Voorstelling

Met de kinderen naar Roodkapje De Musical

Wie kent het sprookje niet; Roodkapje. Mijn moeder vertelde het mij vroeger voor het naar bed gaan tot in den treure; elke dag opnieuw vroeg ik er weer naar.

Het eeuwenoude sprookje laat nog steeds veel kinderhartjes sneller kloppen en dat blijkt vandaag maar weer in Eindhoven, waar Roodkapje De Musical in première gaat. Het overgrote deel van de aanwezige meisjes is té schattig gekleed in rode kapjes, al dan niet met leuke geblokte jurkjes eronder en sommige zelfs met kniekousjes. Op en top Roodkapje!

Première Roodkapje De Musical

Maud Mulder kruipt in deze heerlijke familievoorstelling in de huid van Roodkapje en enthousiast danst en zingt ze ruim een uur lang met wapperende cape over het podium. Benjamin, een knappe jonge jager, probeert keer op keer het hart van Roodkapje te veroveren en probeert op niet altijd even slimme manier haar aandacht te trekken, wat niet echt lijkt te slagen.

Wanneer Roodkapje op een dag door het donkere bos naar haar zieke oma gaat om boodschappen te brengen komt ze oog in oog te staan met (vegetarische!) wolf Gerrit (Michael van Hoorne) en zijn vrouw Tina (Sandra Dijkstra). Lukt het haar om uit de klauwen van deze wolven te blijven? Wat willen die wolven nu echt van haar? En lukt het Benjamin uiteindelijk dan toch om het hart van Roodkapje te veroveren?

Met de kinderen naar de première van Roodkapje De Musical - AllinMam.com

Roodkapje De Musical; een uurtje heerlijk lachen

Eerst ben ik best bang dat er wat spannende stukken in de musical voor zouden komen voor onze 4-jarige dochter maar integendeel; er wordt eigenlijk voornamelijk heel hard gelachen. Mijn zoontje (6) wilde eerst niet mee (want: Roodkapje is voor meisjes) maar uiteindelijk is hij 1 van de kinderen die het hardst lacht, sterker nog, hij rolt van zijn stoel door het lachen om de uitspraken van Gerrit de wolf.

Met de kinderen naar de première van Roodkapje De Musical - AllinMam.com

Een musical met interactie en grapjes

Wat echt heel leuk is, is de interactie met het publiek. Zo is er geregeld een “onderonsje” met het publiek, al dan niet gepland. Want ook Maud schiet een keer in de lach, waaruit blijkt dat Gerrit de wolf zich niet helemaal aan het script houdt. Té leuk en heerlijk menselijk, waarmee hij ook de volwassen lachers op zijn hand krijgt. Naast deze onderonsjes met het publiek zitten er nog wat “grapjes” in de musical, die terugkerende bezoekers zeker zullen herkennen uit andere, voorgaande musicals (iets met Michael van Hoorne (Gerrit) en een kast ;-).

Roodkapje De Musical; aanrader voor de wintermaanden

Roodkapje De Musical is vanaf 1 oktober te zien in verschillende theaters door heel Nederland. De musical is in principe geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud, maar tijdens de première zien we ook zeker kindjes die jonger zijn die heerlijk staan mee te dansen en het goed uit houden. Als ouder kun je dat het beste zelf inschatten, of het geschikt is voor jouw kindje :-)

Meer informatie over Roodkapje De Musical, over alle theaters en over tickets bestellen vind je op de website van Van Hoorne Entertainement.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button