Verschillende dresscodes voor mannen

Het gebeurt geregeld: er ligt een feestelijke uitnodiging op de deurmat met daarop een dresscode. Menig mens raakt meteen in de stress, want waar staat deze dresscode voor? Wat moet je aan, wat kan wel en wat kan niet?Om ons vrouwen de mannen een handje te helpen zetten we hieronder een aantal verschillende dresscodes voor mannen voor je op een rijtje.

Verschillende dresscodes voor mannen

Soms lijkt het wel of er voor mannen veel meer dresscodes zijn. Bij vrouwen overlappen verschillende dresscodes behoorlijk, voor mannen zijn er wat striktere voorwaarden.

Smart casual dresscode voor mannen

Smart casual is een dresscode die veel wordt gebruikt in de zakenwereld. Het is net even netter dan casual, waarbij iedereen draagt wat comfortabel zit. Bij smart casual is het de kunst om casual met chique te combineren. Denk aan een mooie jeans met colbert. Of een chino met colbert. Goede combinaties voor smart casual kun je vinden bij 2trendy.

Tenue de ville dresscode voor mannen

Tenue de ville wordt vaak op bruiloften gedragen. Tenue de ville staat voor stadskleding. Een mooi pak, gladgestreken overhemd, stropdas en nette schoenen. Ga niet te veel experimenteren met veel kleur maar hou het classy.

Cocktail dresscode voor mannen

Bij cocktail moet je denken aan een mooi kostuum met nette schoenen (of mooie loafers). Een stropdas is geen vereiste. Draag je graag een smoking dan kan dit ook bij de cocktail dresscode. Zorg dat een overhemd mooi glad gestreken is en draag eventueel een pochet. Over het algemeen worden bij cocktail donkere kleuren gecombineerd met subtiele kleuren, maar in de zomer kan het kostuum zeker ook lichtgekleurd zijn.

Black tie dresscode voor mannen

Black tie staat voor een donker gekleurde smoking. Draag bij een smoking altijd een overhemd met blinde sluiting, smoking boord en dubbele manchetten (met mooie knopen). Bij een smoking horen lakschoenen, een vlinderdas en een pochet. Heb je geen smoking in de kast hangen? Er zijn kledingzaken waar je een complete black tie outfit kunt huren.

White tie dresscode voor mannen

White tie zul je niet zo vaak meer tegenkomen. Deze strenge dresscode wordt gebruikt bij ceremoniële gelegenheden of banketten. Zo nu en dan zie je het bij een bruiloft. De mannen dragen een rokkostuum. Onder een rokkostuum horen lakschoenen, net als onder een smoking. Ook wordt er onder een rokkostuum een speciaal overhemd gedragen, met opstaande boord en omgeslagen punten. Net als een smoking kan een rokkostuum gehuurd worden, inclusief schoenen en accessoires.

*Uitgelichte foto door Olga Zinovskaya | Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button