Reistips

Fietsvakantie in Nederland: dit zijn de leukste locaties

Nederland is een echt fietsland. Vrijwel alle middelbare scholieren fietsen naar school en de meeste mensen zijn in het bezit van een fiets. In andere landen is dit niet het geval. De reden hiervan is dat Nederland een vrij klein land is en dat dus ook de afstanden een stuk kleiner zijn. Hiernaast heeft Nederland, ten opzichte van sommige andere landen in de wereld, een uitstekende infrastructuur. Om deze reden is het ook een stuk veiliger om door ons mooie kikkerlandje te fietsen. Er zijn veel fietspaden en je rijdt vrij weinig op de openbare weg. 

Populaire locaties voor fietsvakanties

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die hun fiets pakken als ze besluiten om op vakantie te gaan, de zogenoemde fietsvakanties. Je hebt veel verschillende leuke locaties waar je heen kunt fietsen. Het hangt er een beetje van af of je een grote reis wilt maken of dat je lekker in Nederland wil blijven. Een fietsplek die in Nederland erg veel populariteit geniet zijn de duinen. In de Kennemerduinen, te vinden tussen Zandvoort en Haarlem, kun je heerlijk doorwaaien en kun je genieten van de fantastische natuur. Ook zijn de waddeneilanden onder fietsers erg populair. Overigens mogen Friesland en Zeeland ook niet in dit rijtje ontbreken. Deze provincies zijn erg populair door de mooie groene vlaktes en de natuur. Voor de mensen die een langere reis willen maken kan het een fantastisch idee zijn om de alpen op te zoeken. Zo kan het zijn dat je de trein naar Duitsland pakt en vanaf daar door reist naar de Alpen. Een super mooie plek om te fietsen. Uiteraard is dit wel een stuk uitdagender dan ons mooie, vlakke Nederland.

English? Read everything about the Netherlands on this website: www.lovethenetherlands.com

Voorbereiden op een fietsvakantie

Wanneer je een fiets in je bezit hebt kan het voorkomen dat je fiets gestolen wordt. Niemand wil uiteraard dat zijn of haar fiets wordt gestolen. Helaas is dit een situatie waar niet aan te ontkomen valt. Mocht dit bij jou gebeuren dan zou het fijn zijn als je een fietsverzekering hebt afgesloten. Maar wat doet een fietsverzekering nou precies? Een fietsverzekering zorgt ervoor dat de schades gedekt worden aan je fiets, met als voorwaarde dat je hier niets aan kunt doen. Een fietsverzekering is in prijs sterk afhankelijk van de omgeving waar je woont. Zo is een fiets in de Randstad relatief duur. In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zijn de prijzen voor de verzekering het gunstigst.

Wanneer je jouw fiets vaak in het openbaar stalt, dan valt het aan te raden om een fietsverzekering af te sluiten.

*Uitgelichte foto fietsen bij het water door Ruud Morijn Photographer | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button