Europa

Le Port de Plaisance, fijne camping in Bretagne

In de zomer van 2023 besluiten we om de zomervakantie weer in Frankrijk door te brengen, aangezien dat het jaar daarvoor goed beviel in Normandië. Dit keer is ons plan om een stukje verder door te rijden. Via het binnenland van Normandië rijden we richting de Atlantische kust, óm Nantes heen richting de eilanden en langs de kust richting Bretagne. Een behoorlijke roadtrip met onderweg leuke stops, activiteiten en gezellige plekjes om te slapen. Tijdens dit best drukke programma kijken we al uit naar ons verblijf in Bretagne. Eurocamp nodigde ons uit om in Frankrijk hun nieuwste accommodatietype Aspect Plus uit te proberen. Dat doen we in de plaats Benodet, op Camping Le Port de Plaisance. We verblijven hier 7 nachten in één accommodatie en dat is echt fijn, na twee weken veel verschillende overnachtingsplekjes.

Camping Le Port de Plaisance

We komen midden in de week aan op Camping Le Port de Plaisance, op een woensdag. Dat is meteen één van de voordelen van een vakantie boeken bij Eurocamp; je zit niet vast aan vaste aankomst- en vertrekdagen. Onze accommodatie is klaar en na een gezellig praatje met een medewerkster bij de receptie kunnen we er meteen met de auto naartoe rijden. Al op de plattegrond zie ik dat we een mooie plek hebben. Midden op de camping, maar verborgen in een hoekje. De tuin rondom onze accommodatie is groot en zorgt meteen voor een “ooohhhh!” en “aaaahhhh!” bij de kinderen. Wat opvalt is het enorme terras van de Aspect Plus; ruimte genoeg voor een grote loungebank, een enorme eettafel én zo’n leuke hangstoel. Ik kan me meteen voorstellen dat hier behoorlijk wat uurtjes op het terras doorgebracht gaan worden!

Eurocamp Aspect Plus

De Aspect Plus waar we de komende 7 nachten in verblijven ziet er gloednieuw uit. Binnen is het heerlijk koel, terwijl er geen airconditioning in de accommodatie aanwezig is. De grote eikenboom in de tuin zorgt voor veel schaduw, dat scheelt denk ik enorm. Ook zijn de nachten in Bretagne over het algemeen koel, dus met ramen open kun je het binnen goed op temperatuur houden. Alle ramen in de Aspect Plus beschikken over horren, echt ideaal. Thuis slapen we ook altijd met het raam open, zó lekker om een fris briesje te voelen terwijl je lekker onder je deken ligt! De Aspect Plus is erg comfortabel met z’n drie ruime slaapkamers. Eén slaapkamer heeft een groot 2-persoons bed, de andere twee slaapkamers hebben twee 1-persoonsbedden. Geen stapelbedden dus in de Aspect Plus, heel prettig. En onze twee kinderen hebben beiden een eigen slaapkamer, ook heel fijn als tiener. Er zijn twee badkamers, waarvan er eentje toegang heeft vanuit de slaapkamer met het 2-persoonsbed. Deze badkamer is lekker ruim met toilet, wasmeubel en een regendouche (die echt heerlijk is). Bij de twee andere slaapkamers is nog een badkamer met douche en wasmeubel. Een tweede toilet is apart, naast de slaapkamers. Zoals je leest van alle luxe voorzien, dit nieuwste model van Eurocamp en over de indeling is echt goed nagedacht.

Activiteiten op Camping Le Port de Plaisance

Als je kinderen van animatie houden dan hoef je deze camping echt niet af. Zeker niet als je het zelf ook leuk vindt om eens een activiteit mee te pakken. Er wordt hier namelijk ontzettend veel georganiseerd! Van color-runs tot pilates lessen, van aqua joggen tot kinderdisco en van petanque tot ping pong competities. De hele dag door zijn er activiteiten, voor jong en oud. Ook gebeurt er iedere avond iets on stage. Denk aan een dance party met dj, een goochelshow of een show met een hypnotiseur.

