Gezondheid

Preventieve bodyscan laten uitvoeren

Je gezondheid kun je vergelijken met een auto. Deze vergelijking klinkt op het eerste gezicht gek, maar is heel toepasselijk. Je auto breng je eens in de zo veel tijd naar de garage voor een beurt. Je doet dit om te voorkomen dat de auto gebreken gaat vertonen. De check-up is preventief. Waarom zou je jouw gezondheid niet preventief laten checken? Waarom zou je wachten totdat jouw lichaam gebreken gaat vertonen? Precies! Kies voor een preventieve bodyscan.

Radiologisch onderzoek: effectief en breed toepasbaar

Er zijn verschillende medische onderzoeken beschikbaar die preventief kunnen worden uitgevoerd. Een van deze onderzoeken betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarbij middels magnetische velden een lichaamsdeel in beeld wordt gebracht. Deze onderzoeksmethode is zeer effectief gebleken. Het te onderzoeken lichaamsdeel kan hiermee namelijk heel nauwkeurig in beeld worden gebracht. Bovendien kun je een MRI scan voor diverse lichaamsdelen gebruiken. Wil je weten hoe het met de gezondheid van je hersenen gesteld is? Dan kun je een MRI scan hoofd laten uitvoeren. Wil je daarentegen weten hoe gezond jouw darmen eruit zien? Dan behoort een MRI scan van je buik tot de mogelijkheden. Dit radiologische onderzoek is effectief en breed toepasbaar.

Welke onderzoeken zijn er verder mogelijk?

Naast de MRI scan zijn er nog meer effectieve medische onderzoeksmethoden beschikbaar. Neem bijvoorbeeld het bloedonderzoek. Hiermee kan een heel goed beeld van jouw gezondheid worden verkregen. In het bloed van de mens zijn namelijk onwijs veel verschillende waarden zichtbaar. Van hormonen en vitamines tot ontstekingswaarden. Je kunt het allemaal in je bloed zien. Een algemeen bloedonderzoek is dan ook met recht een effectieve onderzoeksmethode te noemen. Je kunt tevens een cardiologisch- of dermatologisch onderzoek preventief laten uitvoeren. Er zijn mogelijkheden te over als het om preventief medisch onderzoek gaat. Met welke medische onderzoeksmethoden zou jij graag inzicht in jouw gezondheid verkrijgen?

Direct de uitslag

In Nederland is het in de reguliere gezondheidszorg niet mogelijk om preventieve medische onderzoeken te laten uitvoeren. Medische onderzoeken worden hier slechts uitgevoerd als er een concrete aanleiding voor is. Kies je voor een preventieve health check buiten de reguliere gezondheidszorg om? Dan heb je hiervoor geen doktersverwijzing nodig. Jij kunt de preventieve bodyscan laten uitvoeren wanneer jij dat wilt. Geen lange wachtlijsten, maar snel en effectief onderzoek. Heb je het onderzoek achter de rug? Dan zal je direct daarna de uitslag van het onderzoek krijgen. Dit is uiteraard wel zo plezierig. Gezien al deze voordelen is de stijgende populariteit van preventieve health checks heel erg verklaarbaar.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button