Kindvriendelijke restaurants

Kip en patat eten bij de Roast Chicken Bar in Haarlem

Kip en patat; het doet me denken aan de vakanties die ik als kind met mijn ouders doorbracht in Spanje, waar we geregeld een kippentent indoken om kip en patat te eten. Voor mijn gevoel elke dag, maar bij navraag blijkt dat we hooguit 2x per vakantie dit uitstapje maakten. Ik vond het zó lekker! Ik eet het nu bijna nooit meer maar als ik het eet is het nooit zo lekker als in Spanje… Iets met vroeger was alles anders. En lekkerder ;-)

Roast Chicken Bar in Haarlem

Ik was al even op de hoogte van het feit dat er een nieuw restaurant in Haarlem geopend was waar je alleen maar kip en patat kon eten maar het kwam er helaas niet van om er een keer te gaan eten. Als we dan eindelijk in de gelegenheid zijn besluiten we om samen met de kinderen te gaan; kip en patat is toch een feestje voor kinderen!

Het is nog heel rustig als we aankomen, we hadden ook niet anders verwacht om half 6 op woensdagmiddag. Het is een groot restaurant maar door de indeling doet het heel gemoedelijk en sfeervol aan. De bar is samen met de open keuken in het midden van het pand gesitueerd en dat breekt meteen de enorme oppervlakte. Voorin staan ook een aantal tafels opgesteld maar dat leeft denk ik meer in de zomer, wanneer het terras ook open is. Nu concentreert alles zich achterin, waar het verrassend (lekker) warm is. Zou je niet verwachten in zo’n grote ruimte en als ik ergens een hekel aan heb is het wel een restaurant waar het koud is. We zitten dus helemaal goed!

Wat is er te doen voor de kinderen?

In het restaurant is geen apart speelhoekje voor de kinderen, waar op zich prima plek voor zou zijn maar eigenlijk is het ook niet echt nodig. Voorin het restaurant kunnen ze prima spelen wat niet echt storend is aangezien gasten achterin zitten. Toch voel ik me altijd wel wat opgelaten wanneer mijn kinderen door een restaurant heen en weer lopen, hoe vaak de man ook zegt “het gaat toch prima?” Het komt mij dus goed uit wanneer er kleurtjes uit de kast getrokken worden. Zo zijn ze een tijdje bezig met het kleuren van een blanco kippenzak, weer eens iets anders dan een kleurplaat!

De Roast Chicken Bar menukaart

De menukaart is uitgebreider dan ik dacht, voor een kippentent (zo wordt er al gesproken over Roast Chicken Bar in de wandelgangen ;-) Op de kaart vind je naast de kip een viertal salades waar je zelf nog verschillende ingrediënten aan toe kunt voegen. Er zijn diverse side dishes te bestellen zoals een geroosterde maiskolf, groene salade, appel compote en meer. Ook aan snacks ontbreekt het niet. Niet alleen lekker voor de borrel maar ook als voorgerecht. Wij bestellen de mixed platter vooraf wat al snel een goede keuze blijkt! Heerlijk vers brood met lekkere smeersels, licht pittige chickenwings, een heerlijk zacht hammetje, geroostere tuinbonen (ja die zijn echt lekker!), bitterballen en gedroogde worstjes.

Het is al best een flinke hap, zo’n mixed platter. Vooral wanneer je hem met z’n tweetjes deelt; de kinderen besluiten te wachten op de frietjes nadat ze de bitterballen hebben verorberd. De kippen draaien al een hele tijd aan het spit dus wanneer je een seintje geeft dat het hoofdgerecht door kan komen staat het ook binnen mum van tijd op tafel. Ideaal wanneer je met kinderen gaat eten!

Roast Chicken Bar in Haarlem, eten met kinderen kippen aan het spit boven het vuur - AllinMam.com

Heerlijk gemarineerde kip

“Het geheime recept van de marinade is de basis voor onze kip” prijkt op de website van Roast Chicken Bar en daar is niets teveel mee gezegd proeven we wanneer de kip geserveerd wordt. Het kippenvlees is heerlijk mals en de marinade vind ik erg lekker. We delen een halve kip want we hebben best veel side dishes besteld, waaronder Fries the Roast: friet met pulled chicken er bovenop. Erg lekker, vooral met de BBQ saus die door de pulled chicken heen gebruikt is.

Roast Chicken Bar side dishes

De kinderen kunnen de door hen bestelde mini roast slicer helaas niet waarderen; de omschrijving op de menukaart (mini burger) doet ook iets anders vermoeden dan een broodje met pulled chicken. Vinden wij niet erg want dit broodje is echt een traktatie, zó lekker! Wel iets om in je achterhoofd te houden wanneer je dit broodje bestelt, dat het niet om een “echte” burger gaat.

De side dishes zijn lekker maar wellicht wat overbodig. Het is allemaal wel heel veel bij elkaar; minder bestellen is dé tip voor een volgende keer dat wij hier gaan eten. Een schaaltje met wat salade en de appel compote zou al voldoende zijn.

Kindermenu

Aparte kindermenu’s zijn ook te bestellen, maar de vraag is of dat niet te veel is. Een kindermenu bestaat uit chickenwings (licht pittig), frietjes, koolsalade, mayonaise en appel compote. Je kunt het zelf als ouder natuurlijk het beste inschatten maar onze kinderen van 5 en 7 jaar oud hebben naast eigen frietjes meer dan voldoende aan wat ze met ons mee eten.

Nagerechten

Eigenlijk hebben we echt geen plek meer na alle lekkere dingen maar als ik ergens cheesecake op de kaart zie staan moet en zal ik die bestellen. Hij is heerlijk! New York style, met lemon curd; mmmmm. De kinderen doen zich tegoed aan Ben & Jerry’s ijs wat in diverse smaken te bestellen is. Heb je liever brownies of warme wafels met kersen? Die staan ook op de kaart! Lucky you ;-)

Roast Chicken Bar & The Egg Store: 2 in 1

Overdag verandert Roast Chicken Bar gedeeltelijk in The Egg Store, waar je van 12.00u tot 17.00u kunt genieten van heel uiteenlopende eiergerechten. De foto’s die we hiervan voorbij zien komen op Instagram zijn veelbelovend. Binnenkort ook maar eens deze kant op voor een lunch.

Woon je niet in de buurt van Haarlem? In Delft vind je ook een Roast Chicken Bar & The Egg Store. Wie weet volgen er nog wel meerdere in de andere grote steden, wat ons betreft een supergoed concept.

Aanrader om te gaan eten met kinderen?

Zeker! Ondanks het ontbreken van een speelhoekje is dit echt een leuk restaurant om te gaan eten met je kinderen. Welk kind is er niet dol op frietjes (en kip)? Het feit dat er snel uitgeserveerd kan worden werkt zeker mee en door de bediening wordt er goed meegedacht. Zo wordt er overlegd wanneer de gerechten voor de kinderen op tafel komen, tijdens jouw voorgerecht zodat ze niet zo lang op eten hoeven te wachten of tijdens jouw hoofdgerecht. Fijn als alles kan!

Openingstijden

Roast Chicken Bar:
Dagelijks van 12.00u tot 23.00u

The Egg Store:
Dagelijks van 09.30u tot 17.00u

Lokatie / Routebeschrijving

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button