Onze kinderen zijn (niet meer) van de animatie en ook in de avond voelen ze zich niet geroepen om de drukte op te zoeken. En dat is wel het lekkere op deze camping. Alle activiteiten en bijeenkomsten vinden plaats bij het zwembad, bij de ingang van het park. Als je de drukte niet op zoekt of er geen behoefte aan hebt, dan heb je er ook geen last van; het is ‘s avonds echt rustig rondom onze accommodatie.

Camping Le Port de Plaisance zwembad

Voor zwemmen zijn onze tieners wel te porren, ze pakken dan ook regelmatig hun zwemspullen bij elkaar voor een duik in het water. Er is een verwarmd binnenbad met glijbaan, geheel in tropische sfeer. Fijn omdat je daar ook terecht kunt als het minder lekker weer is. Buiten zijn er drie verschillende baden, ook allemaal verwarmd. Eentje om baantjes in te trekken, eentje voor de allerkleinsten en eentje waar je in uitkomt met de glijbanen.

Parc Accro Bat

Wat opvalt als je bij het zwembad vertoeft, is dat een deel van een klimparcours van het naastgelegen klimpark Parc Accro Bat over de camping heen gaat. Lig je in het water dan zoeft er geregeld iemand aan een zipline over je heen. Hartstikke gaaf natuurlijk en onze kinderen zijn niet te houden; die willen ook dat klimparcours afleggen. Ze doen dat met z’n tweetjes en na verschillende parcours afgelegd te hebben zijn ze het erover eens dat dit een van de gaafste klimparken is waar ze ooit geweest zijn.

Boodschappen doen op loopafstand

Op Camping Le Port de Plaisance zelf vind je een kleine campingwinkel, maar loop je vijf minuutjes verder door dan is er een grote supermarkt. En kom je ook nog eens langs een boulangerie! Iedere ochtend meteen een fijn wandelingetje naar de bakker en naar de supermarkt dus, om vers brood en beleg te halen.

Perfecte uitvalsbasis om zuidelijk deel van Finistère te ontdekken

Wij zijn nogal van het eropuit gaan en wisselen dan ook behoorlijk af. We brengen tijd op de camping door zodat de kinderen kunnen zwemmen en voetballen, maar we maken ook leuke uitstapjes in dit zuidelijke deel van Finistère. En ik kan je vertellen, dan is een weekje vakantie écht te kort. Er is zo veel te zien in de omgeving, ik denk dat ik nog wel 20x terug kan.. Hoe een dag er bij ons uit ziet, zie je in onderstaande video.

Leuke uitstapjes vanaf Camping Le Port de Plaisance in Bénodet

Vaak gaan we na het ontbijt even ergens naartoe, of blijven we juist overdag op de camping en trekken er in de avond op uit. Stadjes zijn overdag geliefd; de stranden in de avond. Hieronder een aantal plekken die wij tijdens ons verblijf op Camping Le Port de Plaisance bezoeken.

Bénodet

Bénodet is gewoon zo’n heerlijke, Bretonse badplaats. Hier ga je slenteren over de boulevard en pootje baden in zee terwijl je geniet van een ijsje. Een kijkje nemen in de haven van Bénodet is zeker een must. Op deze plek heb je goed zicht op de indrukwekkende Pont de Cornouaille, de brug die verkeer van de ene kant van de rivier Odet naar de andere kant brengt. Vanuit de haven kun je een korte wandeling maken naar de plek waar de boot vertrekt naar de Glénan-archipel, een kleine eilandengroep voor de Bretonse kust. Tegenover de aanlegsteiger staat de Église du Port ou église Saint-Thomas Becket, een kerk uit de 19e eeuw waar je onder meer een koor uit de 13e eeuw kunt bezichtigen. Er zijn in Bénodet veel leuke restaurants te vinden, zowel langs de kust als in het centrum. Een leuk restaurant vinden wij Le Sans Souci, met zicht op het strand, de baai en de bijzondere vuurtoren Pointe de Combrit.

