Recepten

Ketogeen recept met spruitjes en salami

Spruitjes: je houdt ervan of je haat het. Ik hou ervan! Ik heb het altijd al lekker gevonden, zelfs zonder toevoeging van sausjes en/of kruiden. Vooral de kleine spruitjes zijn lekker, die zijn altijd iets minder bitter van smaak. Nu ik alweer een tijd koolhydraatarm en op het moment zelfs ketogeen eet liggen spruitjes vaak op mijn bord. Spruitjes bevatten ca. 4 gram koolhydraten per 100 gram en kunnen dus goed verwerkt worden in een ketogeen recept.

Koolhydraatarm spruitjes eten

Eigenlijk kun je spruitjes op heel veel verschillende manieren bereiden. Mijn favoriete manier van spruitjes bereiden is eerst even kort koken en daarna roerbakken. Bak wat uitjes en uitgebakken spekjes mee, zet ze na het koken in de oven met wat kaas er overheen of maak er een sausje bij. Allemaal koolhydraatarm, zo lang je de goede ingrediënten gebruikt.

Lees ook: Zelf koolhydraatarm brood maken

Ketogeen recept met spruitjes en salami voor 2 personen

Voor dit recept met spruitjes en salami heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ok, eigenlijk 5, met wat olie of roomboter meegerekend :-) De salami kun je zelf snijden van een salami worst maar ik vind dunne plakjes salami lekkerder. Je hebt dus nodig:

  • beetje kokosolie of roomboter
  • 200 gram spruitjes
  • ca. 10 plakjes salami
  • klein bakje met slagroom
  • handje geraspte kaas

Eigenlijk kun je bovenstaande ingrediënten naar eigen idee toevoegen, wat betreft hoeveelheid. Misschien vind je meer salami lekkerder of minder slagroom. In ieder geval kook je de spruitjes even kort en giet ze daarna af. Verwarm wat boter of olie in een wokpan en roerbak de spruitjes kort op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de salami in kleine stukjes toe. Bak even mee en voeg dan de slagroom toe. Zet het vuur weer iets hoger zodat de slagroom in de spruitjes trekt. Soms voeg ik tijdens het bakken al wat kaas toe, soms doe ik alle kaas pas als de spruitjes op mijn bord liggen. Je kunt het mengsel ook even in een ovenschaaltje in de oven onder de grill zetten, met wat kaas eroverheen. Je krijgt dan een lekker knapperige bovenkant.

Lees ook: Maak je tosti koolhydraatarm

Variëren met spruitjes

Een leuke variatie op dit recept is de salami vervangen door uitgebakken spekjes. Wanneer je het vuur uitgedraaid hebt kun je een geklutst eitje toevoegen met wat kaas. Wel opletten, want het stolt heel snel doordat de pan nog heet is. Even roeren en meteen opdienen: spruitjes carbonara :-)

Lees ook: Carpaccio in een glaasje

Ketogeen recept met spruitjes en salami - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button