Première Deep Ocean Monsters in Burgers’ Zoo

Wie is er niet enorm gefascineerd door het leven op de bodem van de diepe oceanen? Het blijft natuurlijk allemaal een beetje duister wat er daar in die donkere dieptes gebeurt. Wat voor dieren leven er? Wat eten ze en hoe zien ze er uit? Er zijn nog zoveel dingen die zelfs voor volwassenen heel raadselachtig zijn en blijven, laat staan voor kinderen!

Een korte, leerzame musical

Om kinderen iets wijzer te maken over het leven op de bodem van de zee kun je bij Burgers’ Zoo deze zomer een heel leuke, leerzame musical bekijken. De musical is tot stand gekomen in samenwerking met van Hoorne Entertainment en is van 16 juli tot en met 28 augustus 2016 meerdere keren per dag te zien in het mooie dierenpark. Afgelopen donderdag was de première van de musical en wij mochten hierbij aanwezig zijn.

Een kijkje achter de schermen in Burgers’ Zoo

En dus sprongen we afgelopen donderdag na schooltijd in de auto en reden richting Arnhem. Na een vluchtig rondje door het park en een kijkje in Burgers’ Ocean mochten we in het restaurant verzamelen om na een hapje en een drankje een kijkje te nemen achter de schermen van Burgers’ Ocean. We werden te woord gestaan door een gids, werknemers en biologen en zij vertelden ons over alles water achter de schermen gebeurt. Wat er allemaal nodig is om de kwaliteit van het water goed te houden, hoe ze zelf zout water maken, wat de dieren te eten krijgen en hoe vaak; het werd ons allemaal verteld. Voor de volwassenen wellicht iets interessanter dan voor de allerkleinsten die mee liepen maar de kids genoten zeker van het bekijken van de bassins vanaf de andere kant.

Na de rondleiding konden we genieten van een lekker buffet, wat met 400 mensen een beetje druk was maar daardoor niet minder gezellig! We genoten nog even op het grote terras, met uitzicht op het mooie uitgestrekte verblijf van de giraffen. Alsof je je echt in Afrika begeeft!

Deep Ocean Monsters

Na het eten namen we plaats in de mooie theaterzaal in het safari meeting centre. De kids waren lichtelijk gespannen en konden niet wachten tot de musical begon. Ruim een half uur lang hebben ze gefascineerd zitten kijken naar het mooie fluoriserende decor, naar Zoë, hengelvis Angel, diepzeepissebed Spik en blobvis Blobby. Ze dachten mee over de antwoorden op de vragen die Zoë kreeg. Angel, Spik en Blobby hadden een quiz voor Zoë om haar te testen, zij wilde namelijk graag dierenverzorger worden in Burgers’ Ocean. Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat je dan van alles over de onderwaterdieren moet weten.

De musical is een leuke toevoeging tijdens een bezoekje aan Burgers’ Zoo, echt een extraatje! Het bekijken van Deep Ocean Monsters is inbegrepen bij je bezoek aan het park dus ga je deze zomer die kant op, zorg er dan voor dat je bij één van de 4 tot 6 voorstellingen die dagelijks te zien zijn aanwezig bent.

Meer informatie over Deep Ocean Monsters vind je op www.burgerszoo.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button