Île-Tudy

Een dromerig plekje is Île-Tudy; een schiereiland dat bereikbaar is via de hierboven al genoemde Pont de Cornouaille. Vanaf de brug heb je mooi zicht op de haven van Bénodet, vooral in de avond. De avond is ook hét perfecte moment om Île-Tudy te bezoeken als je het mij vraagt. Het licht is hier prachtig vlak voor zonsondergang; dit maakt het plaatsje nog dromeriger. Île-Tudy was vroeger een plek waar veel op sardines gevist werd. Je vindt hier nog steeds authentieke bebouwing. Smalle straatjes, kleine huizen in typisch Bretonse bouwstijl, prachtige kustlijnen en leuke restaurantjes. Vanuit Bénodet is het een klein half uurtje rijden met de auto; echt een aanrader.

Pointe du Cor de Groasguen

Een mooie, vaak wat ruigere plek langs de kust is Pointe du Cor de Groasguen. Hier is voor het zeewater een smalle toegang naar de baai / lagune La Mer Blanche, waardoor je goed ziet hoe de getijden werken. Wij zijn er in de avond wanneer het eb wordt; vissers maken gebruik van de sterke stroming en gooien, staande op de rotsen, hun hengels uit. Bij hoog water en rustig weer is La Mer Blanche prachtig en kun je vanaf Plage du Letty genieten van de mooie kleuren. Wit zand aan de overkant van de smalle waterdoorgang en helderblauw water; alles wat je wilt op een vakantiedag, toch?

Concarneau Ville Close

De stad Concarneau ligt op de oostelijke oevers van Baie de La Forêt. Het oudste gedeelte van Concarneau, Ville Close, ligt op een eiland in de natuurlijke haven. In de 13e eeuw werd dit gedeelte compleet van stadsmuren voorzien en die zijn vandaag de dag nog steeds intact. Het is een behoorlijk toeristische plek, maar toch is het de moeite waard dit “oude stadje” te bezoeken. Vooral het doorgaande straatje is erg druk, met allemaal winkeltjes en horeca. Maar loop je over de stadsmuren dan merk je niet veel van de drukte. De uitzichten zijn mooi; het zicht op de haven maar ook het zicht op het oude centrum zelf. Vanaf Camping Le Port de Plaisance rij je in een klein half uurtje naar Concarneau Ville Close.

Pont-Aven

Een plaatsje dat echt op mijn lijstje stond om te bezoeken is Pont-Aven. In de 19e eeuw trok Pont-Aven veel schilders aan en als je er rond loopt weet je meteen waarom. Het is er nog steeds schilderachtig mooi! Ook hier is het enorm toeristisch en druk, maar dat hoort ook bij zo’n plek. Lekker rondslenteren, genieten van de mooie plekjes en zeker iets lekkers kopen bij één van de chocolaterieën. Het is ongeveer 40 minuten rijden vanaf de camping naar Pont-Aven.

Beg Meil

Beg Meil is een plek waar we meerdere keren in de avond naartoe gaan. Beg Meil staat bekend om de vele kleine, verborgen baaien die alleen te bereiken zijn via een lang wandelpad langs de kust. De avonden zijn heerlijk om door te brengen hier, omdat het dan lekker rustig is. Zo hebben we meerdere keren een strandje voor onszelf! Een nadeel is dat je geen zon meer hebt en je dus niet kunt genieten van helderblauw water, wat wel overdag kan. Je rijdt in ongeveer 20 minuutjes vanaf de camping naar Beg Meil.

Heerlijke vakantie gehad in de Eurocamp Aspect Plus

Ik denk dat, wanneer je bovenstaande allemaal leest, je wel begrijpt dat we echt een onwijs fijne vakantie hebben gehad aan de Bretonse kust. Het is echt een pluspunt voor een bestemming om zo veel mooie plekken in de omgeving van je accommodatie te hebben, waar je (ook voor even) naartoe kunt rijden. Is in ons geval echt lekker, omdat de kinderen na twee weken van hot naar her rennen niet altijd veel zin meer hebben om allerlei dingen te doen. Een week lang afwisselen, tijd doorbrengen op de camping maar daarnaast ook leuke uitstapjes maken bevalt echt heel goed. Zo’n week vliegt uiteindelijk ook weer voorbij… dat is wel echt jammer. We kijken nu alweer uit naar een gelijksoortige vakantie volgend jaar!

Zonsondergangen in Bretagne - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button