Mode

Sneakers, je kunt ze overal onder dragen

Gek ben ik op sneakers! En de voorliefde voor deze fijne stappers lijkt mijn dochter over te hebben genomen. Samen zijn we dus regelmatig op zoek naar leuke sneakers. Liefst sneakers die passen onder een broek, maar ook onder een rokje of een jurkje. Dit voorjaar zijn we weer goed geslaagd! Waarom wij zo dol zijn op sneakers? Dat deel ik graag ik dit artikel.

Sneakers voor het wandelen

Steeds zeg ik het weer, ik moet goede nieuwe wandelschoenen kopen. En toch doe ik het maar niet, ik pak elke keer die lekker zittende sneakers voor ik aan mijn dagelijkse rondje begin. Sneakers zijn gewoon zo comfortabel! Ik kan er lang op lopen, krijg geen last van mijn voeten. Anders is het natuurlijk als ik echt de bergen in ga, of als ik ga wandelen op ruig terrein. Maar voor mijn dagelijkse wandelingen door de polder loop ik het allerliefst op sneakers. Ik kies wel altijd sneakers met een bepaald soort zool; een zool zonder smalle spleetjes. Ontzettend irritant namelijk als er steentjes vast komen te zitten in die spleetjes, dan sta ik om de 100 meter steentjes uit de zool te peuteren :-) Mijn New Balance sneakers hebben perfecte zolen. Wel een goede grip, geen gleufjes en spleetjes waar steentjes in vast komen te zitten.

Waarom sneakers altijd kunnen - AllinMam.com

Sneakers kunnen overal onder

Inderdaad, sneakers passen overal onder! Nou ja, bijna dan. In de winter draag ik sneakers onder strakke broeken, wijde broeken en onder jeans. In de zomer draag ik vaak trek in sneakers ook aan onder rokjes en onder jurkjes. Dat zijn vaak wel net even andere sneakers. Niet té sportief, bijvoorbeeld Skechers of New Balance sneakers met leuke gouden of rosé gouden details. Voor komende zomer is de keuze (weer) gevallen op de kleur zwart. Ik draag graag zwarte rokjes en daar passen sneakers perfect onder. Met gouden randje of zonder, het past eigenlijk allemaal.

Sneakers voor jong en oud

Mijn dochter heeft, zoals ik hierboven al schreef, mijn liefde voor sneakers overgenomen. Ze draagt sneakers maar wat graag onder jurkjes, rokjes én broeken. Al kiest ze bij zomerjurkjes ook geregeld voor felgekleurde, vrolijke slippertjes. Voor kinderen vind ik het wel belangrijk om te kiezen voor sneakers met een goed voetbed. Er wordt immers aardig veel afgerend, gevoetbald en gestept. Deze leuke sneakers van Omoda passen goed bij verschillende outfits en hebben een perfecte pasvorm. De schoen lijkt iets dieper dan andere sneakers en heeft een fijn voetbed.

Lees ook: 5x waarom sneakers altijd kunnen

Waarom sneakers altijd kunnen - AllinMam.com

Kies de juiste sneakers

Om echt lekker op je sneakers te lopen en er veel plezier van te hebben is het verstandig om niet alleen naar het uiterlijk van de schoen te kijken. Bijgaand een aantal tips voor het kiezen van de juiste sneakers:

Kies voor sneakers met een goed voetbed

Je voeten houden van comfortabele schoenen! Kies voor schoenen met een goed en lekker zacht voetbed. Liefst een voetbed met lichte ondersteuning van de voetboog. Dit voorkomt dat je last krijgt van je voeten wanneer je de schoenen langer aan hebt.

Zorg dat je goede demping hebt

Een voetzool met goede demping zorgt voor een goede voetafwikkeling. Hierdoor is de kans op zere voeten of last van je gewrichten veel kleiner. Bovendien loopt het ook nog eens veel lekkerder, sneakers met een goede demping.

Liever een maatje groter dan kleiner

Koop schoenen niet te klein. Te kleine schoenen zorgen voor een slechte bloedcirculatie en belemmeren de spierfuncties. Bovendien kan het zorgen voor flinke vochtophoping, doordat vocht niet goed weg kan. Koop de juiste maat schoenen, waarin je goed je tenen kunt bewegen. Dit voorkomt dat je zere voeten krijgt en op den duur voorkomt het ook dat je voeten vergroeien.

Waarom sneakers altijd kunnen - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button