Reistips

Op vakantie met kleine kinderen? Hou dan hier rekening mee

Wie kids heeft weet het vast al, hoe graag je ze ook ziet, samen op vakantie gaan kan een hele uitdaging zijn. Met een beetje voorbereiding ben je echter helemaal klaar voor een stressvrije vakantie! Ben je benieuwd hoe? Met deze tips kun je alvast aan de slag. 

Kies de juiste bestemming

De juiste bestemming kiezen, is cruciaal als je met (kleine) kinderen reist. Je kiest namelijk best voor kindvriendelijke plaatsen met voldoende activiteiten die geschikt zijn voor de kleintjes. Denk bijvoorbeeld aan resorts met kinderclubs, veilige stranden of zelfs pretparken. Hoe gelukkig je kinderen zijn, bepaalt immers grotendeels hoe relaxed jij bent. Een tip? Ga je met het vliegtuig op vakantie? Overweeg dan het gebruik van de parking op de luchthaven van Charleroi voor ultiem gemak. Door je auto veilig op de luchthaven te parkeren, bespaar je niet alleen tijd maar vermijd je ook het gedoe van het openbaar vervoer. Het is een kleine investering voor een grote dosis gemoedsrust. Parkeren op Charleroi airport kan namelijk al eens mislopen als je op voorhand geen parkeerplaats gereserveerd hebt. 

Goede voorbereiding is key

Zeker wanneer je met kinderen op vakantie gaat, is goede voorbereiding belangrijk. Denk aan alle spullen die je kinderen nodig hebben – kleding, luiers, snacks, speelgoed en entertainment. Een goed gevulde luiertas met alles wat je nodig hebt, kan bovendien ook een redder in nood zijn. Zorg er tot slot voor dat je voldoende medicijnen en EHBO-benodigdheden bij je hebt voor het geval dat.

Zorg voor een comfortabele accommodatie

De juiste accommodatie kan een wereld van verschil maken op vakantie met kinderen. Jij en je hubby kunnen dan wel echte kampeerders zijn, met kleine kinderen is slapen, koken en leven in een tent niet altijd een pretje. Kies daarom voor een vakantiehuisje of een appartement dat voldoende is uitgerust en waar iedereen genoeg plaats heeft. Dit geeft de kinderen meer ruimte om te spelen en biedt jou de flexibiliteit die je nodig hebt. Ga op voorhand ook na of het vakantiehuisje is uitgerust met handdoeken, lakens, keukengerei en dergelijke, om niet voor verrassingen te staan bij aankomst. 

Wees flexibel

Het is belangrijk om te begrijpen dat de routine van je kinderen kan veranderen tijdens de vakantie, en dat is volkomen normaal. Wees een beetje flexibel met je planning en laat ruimte voor dutjes en rusttijd. Met kleine kinderen erbij vul je de dag best niet met te veel activiteiten. Kinderen hebben tijd nodig om te rusten en te ontspannen, net als jij zelf! 

Back to top button