Recepten

Popcorn met een smaakje

Popcorn, een gezonde snack; als je het zelf poft tenminste. De bekende zakjes popcorn voor in de magnetron vind ik erg lekker moet ik toegeven maar zit toch bomvol minder gezonde vetten. Gezonder en verantwoorder is het om zelf mais te poppen en hoe leuk is het wanneer je dan gaat experimenteren? Popcorn met een smaakje dus.

Popcorn met een smaakje

Pofmais, een pan met deksel, 1/2 theelepel paprikapoeder, snufje zeezout (of beter nog keltisch zout), 1/2 theelepel knoflookpoeder, snufje uienpoeder, 1 eetlepel kokosolie.

Lees ook: recept voor geroosterde kikkererwten

Ingrediënten voor popcorn met kerriesmaak

  • Pofmais
  • een pan met deksel
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • snufje zeezout (of beter nog keltisch zout)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

Pak een bakje en smelt hierin een 1/2 eetlepel kokosolie. Voeg de kruiden toe en roer goed door elkaar. Verhit de pan en doe de andere 1/2 eetlepel kokosolie in de pan. Bedek de bodem met de pofmais en let hierbij op dat alle maiskorrels meteen op de bodem liggen; geen hoopjes dus. Zet het vuur laag en schud de pan regelmatig een beetje heen en weer. Zodra de mais gaat poffen, geregeld blijven schudden en de pan op laag vuur houden. Zodra het langer duurt dan 3 seconden voor er weer een maiskorrel poft is de popcorn klaar. Haal het deksel van de pan en besprenkel je mixje met olie en kruiden over de popcorn. Doe het deksel terug op de pan en schud heel goed. Ziezo; de popcorn is klaar! Gooi over in een schaal, zet een filmpje op en plof op de bank.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button