Suppletie

Testa Omega 3 review

Er gaat elke maand behoorlijk wat Omega 3 doorheen bij ons in huis. Ik zelf slik al jaren lang visolie en ook onze kinderen krijgen het al van jongs af aan. Ze vragen er zelfs naar wanneer ik het een keer vergeet te geven ’s avonds! Ze hebben er gelukkig nooit moeite mee gehad, met capsules of pilletjes. Hup op die tong, flinke slok water erbij en weg is het.

Nee, niet doorbijten!

Helemaal fijn natuurlijk dat het nemen van capsules geen problemen oplevert voor de kids. Wat zo nu en dan wel een probleem oplevert is dat onze dochter zo’n visolie capsule nog wel eens door wil bijten. Vindt ze lekker. Ieuw. Echt, ik moet er niet aan denken. Maar echt he, ze doet het wel eens en daarna wordt ze omgeven door een enorme vislucht. Ja, zelfs de volgende ochtend ruik je dat nog. Vooral toen ze nog kleiner was zat ze er geregeld op te kauwen!

Andere bronnen van Omega 3

Je kunt je misschien voorstellen dat ik dus wel open sta voor andere producten met Omega 3. Omega 3 vetzuren vind je in verschillende natuurlijke producten, niet alleen in vis. Ook walnoten, avocado’s, een aantal soorten olie en lijnzaad bevatten bijvoorbeeld Omega 3 vetzuren.

Testa omega 3 review - AllinMam.com

Omega 3 vetzuren

De belangrijkste Omega 3 vetzuren zijn ALA, DHA en EPA. De ALA vorm van Omega 3 vind je in de hierboven genoemde producten; DHA en EPA worden voornamelijk gevonden in vette vis. DHA vind ik vooral belangrijk voor de kinderen omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen en ikzelf ben vooral op zoek naar een product met voldoende EPA; ik merk dat ik zelf veel baat heb hierbij voor een sluimerende slijmbeursontsteking.

Vette vis eten of visolie capsules slikken?

Ons lichaam kan bovenstaande vetzuren niet zelf aanmaken, daarvoor is het echt afhankelijk van bepaalde voedselbronnen. Nu zijn er natuurlijk mensen die “netjes” minimaal 2x per week vette vis eten en op die manier aan de benodigde Omega 3 vetzuren komen, maar het overgrote deel van de mensen komt hier bij lange na niet aan.

Daarnaast kun je je afvragen hoe handig het is om vissen te eten die in een vervuilde zee leven. Of vissen te eten die hoog in de voedselketen zitten en heel veel andere (vervuilde) vissen eten, zoals bijvoorbeeld makreel en tonijn. Die vervuiling komt ook allemaal in jouw lichaam terecht; de zee zit vol met PCB’s, dioxines en zware metalen.

En hoe lang zwemt er eigenlijk nog voldoende vis rond om heel de wereldbevolking te voorzien van Omega 3? Zo wordt er jaarlijks 30 miljard kilo vis gevangen en dit alleen om aan de vraag naar Omega 3 te voldoen. De hoeveelheid vis voor consumptie is hierbij niet eens meegerekend.

Testa omega 3 review - AllinMam.com

Omega 3 uit algenolie

Gelukkig zijn er alternatieven voor visolie en 1 daarvan is algenolie. Ik heb hier nooit bij stil gestaan maar het is eigenlijk heel logisch! Algen bevatten Omega 3, vissen eten algen en zo komt de vis aan Omega 3. Ikzelf dacht altijd dat de vis van nature Omega 3 bevat, maar niet dus. Omega 3 uit algenolie heeft dus een hoop voordelen:

  • het is diervriendelijk (vissen blijven lekker zwemmen)
  • het is gezond (geen vervuiling in jouw lichaam)
  • het is duurzaam (vereist minder handelingen)

Lees hier meer over de productie van Omega 3 uit algenolie

Testa Omega 3 review, onze mening

Wij gebruiken nu al een aantal maanden Testa algenolie in plaats van visolie capsules en het bevalt heel goed. De capsules zijn wel groter dan de visolie capsules die we eerst hadden maar doordat ze glad zijn zorgt het innemen niet voor problemen. Wanneer mijn dochter de capsule nu een keer doorbijt is er niet zoveel aan de hand; de olie is veel neutraler van smaak dan visolie.

Wat je ook goed met de algenolie kunt doen is de capsule openknippen en toevoegen aan een smoothie of aan bijvoorbeeld een amandel/kokosdrank. Wellicht kan het ook door de yoghurt geroerd worden; dat hebben wij ook nog eens een tijdje gedaan met de visolie (vandaar misschien dat onze dochter het doorbijten ook zo lekker vond ;-)

Met 1 capsule krijg je per dag 250 mg DHA en 125 mg EPA binnen; zelf neem ik er 2 per dag omdat ik daarmee geen last heb van mijn arm (slijmbeursontsteking).

Het geeft mij vooral een goed gevoel dat er geen vissen gevangen worden voor de vervaardiging van deze Omega 3 capsules en dat we op deze manier geen vervuiling in ons lichaam krijgen, ook al was de visolie die ik eerder gebruikte voorzien van diverse keurmerken.

Testa Omega 3 algenolie kopen

Mocht je Testa ook willen proberen dan kun je een kijkje nemen op de website van Testa. Je bestelt al Testa alpenolie vanaf €14,95.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Testa

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button