Huishouden

Tips en tricks voor een stralende badkamer 

Zeker wanneer de badkamer gebruikt wordt door je vrolijke maar uitgebreide gezin kan deze regelmatig toe zijn aan een schoonmaakbeurt. Dit is voor veel mensen niet meteen het meest aangename klusje, maar wel noodzakelijk voor een goede hygiëne in huis. Bovendien is de badkamer zo weer schoon als iedereen een handje helpt, zeker met een leuk muziekje op de achtergrond. Benieuwd naar tips en tricks voor een stralende badkamer? Lees dan snel verder.

Streeploze spiegels 

Vaak zijn er nog strepen zichtbaar op de spiegel, ook wanneer je deze grondig hebt schoongemaakt. Gelukkig is er een goede methode om deze strepen op de spiegel weg te krijgen. Maak een mengsel van water en azijn. Gebruik een microvezeldoek om vervolgens de spiegel schoon te maken. Je zult zien dat de spiegel helderder is dan ooit en vooral streeploos!

Gewassen douchegordijn 

Om je douchegordijn volledig schoon te krijgen, gooi je deze het best in de wasmachine. Nu kan de wasmachine ervoor zorgen dat de stof van het douchegordijn beschadigt. Om dit te voorkomen hebben we de volgende tip. Gebruik een oud dekbedovertrek om het douchegordijn in te stoppen. Knoop deze dicht met een haarelastiekje (bijvoorbeeld een crunchy) en stop het vervolgens in de wasmachine. Op die manier zal je douchegordijn jaren lang mooi blijven, zeker wanneer je hem regelmatig wast.

Onderhouden voegen 

Het meeste vuil in je badkamer zal te vinden zijn tussen je tegels, op de voegen. Het regelmatig schoonmaken van tegels en voegen is een must wanneer je alles mooi en helder wilt houden. Zet je kleine badkamer accessoires opzij en schrob de voegen schoon, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel of met een oud nagelborsteltje. Een mengsel van zuiveringszout en water kan hiervoor ideaal zijn.

Geurloos toilet 

Wellicht het minst leuke klusje van ze allemaal: het schoonmaken van het toilet. Gelukkig doe je dit makkelijk met toiletreiniger. Makkelijk is dat je tegenwoordig bij veel toiletten de wc-bril er af kunt halen, zodat je goed bij de scharnieren kunt. Hang tenslotte enkele geurblokjes in de toiletpot zodat het weer lekker ruikt. Kies ervoor om je eigen reiniger samen te stellen door water met azijn en etherische olie te mengen, dit zorgt voor een lekkere geur.

Schimmelvrije douche

Last van schimmel in de douche? Dan is bleekwater de oplossing. Maak een mengsel van één vierde bleekwater en drie vierde water. Spuit het op de juiste plekken en laat het even inwerken. Hierna schrob je alle schimmel eenvoudig weg. 

Back to top button