Baby/dreumesBeauty

Dr. Leenarts producten voor je baby én voor jezelf

Gek ben ik op alles wat met beauty te maken heeft! Dus niet alleen make-up maar ook allerlei soorten gezichts- en body crèmes wekken mijn interesse. Logisch dus dat ik op zoek ging naar goede en lekkere producten voor mijn baby. Ik wilde niet meteen gaan voor een van de bekendere merken zoals Zwitsal, hoewel ik zelf jaren lang Zwitsal als gezichtscrème hebt gebruikt. Niet alleen omdat het goed voelde voor mijn huid maar stiekem ook vanwege de heerlijke geur :-)

Dr. Leenarts producten voor je baby

Op het juiste moment kwam Dr. Leenarts om de hoek kijken, met de vraag of ik een aantal producten wilde testen. Het mooie van de producten van Dr. Leenarts is dat het zowel geschikt is voor volwassenen als voor baby’s. Ik kreeg de bad- en douche olie, babybillen zalf en bergzalf toegestuurd en toen was het afwachten tot ons meisje geboren werd.

Huidverzorging tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap verzorgde ik mijn lichaam zo goed als mogelijk en om te ontspannen nam ik zo nu en dan een lekker warm bad. Dr. Leenarts bad- en douche olie is 100% zeepvrij en verzorgt de (droge) huid omdat het grotendeels uit olie bestaat. Na het douchen blijft er dan ook een subtiele laag achter op de huid. De olie maakt bovenstaande zeker waar, dat het de huid verzorgt. Maar ik miste wel het “schuimende” en “geurende” effect waardoor ik ook het schone gevoel niet had.

Door het ontbrekende schuim gebruikte ik voor elk lichaamsdeel een flinke scheut olie. Het gevolg hiervan was dan weer wel dat bij het afdrogen mijn huid goed was geolied en heerlijk zacht aanvoelde. In bad gebruikte ik ook een flinke scheut olie en ik ervaarde hier hetzelfde als onder de douche; mijn huid was na een bad op en top zacht.

Niet schuimen is beter voor de huid

Tijdens Esmee’s eerste badje, samen met de kraamhulp, pakte ik de olie erbij en de billenzalf.  Eigenlijk had ik de billenzalf al eerder gebruikt bij Esmee maar omdat ik geen vergelijkingsmateriaal had, wilde ik de kraamhulp om haar mening vragen. Zij hadden immers al verschillende producten in handen gehad en gebruikt! Subtiel vroeg ik haar mening over de olie. De olie vond ze heerlijk zacht en goed voor Esmee’s droge huid. Dat hebben baby’s namelijk vaak als ze net geboren zijn, een heel droge huid. Dat de olie niet schuimde en geen geur had vond ze juist goed voor Esmee’s gevoelige huid. Het was duidelijk, het missen van het schuim- en geur effect is echt iets voor volwassenen, in ieder geval voor mij.  Na een aantal badjes zag je al dat Esmee’s huid erg opknapte van de olie; geen schrale handjes en voetjes meer.

Zeg vaarwel tegen uitslag op de billen

Door de wisseling van billendoekjes, kreeg Esmee al uitslag op haar billen. De kraamhulp had me hier al voor gewaarschuwd. Natuurlijk ging ik meteen terug naar de “oude” billendoekjes en smeerde haar billen goed in met Dr. Leenarts babybillen zalf. De uitslag verdween heel snel. Zowel de kraamhulp als ik vinden dat de babybillen zalf goed uitsmeert en je hebt weinig nodig. Zelfs bij gebruik van een klein beetje verzorgt en verzacht de zalf de billetjes goed. We zijn heel enthousiast!

De bergzalf heb ik helaas nog niet kunnen testen. Esmee heeft wel wat schilfertjes op haar hoofd maar dat is meer het gevolg van een droge huid. Ongetwijfeld zal de bergzalf net zo prettig in gebruik zijn als de bad- en douche olie en de babybillen zalf.

Enthousiast over Dr. Leenarts producten

Ik ben ontzettend enthousiast over de producten. De olie verzorgt goed maar zoals ik al aangaf mis ik het “schuim” effect. Maar voor pasgeboren baby’s met een droge huid is het daardoor juist extra geschikt, schuim droogt de huid alleen maar uit. De babybillen zalf vind ik super en ik gebruik het ook voor andere schrale plekken op Esmee’s lijfje die net iets meer verzorging nodig hebben.

Ben jij bekend met de producten van Dr. Leenarts?

*Bovenstaande producten heb ik toegestuurd gekregen om te testen. Dat ik de producten gekregen heb beïnvloed mijn bevindingen echter niet; wat je hierboven leest is mijn eigen eerlijke mening.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button