Voorstelling

Ervaringen en tips bezoek Disney On Ice: 100 years of Magic

Ook dit jaar is het weer zo ver; we mogen een bezoekje brengen aan Disney On Ice! Omdat de mannen bij ons thuis helaas niet mee kunnen vragen Madee en ik haar vriendinnetje en haar moeder mee. In de dagen voor we gaan springt Madee elke dag meerdere malen gaten in de lucht, ze is zó blij dat haar vriendinnetje mee gaat en heeft er super veel zin in.

Bekijk hier de video van Disney On Ice 2015 

Aankomst en parkeren

We besluiten vanuit Haarlem op tijd (17.00u) te gaan rijden; je weet het nooit op de snelweg aan het einde van de middag. Maar tegen de verwachting in rijden we het snel aan en zijn we om kwart over 6 bij de Jaarbeurs in Utrecht. We parkeren zonder gedoe en zonder wachtrijen op P3, vanwaar je zo bij de ingang bent. In de entreehal kun je meteen een uitrijkaart kopen; zeker de moeite waard, zo hoef je niet na de show nog lang in de rij te staan.

Lees ook: Disney On Ice Onvergetelijke avonturen, ervaringen en tips (2018)

Merchandise

Eenmaal in de hal aangekomen waar de show plaatsvindt staan talloze kraampjes en stands met merchandise. De kinderen kijken hun ogen uit bij het bekijken van alle poppen, knuffels, ballonnen, bakken popcorn en andere Disney producten.

Madee vraagt wel 5x of ze iets mag uitzoeken maar gelukkig lijkt ze altijd wel te begrijpen dat het niet echt nodig is om iets te kopen en houdt ze er ook meteen over op. Toch kan ik me voorstellen dat dit soort stands voor veel ouders een nachtmerrie is, dat zij blij zijn wanneer ze de stands voorbij zijn zonder krijsende kinderen van de grond af te plukken:-)

Eten en drinken

In de hal kun je verschillende soorten snacks kopen; zo zien we naast popcorn bakjes friet en poffertjes langs komen. Er staan tafels en stoelen maar in verhouding tot het aantal bezoekers is de hoeveelheid hiervan heel gering. Er is zó veel ruimte, waarom niet veel meer tafels en stoelen? Er zitten her en der mensen langs de kant op de grond… Wat ons betreft een gemiste kans!

Meebrengen van eigen eten en drinken

Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen wat we ook zeker aanraden. Naast het feit dat het behoorlijk prijzig is om eten te kopen is het ook wel lekker om iets voorhanden te hebben voor tijdens de show.

Kinderwagens en buggy’s

Er zijn mensen die kinderwagens meenemen, deze moeten alleen wél naast de tribune blijven staan tijdens de show (hier is een speciale plek voor). Heb je nog een kleintje dan is het misschien makkelijker om een draagzak mee te nemen.

Disney On Ice: 100 years of Magic

Nadat we even hebben rondgelopen in de hal bij de merchandise zoeken we ons plekje op de tribune op. We zitten nu een stuk dichterbij het ijs dan vorig jaar, waarschijnlijk pikken we nu meer mimiek op van de schaatsers! De meisjes kunnen niet wachten en vragen geregeld hoe lang het nog duurt. En dan… dan dimmen de lichten en worden hun ogen groter. “Mickey Mouse!” Mickey komt samen met Minnie, Donald en Goofy het ijs op. Donald draagt een videocamera mee op zijn schouder en het idee wordt geopperd ons mee te nemen langs verschillende Disney verhalen.

We worden meegenomen langs de verhalen van Pinokkio, Alladin, Belle en het Beest, Mulan, Toy Story, Frozen, Nemo, the Lion King en meer. Het is net als vorig jaar weer indrukwekkend. Waren we vorig jaar onder de indruk van het grote schip wat het ijs op kwam; dit jaar komt er een heuse draak over het ijs wandelen en is er veel sympathie voor de schildpad uit Finding Nemo.

Disney On Ice 100 Years of Magic - AllinMam.com

Disney On Ice: eeuwige favoriet Olaf

Toch krijgt geen enkele Disney figuur zo’n warm welkom als Olaf. Wanneer hij het ijs op komt vliegen de “ohhhhhh’s” en de “ahhhhhh’s” je om de oren en beginnen alle mensen op de tribune mee te deinen op zijn gezellige zomerhit. Olaf steelt harten en heeft de lachers op zijn hand. Hij is ook zó cute!!! Frozen is en blijft favoriet bij vele kinderen. En volwassenen!

Tips voor een bezoek aan Disney On Ice

  • Koop bij aankomst al een uitrijkaart, dit scheelt weer in de rij staan
  • Ga in de pauze in de entreehal naar het toilet, daar is het veel rustiger
  • Trek niet te warme kleding aan, de hal is goed verwarmd
  • Meenemen van eigen drinken en eten is toegestaan
  • Kom je met een kleintje? Een draagzak is handiger dan een kinderwagen, deze moet je naast de tribune laten staan

Data Disney On Ice in Utrecht en Amsterdam

Tot 31 december is er de mogelijkheid om Disney On Ice te bezoeken. De show is in de Jaarbeurs te zien t/m 26 december en daarna van 28 t/m 31 december in de RAI in Amsterdam. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Ben je dus nog op zoek naar een leuk uitje met het gezin in de Kerstvakantie dan is dit zeker een aanrader!

Meer informatie over de show en voor bestellen van tickets: www.DisneyOnIce.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button