Beauty

Frambozenpitolie, de nieuwe beauty trend

Wanneer je je verdiept in gezichts- of lichaamsverzorging, zal het je opvallen dat er een overvloed aan diverse ingrediënten en oliën wordt gebruikt. Elk van deze oliën en boters heeft specifieke eigenschappen en voordelen voor de huid. Een relatief nieuwe olie die steeds meer aandacht krijgt, is frambozenpitolie, ook aanwezig in de frambozenzalf van Puur Mieke. Maar wat is de werking en wat zijn de voordelen van frambozenpitolie?

Hoe wordt het gemaakt?

Zoals de naam al aangeeft, wordt frambozenpitolie verkregen uit de zaden van frambozen. Het betreft een droge olie die meer dan 50% onverzadigde vetzuren bevat. De zaden van frambozen worden gereinigd en vervolgens koud gemalen of geperst, wat bekendstaat als koude persing. Het behouden van een lage temperatuur tijdens dit proces is van belang, omdat dit helpt bij het behouden van de actieve stoffen. Door de persing wordt de olie uit de frambozenpit geëxtraheerd. Deze olie wordt vervolgens gefilterd, waardoor pure olie overblijft. Deze pure olie wordt vermengd met andere oliën of boters. Als het bijvoorbeeld wordt gecombineerd met sheaboter, ontstaat een heerlijke frambozenzalf.

Waarom frambozenzalf gebruiken?

Frambozenzalf is vervaardigd met slechts twee zuivere ingrediënten: sheaboter en frambozenpitolie. Hierdoor is de zalf buitengewoon rijk aan vitamine A, E en F, wat een verzachtend en hydraterend effect op de huid heeft. Bovendien heeft frambozenpitolie van nature een beschermingsfactor tegen de zon (SPF). Hierdoor is het gebruik van een crème of zalf met frambozenpitolie bij uitstek geschikt voor zomerse huidverzorging. Daarnaast is het ook doeltreffend bij striae, onzuiverheden, eczeem, fijne lijntjes en rimpels, en is het zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Natuurlijke zonbescherming

Frambozenzalf bevat dus een combinatie van frambozenpitolie en shea butter. Beide ingrediënten kunnen je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht, doordat ze van nature een beschermingsfactor tegen de zon (SPF) bevatten. Frambozenpitolie kan bijvoorbeeld zelfs een SPF tot 45 bevatten. In frambozenzalf wordt de frambozenpitolie gecombineerd met shea butter, wat kan resulteren in een natuurlijke SPF van ongeveer 18. Omdat het om een natuurlijk en puur product gaat dat in de zalf wordt verwerkt, kan de exacte SPF variëren en is deze moeilijk consistent te bepalen per partij. Het is daarom van belang om alert te blijven wanneer je de zon ingaat, omdat de SPF mogelijk niet voldoende bescherming biedt. Het is verstandig om dit vooraf te testen op een klein stukje huid voordat je de zon ingaat, of om aanvullende zonbescherming te gebruiken.

Back to top button