Mode

Welke winterjassen zijn deze winter helemaal in?

De dagen worden korter, de temperaturen gaan weer dalen. We hangen onze zomerjassen in de kast; het is tijd om onze warme jassen voor de herfst, winter en het vroege voorjaar weer tevoorschijn te halen. Als je voor het komende seizoen toe bent aan een nieuwe wintergarderobe, waar zou je dan op kunnen letten?

Warme jassen met een blijvend karakter

Sommige jassen voor winterse dagen zijn inmiddels zó klassiek, dat je ze gerust blijvertjes mag noemen. In deze jassen heb je het niet alleen comfortabel warm, maar kun je altijd gezien worden. Een lange wollen jas met klassieke getailleerde snit blijft zijn waarde houden. Zeker als hij gemaakt is van merinowol, kasjmier of een wol-kasjmier blend. Ook de lammy coat is al vele jaren onverminderd populair, hoewel er tegenwoordig wel een trend is naar diervriendelijker versies zoals jassen met imitatie-schapenvacht. Voor een sportieve look bij zowel mannen als vrouwen kun je nog steeds een dik ski-jack aantrekken.

Nieuwe trends voor deze winter

Wil je echt een trendy, comfortabele én heerlijk warme jas, kijk dan zeker naar het online aanbod in puffer coats. Een puffer coat heeft wat vormgeving betreft iets weg van een ski-jas. De stof is glad en doorgestikt, zodat er zogenaamde “puffs” ontstaan. Deze zijn gevuld met dons en houden je niet alleen extra warm, maar geven ook een interessant geribbeld patroon. Dit jaar zijn puffer coats met metallic kleuren erg populair. Defshop is een van de online leveranciers die ze aanbiedt. Ook oversized jassen zijn weer terug van weggeweest. Deze trend is zowel bij mannen als bij vrouwen te zien. Een puffer coat staat erg sportief als je hem nauwsluitend draagt.

Deze winter kies je ook gerust voor een oversized model, waar je comfortabel een dikke trui onder kunt dragen. Dames hebben dit jaar ook veel keuze in bontjassen of in jassen die met bont zijn afgezet. Uiteraard kiezen we tegenwoordig wel voor imitatiebont. De kwaliteit van imitatiebont is inmiddels zo goed dat het niet alleen de isolerende werking van echt bont benadert. Je kunt nu ook imitatiebont krijgen in kleuren en patronen die in de levende natuur niet terug te vinden zijn.

Heren kunnen dit jaar kiezen voor een extra lange wollen jas, maar ook voor een mooi halflang model. Het voordeel van een halflange winterjas is het feit dat hij tijdens het autorijden niet in de weg zit.

Dames die deze winter echt positief willen opvallen kunnen kiezen voor een mooie cape. Dit seizoen zien we ze in veel kleuren en opvallende of juist meer ingetogen prints. Ze staan bijzonder goed als je ze over een leren jas drapeert; daarmee geef je een stoere uitstraling ook iets elegants en chics.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button