaid wordt. Wil je af en toe gewoon even luisteren naar wat je kind aan het doen is dan kan dat met de afluisterfunctie. Je geeft via de app dan eigenlijk het horloge de opdracht om jou te bellen waarna je kunt “afluisteren”.

One2Track gps kinderhorloge - AllinMam.com

Berichten versturen en ontvangen

Berichtjes sturen is ook mogelijk, zowel gesproken als geschreven. Wat mijn zoon heel leuk vindt is het ontvangen van de hartjes; gewoon zo maar, even een blijk van liefde :-) In de praktijk gebruiken we het niet zo vaak, hij vindt het makkelijker om even te bellen wanneer hij iets wil vragen.

GPS tracker ook in het buitenland te gebruiken

Door gebruik van de One2Mobile simkaart is de One2Track Connect Touch ook te gebruiken in heel Europa (incl. Turkije) tegen dezelfde tarieven als in Nederland. Geen extra roaming kosten, is dat even een lekker idee! Doordat One2Track nu een eigen simkaart bijlevert zijn de tarieven scherp en het is ideaal dat je alles kunt bijhouden in je One2Mobile app.

One2Track Connect Touch: ook handig voor gebruik binnenshuis

Aangezien wij geen vaste telefoonlijn hebben gebruiken we het horloge ook geregeld wanneer ik even snel een boodschap ga doen. Ik mijn telefoon mee, mijn zoon thuis het horloge bij de hand. Meestal zit hij rustig televisie te kijken wanneer ik even de deur uit ga, vind ik een fijner idee dan dat hij andere dingen aan het doen is. Mocht er iemand voor de deur staan en hij twijfelt of hij open mag doen kan hij altijd even bellen, of wanneer er iets anders aan de hand is natuurlijk.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button