Gezonde voeding

5 tips voor een lekkere maar gezonde lunch voor kinderen

Kinderen zijn échte lekkerbekken. Natuurlijk wil je ze geven wat ze lekker vinden, maar dat het liefst wel op een gezonde en verantwoorde manier. Bewerkte ingrediënten en een overvloed aan suikers wil je dus liever voorkomen. Toch is dat niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Zeker niet als je jouw kinderen elke dag een gezonde maar toch lekkere lunch met voldoende variatie wilt presenteren. Aan de hand van de onderstaande tips is het serveren van een gezond tussendoortje of een verantwoorde lunch toch eenvoudiger dan je denkt. Ze zijn zowel geschikt voor in de broodtrommel als thuis aan tafel!

Ei muffins met spinazie

Welk kind is er niet dol op muffins? Door ze te maken van eieren met verse bladspinazie, serveer je een gezonde lunch die naast voedzaam ook nog eens lekker gezond is. Gebruik echte muffin vormpjes, want het oog wil natuurlijk ook wat. Muffins zijn trouwens in veel meer variaties te maken. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze havermout muffins.

Vers bosfruit met ongebrande noten

Verse ongebrande noten zijn een bron van vitaminen, mineralen en goede vetten. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker vullend en smakelijk. Zeker in combinatie met verse bosvruchten zoals bijvoorbeeld: bramen, bosbessen en frambozen. Wil je de lunch iets steviger maken? Doe dan een bakje met verse kwark in de broodtrommel. Succes gegarandeerd. Leuke broodtrommeltjes vind je trouwens in het assortiment van Mepal.

Zelfgebakken lijnzaad crackers met kipfilet en paprika

Zelf lijnzaad crackers maken is eenvoudig én leuk om te doen. Beleg de crackers met wat biologische kipfilet en rode of oranje paprika. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de cracker te beleggen met wat hüttenkäse. Zo weet je zeker dat het beleg goed op zijn plaats blijft. Lekker!

Wrap hapjes met banaan en pindakaas

Pindakaas zit vol met goede vetten. Een bron van energie dus! Verras jouw kind met een wrap besmeerd met een laagje pindakaas en daarop geprakte banaan. Een lekker én verantwoord tussendoortje in de broodtrommel.

Volkoren boterham met kaas, komkommer en hummus

Een kleine klassieker, maar dan nét even wat lekkerder. Een boterham met kaas blijft favoriet onder kinderen. Beleg de boterham eens met knapperige schijfjes komkommer en een laagje pittige hummus. Geen overvloed aan zout en suikers, maar toch een smakelijke lunch.

Elke dag van de week een gezonde lunch voor je kinderen

Met de bovenstaande tips geef je jouw kind elke dag een gezonde en lekkere lunch. Of dat nou in de broodtrommel voor mee naar school is, of gezellig thuis aan de keukentafel. Natuurlijk kun je deze gezonde trend ook doorzetten in het drinken dat je meegeeft. Kies voor zelf geperste fruitsappen of echte smoothies met magere yoghurt of plantaardige melk.

Ben je op zoek naar gezonde traktaties? Dan kun je hier een kijkje nemen: gezonde traktaties voor op school.

*Uitgelichte foto door Dmytro Mykhailov | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button