Keukenapparaten

SodaStream: het lekkerste bruiswater maak je zelf

Met SodaStream maak je het lekkerste bruiswater zelf. Dat doe je eenvoudig, stijlvol én duurzaam. Kies voor bruisend water of voor één van de siropen met verfrissende smaken. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van de verschillende SodaStream apparaten?

Voordelen van SodaStream

SodaStream gebruiken kent ontzettend veel voordelen. Bruisend water heb je vanaf nu altijd binnen handbereik. Met slechts één druk op de knop. Ook hoef je geen flessen frisdrank meer te kopen. Dat bespaart ruimte in de voorraadkast en voorkomt dat je moet sjouwen met zware frisdrankflessen. SodaStreamen is duurzamer en bovendien ook lekkerder. Je drinkt namelijk altijd frisdrank of water met voldoende koolzuur. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar ga je ook verspilling tegen. Een aangebroken frisdrankfles verliest snel zijn bubbels. Het laatste restje eindigt dan vaak in de gootsteen. SodaStream is dus ook een besparende oplossing. Dat alle bruiswater toestellen zijn voorzien van een compact design mag ook als een voordeel worden gezien. Dat is handig, want zo neem je jouw SodaStream ook makkelijk mee op vakantie of naar de camping.

Verschillende SodaStream apparaten

Eerder hebben we kennis kunnen maken met de SodaStream Spirit en de SodaStream Spirit One Touch. Nu is het tijd voor een nieuwe generatie SodaStream toestellen. Natuurlijk met het gebruiksgemak én het stijlvolle design zoals we dat gewend zijn. SodaStream introduceert maar liefst 3 nieuwe toestellen voor het maken van de lekkerste dranken. De SodaStream Art is voorzien van een hendel waarmee de cilinder met quick connect kan worden bediend. Alleen al om het prachtige design is de SodaStream Art een aanwinst in de keuken. De SodaSteam Duo is geschikt voor zowel glazen als kunststof SodaStream flessen. Deze plaats je in de stijlvolle aluminium look houder. De SodaStream sluit met een vergrendeling aan de voorzijde. De SodaStream Spirit is ook vernieuwd en gaat vanaf nu verder als de SodaStream Terra. Deze apparaten zijn uitgerust met een grote drukknop en een quick connect aansluiting. Nog meer comfort:

SodaStream met Cylinder Quick Connect

Dit revolutionaire systeem zorgt voor nog meer gebruikscomfort. SodaStream apparaten met een CQC systeem kun je gebruiken in combinatie met de roze koolzuurcilinders. Zowel de blauwe als de roze cilinders zijn goed voor 60 liter koolzuurhoudende drank. Je installeert de cilinder met één klik. Het maken van een draaibeweging is dus niet meer nodig. De cilinders die in jouw SodaStream passen kun je kopen of huren. Natuurlijk is het altijd makkelijk om een reserve cilinder te hebben. Zo kom je nooit zonder bruisend water te zitten.

Sodastream Art wit - AllinMam.com
Sodastream Art
Sodastream Duo review - AllinMam.com
Sodastream Duo

Wat vind ik zelf de fijnste Sodastream?

Inmiddels heb ik alle Sodastream uitvoeringen in gebruik gehad. Ik denk dat de Sodastream Spirit het langst op het aanrecht heeft gestaan; dit vond ik een hele fijne uitvoering. Toen ik eenmaal de Sodastream Terra ging gebruiken met de quick connect cilinder was dat een fijne vooruitgang. Vooral omdat de quick connect cilinder met één klik bevestigd zijn, maar ook omdat er met teveel druk geen water uit de fles spoot (dit had ik nog wel eens met de Sodastream Spirit). Inmiddels heb ik de Sodastream Duo in de keuken staan. Een prachtig apparaat vind ik dit. Het leuke aan de Sodastream Duo is dat je ook een glazen fles kunt gebruiken; fijn wanneer je een mooie fles met water op tafel wilt zetten tijdens een gezellig diner. Tot nu toe is de Duo mijn favoriet!

Bruisend water met een smaakje

Voeg je liever wat smaak toe aan jouw bruisende water? Met één fles siroop maak je tot wel 9 liter SodaStream frisdrank. De siropen en fruitdrops zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende smaken. Daarmee maak je zelf de lekkerste frisdranken, maar ook de meest verfrissende cocktails en mocktails. De siropen zijn ook leverbaar in een suikervrije variant. De hoeveelheid bubbels bepaal je zelf. Druk éénmaal of wat vaker op de knop en ontdek de bruis intensiteit die bij je past. Van subtiel en zacht naar intens fris en bruisend.

Sodastream bio siroop

Naast de reguliere lijn met siropen heeft Sodastream ook bio siropen. De bio siroop bevat 50% minder suiker dan de top 10 frisdranken en is vegan én glutenvrij. Verkrijgbaar in de smaken sinaasappel, zwarte bes, frisse appel en klassieke limonade.

Hoe milieuvriendelijk ben je bezig met SodaStream?

Met SodaStream draag je ook jouw steentje bij aan een beter milieu. Je gebruikt namelijk geen plastic pet-flessen meer. Je maakt jouw favoriete dranken zelf, in de daarvoor bestemde flessen. Ze zijn geschikt voor thuis of onderweg. De flessen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen; qua kleur maar ook qua inhoud. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor trendy bottle sleeves. Op deze manier voorzie je elk gezinslid van zijn of haar eigen herbruikbare SodaStream fles. Daarnaast worden ook de cilinders gerecycled. Meerdere vliegen in één klap!

SodaStream flessen schoonmaken

De SodaStream flessen schoonmaken doe je gemakkelijk door spoelen met water. Eens in de zoveel tijd kun je de speciale reinigingstabletten van SodaStream gebruiken. Zo’n tablet laat je eenvoudig in de fles met water vallen, om de fles vervolgens een tijdje te laten staan voor je hem weer om spoelt. Lekker makkelijk!

SodaStream cilinders inleveren of omruilen

Is je cilinder leeg? Dan kun je deze tegen een kleine bijbetaling omruilen voor een nieuwe cilinder in de winkels waar SodaStream verkocht wordt (bijvoorbeeld bij Blokker, Mediamarkt of Coolblue). Let op! Er zijn winkels waar SodaStream producten verkocht worden maar waar ze geen omruilservice bieden. Ikzelf heb dit onder meer ervaren bij verschillende supermarkten (PLUS en AH). Vaak kun je hier wel nieuwe cilinders kopen maar geen lege SodaStream cilinders omruilen voor een nieuwe, volle SodaStream cilinders.

SodaStream aanbiedingen

Geregeld zijn er SodaStream aanbiedingen te vinden, zowel online als in reguliere winkels. Vaak bevat een aanbieding naast het SodaStream apparaat zelf één of twee flessen en één of twee cilinders. Met een beetje geluk vind je een SodaStream aanbieding waar je naast een extra fles ook een siroop krijgt.

SodaStream Crystal megapack

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream Terra Quick Connect

Verkrijgbaar bij

bol.com (€80,45)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream DUO zwart met flessen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€126,00)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:06
SodaStream Duo wit met flessen

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream Art luxe versie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€91,00)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream flessen met emojo

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream flessenhouder

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream reinigingstabletten

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
SodaStream siroop assorti

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,90)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19

Verkrijgbaar bij

bol.com
blokker.nl (€123,00)
expert.nl (€129,99)
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2024 - 23:19
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button