Tips en kleding inspiratie voor het festivalseizoen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. Heerlijk in de buitenlucht genieten van goede muziek, mooie mensen en een ontspannen sfeer. Het voorjaar én de zomer zijn bij uitstek geschikt voor het bezoeken van een festival. Dat kan 1 dag, maar je kunt er natuurlijk ook een weekend van maken. Wat zijn de hipste festivals van dit moment? Wat is leuk om te dragen en hoe doe je dat eigenlijk bij slecht weer?

Van Pinkpop tot het Mystic Garden Festival

Nederland mag dan klein zijn, als festival land timmeren we behoorlijk aan de weg. Talloze festivals vullen de oerhollandse agenda’s in het voor- en najaar. In ons kikkerlandje zijn een aantal festivals die er ieder jaar weer uitspringen, waaronder:

Pinkpop

Nederland’s oudste festival waar de line-up altijd indrukwekkend is. Ontmoet grote sterren als Bruce Springsteen en Metallica. Maar, ook talent van eigen bodem krijgt hier een podium.

Lowlands

Ook Lowlands mag zich in het rijtje van hippe festivals in Nederland scharen. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is altijd een feestje.

Mysteryland

Liefhebber van dance? Dan is Mysteryland hét festival dat je niet mag missen. Naast dance kun je hier ook genieten van techno en hardcore op de ruim 16 podia.

Mystic Garden

Voor een kleinschalig festival met een feeërieke sfeer kies je Mystic Garden. Je geniet van prachtige decors die zo uit een sprookje lijken te komen. Het festival heeft een dromerige uitstraling met dito muziekstijlen.

Festivalletje meepakken in het buitenland?

Ben je dit voorjaar, zomer of najaar in het buitenland? Denk dan eens na over het bezoeken van festivals zoals Rock Werchter in België, Roskilde in Denemarken of Splash! in Duitsland. Ook RFM Somnii in Portugal én het Pohoda Festival in Slowakije zijn aanraders. Zoek je het liever buiten Europa? Kijk dan eens naar Burning Man in het Amerikaanse Nevada of naar Les Dunes Electroniques in de woestijn van Tunesië.

En daar ga je dan: tickets geboekt en toegangskaarten voor het festival in the pocket. Nog wat festival outfit inspiratie nodig of weet je al wat je aantrekt?

Festival kleding tips

Heb je een leuk festival uitgezocht? Dan moet daar natuurlijk een passend kledingsetje bij. En vergeet vooral die hippe accessoires niet, want festivals lijken daarvoor gemaakt. Bij goed weer is een afgeknipte jeans of een gerafeld spijkerrokje altijd een goed idee. Een loose-fit T-shirt met een opvallende print maakt het helemaal af. Ook met een wapperend jurkje met daaronder biker boots ben je helemaal hip. Kies vooral kleding wat comfortabel draagt en laat je pumps dit keer zeker thuis. Sommige terreinen kunnen best wat modderig worden door de grote bezoekersaantallen.

Niet zonder tasje naar een festival

Op een festival moét je ook eigenlijk een tasje dragen. Dat kan een heuptasje zijn, maar ook een crossbody tas is super trendy en stoer. Daarnaast bieden ze ruimte voor alles wat je nodig hebt. Je telefoon, zonnebril en wat cash geld. Veel meer leuke items voor het bezoeken van een festival vind je op de website van My Jewellery.

How to get there?

Nog een laatste tip: laat je eigen auto vooral lekker thuis en reis met het openbaar vervoer. Met de trein tour je voordelig en comfortabel. Een pendelbus zet je in veel gevallen voor het festivalterrein af. Makkelijk, voordelig en je spaart ook nog eens geld uit als het gaat om het parkeren van je auto. Kun je dat budget mooi gebruiken voor een extra drankje. Have fun!

*Uitgelichte foto door Matej Kastelic | Shutterstock

Back to top button