Financieel

6 ideëen voor online geld verdienen

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om online geld (bij) te verdienen. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen via internet (een deel van) hun inkomen vergaren. Maar over welke manieren heb ik het dan? En is het wel echt allemaal zo simpel?

Eigen ervaring

Zelf werk ik inmiddels al zo’n jaar of 8 online, waarvan de laatste 4 jaar uitsluitend online. Ik beheer twee websites, ik verkoop ontwerpen en foto’s voor op kaarten en mijn fotografie- en videobeelden worden aangeboden op diverse stocksites. Voor mij is het nooit echt een keuze geweest om online voor mijn inkomsten te zorgen. Ik heb het vooraf nooit zo bedacht, ik ben er echt ingerold. Voor veel mensen is dat anders, die zoeken echt gericht naar extra verdienmogelijkheden. En die zijn er echt genoeg, geloof me!

6 ideeën voor online geld verdienen

Wanneer je in een bepaalde beroepssector werkzaam bent kun je natuurlijk je diensten deels online gaan aanbieden. Zo wordt het eigenlijk een soort verlengstuk van je werkzaamheden. Denk aan coaching bijvoorbeeld of aan afvallen met online begeleiding. Voor veel ondernemers is dit ook wel een must, om alle ontwikkelingen bij te blijven.

Daarnaast is een heel andere manier van online (bij) verdienen andere mensen inspireren. De zgn influencers hebben grote hoeveelheden volgers waardoor ze veel invloed hebben. Super interessant voor adverteerders natuurlijk, omdat die door samenwerkingen met deze influencers direct bij de doelgroep terecht komen. Maar voor je als influencer echt je geld kunt verdienen ben je wel een paar jaar verder. Het is heel veel werk om een schare volgers achter je te krijgen en zeker in de beginperiode kost het een hoop tijd (en vaak ook geld).

Als ik naar mijn eigen situatie kijk is het online werken best dicht bij mezelf gebleven. En dat vind ik juist fijn! Ik vind de wijzen waarop ik voor mijn inkomsten zorg leuk en ik word er blij van. Dat is natuurlijk één van de belangrijkste dingen, vind ik zelf tenminste :-)

Naar mijn idee zijn er een aantal manieren om (een deel van) je geld online te verdienen die laagdrempelig zijn en die het meest voor de hand liggen. Hieronder zet ik er een aantal voor je op een rijtje; het zijn manieren waar ik zelf geregeld mee te maken heb.

Lees ook: Van alles over thuiswerken

Foto’s en video’s verkopen

Ondanks het feit dat de markt voor stockfoto’s en stockvideo’s zo nu en dan verzadigd lijkt kun je hier nog steeds leuk (bij) verdienen. Helemaal als je sowieso al veel fotografeert of filmt! Tegenwoordig accepteren veel stockbureaus beelden die met een smartphone (van goede kwaliteit uiteraard) zijn vastgelegd. En laat je die nu altijd bij je hebben! Een beetje oog voor detail, framing en kwaliteit is natuurlijk een pré. Voorbeelden van stocksites zijn Shutterstock, Adobe stock, Dreamstime, 123RF en iStockphoto.

Social media kanalen beheren voor bedrijven

Bedrijven willen zichtbaar zijn op social media maar hebben hier niet altijd de tijd en de kennis voor. Als jij heel actief bent op social media en je volgers aantallen groeien dan doe je blijkbaar iets goed. Wellicht kun je jouw ervaring ook gebruiken voor het opzetten en beheren van social media kanalen voor bedrijven. Dat geeft jou een leuke bijverdienste én het ontlast de bedrijven waar je de accounts voor beheert.

Teksten schrijven

Hou je van schrijven? Dan kun je als tekstschrijver aan de slag. Er zijn online zo veel teksten nodig! Misschien heb je van jezelf al een goede schrijfstijl en anders kun je misschien het een en ander bijschaven door het volgen van een cursus creatief schrijven. Er zijn veel verschillende platformen waar je je schrijfkunsten kunt aanbieden. Denk aan Fiver, Textbroker, Tekstklik of Schrijversplaza. Vanuit hier kun je je eerste opdrachten binnenhalen, waarna je je klantenkring kunt uitbreiden. Wanneer je 2-talig bent opgevoed of een echte talenknobbel hebt heb je waarschijnlijk meer te bieden, het is voor bedrijven die teksten willen laten schrijven in een andere taal vaak lastig om een goede tekstschrijver te vinden.

Teksten vertalen

Als je in het bezit bent van de hierboven genoemde talenknobbel is teksten vertalen wellicht ook een goede manier om online geld te verdienen. Er is veel vraag naar vertalers. Vooral veel vraag naar vreemde talen anders dan Engels. Je dienst als vertalen aanbieden kan o.a. via Fairlingo, maar je kunt je diensten natuurlijk ook zelf aanbieden via eigen website of via 1 van de hierboven genoemde platforms.

eBooks schrijven

Als je veel kennis hebt over een bepaald onderwerp en je weet dat er mensen zijn die behoefte hebben aan deze kennis dan kan het schrijven van een ebook heel interessant zijn. Als je ebook klaar is (PDFf of ePub) kun je dat natuurlijk verkopen via een eigen website. Heeft je website nog weinig bereik? Dan kun je ook samenwerken met blogs door bijvoorbeeld winacties te organiseren of met kortingscodes te werken. Of promoot je bericht met ebook via social media kanalen. Dit kost natuurlijk wel geld maar als je het goed inzet kunnen die kosten zo weer worden terug verdiend. Er zijn heel veel onderwerpen die zich goed lenen voor het schrijven van een ebook. Denk aan recepten, voedingswijzen, fotografie of bepaalde hobby’s. Alle onderwerpen waarover veel gezocht wordt op Google of waar veel boeken over geschreven worden zijn ook interessant voor een ebook.

Online surveys

Het invullen van enquêtes (surveys) kan voor veel mensen ook voor een leuk zakcentje zorgen. Zo zijn er platforms waar je rond de €5,00 ontvangt voor het invullen van een enquête. Het is vaak even zoeken naar de surveys die echt zoden aan de dijk zetten. En je moet niet vies zijn van behoorlijk lange vragenlijsten. Platforms voor het invullen van online surveys zijn o.a. Bestebetaaldeenquetes, Enqueteplein, Opinieland en Looselipped. Let op: Bij het invullen van enquêtes geef je een hoop privacy gevoelige informatie prijs. Ben je op privacy gesteld? Dan is het invullen van online enquêtes misschien niet jouw manier van online geld verdienen.

Hoeveel geld verdien je met bovenstaande manieren?

Hoeveel geld je kunt verdienen is natuurlijk geheel afhankelijk van wat je precies doet. Hoe je dat doet, op welke manier en hoeveel tijd je er in stopt. Je hoeft maar net een foto aan te bieden op een stocksite die “viral” gaat en het loopt lekker binnen. Bij de verkoop van een ebook zal het vooral gaan om de marketing. Hoe zorg je ervoor dat het publiek jouw ebook onder ogen krijgt en dat het interessant genoeg lijkt om het aan te schaffen? Wat betreft teksten schrijven is het afhankelijk van het aantal opdrachten. Zo pak je misschien 2 of 3 opdrachten naast je vast baan maar heb je 10 opdrachten per week wanneer je er geen werk naast hebt.

Zoals je ziet is er veel mogelijk op het gebied van online werken. Of je dat nu fulltime doet of naast je andere werkzaamheden!

*Uitgelichte foto vrouw met geld Door Syda Productions | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button