Tips om de hele dag door lekker te ruiken

Ben jij dol op parfum en kun je soms haast niet kiezen tussen de parfums die je thuis hebt staan? Als je groot fan bent van jouw parfums, wil je natuurlijk wel dat je een parfum zo lang mogelijk blijft ruiken. Niet alleen parfum kan ervoor zorgen dat je de hele dag lekker kan ruiken. Als je lekker ruikt, geeft dit niet alleen jezelf een goed gevoel, ook is het uiteraard fijn voor anderen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de hele dag lekker kunt blijven ruiken? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, dus lees snel verder!

Spray parfum op de juiste plekken

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je lekker gaat ruiken, is uiteraard door parfum te gebruiken. Door parfum op te sprayen draag je een bepaalde geur bij je, wat niet alleen fijn is voor jezelf maar ook voor anderen. Echter is het wel belangrijk dat je jouw parfum op de juiste plekken op je lichaam sprayt, om zo lang mogelijk lekker te kunnen ruiken. Je sprayt jouw parfum waarschijnlijk in je nek en hals of op je polsen. Dit is dan ook een goed idee, maar je kunt het op nog veel meer plekken sprayen. Denk aan het aanbrengen van parfum op warme gebieden van jouw huid. Als je dit doet, leidt het tot een betere lichaamsgeur. Aan welke plekken je nog meer kunt denken? Denk bijvoorbeeld aan het sprayen van parfum achter je oor, aan de binnenkant van je ellebogen of in je knieholtes. Op deze manier zorg je ervoor dat de lekkere geur zich over jouw hele lichaam kan verspreiden, waardoor je het extra lang zal ruiken.

Gebruik haarparfum

Een andere goede tip om lekker te ruiken, is het gebruiken van haarparfum. Met haarparfum zorg jij ervoor dat je haar enorm lekker ruikt. Een haarparfum is speciaal gemaakt om het te gebruiken voor jouw haar, in tegenstelling tot normaal parfum dat je wellicht in je haar sprayt. Een haarparfum heeft vaak een samenstelling van een lager alcoholgehalte, waardoor het jouw haar niet beschadigt. Een groot voordeel van haarparfums is dat je er tegenwoordig al heel veel van hebt, waardoor je uit allerlei lekkere geurtjes kunt kiezen.

Bewaar je parfums op de juiste manier

Voor zowel normale parfums als bijvoorbeeld haarparfums, is het aan te raden om deze op de juiste manier te bewaren. Het is belangrijk dat je jouw parfums op een koele en droge plek bewaart. Wanneer parfums namelijk in aanraking komen met hitte en zonlicht, kan het zo zijn dat de kwaliteit van jouw parfums aangetast wordt. En dat is natuurlijk enorm zonde, want zo kun je het parfum na verloop van tijd minder goed gaan ruiken.

In laagjes werken

Om ervoor te zorgen dat je een hele dag lekker ruikt, kun je er ook voor kiezen om in laagjes te werken. Van een lekker geurtje is vaak ook een douchegel of bodylotion beschikbaar. Als je een parfum, douchegel en bodylotion van dezelfde geur gebruikt, werk je in laagjes en zorg je ervoor dat de geur versterkt wordt. En je raadt het al: hierdoor kun jij een hele dag lang jouw favoriete geurtje blijven ruiken. Als je nog op zoek bent naar een heerlijk geurtje, zou je zeker eens kunnen kijken naar de geurlijn van Narciso Rodriguez.

Blijf herhalen

Er zijn maar weinig parfums die ervoor zorgen dat je echt een hele dag lang lekker ruikt. Een goede tip is daarom om te blijven herhalen. Spray zo af en toe nog een beetje extra parfum bij. Zo blijf je lekker ruiken en zorg je ervoor dat de geur niet weggaat.

Tips om de hele dag door lekker te ruiken - AllinMam.com

Hydrateer

Wat belangrijk is om lekker te blijven ruiken, is goed hydrateren. Door goed te hydrateren breng je een betere lichaamsgeur met je mee, wat natuurlijk een pluspunt is. Lekker veel water drinken dus!

Gezond eten

Ook gezonde eetgewoontes kunnen bijdragen aan een betere lichaamsgeur. Als jij er dus voor wilt zorgen dat je lekker ruikt, is het aan te raden om wat vaker gezond te gaan eten. Groenten, fruit en voldoende vezels zijn hiervoor zeker een goed idee.

Kortom: met bovenstaande tips kun jij ervoor zorgen dat je de hele dag door lekker blijft ruiken. Het is dan ook zeker aan te raden om een of meerdere van deze tips te gebruiken, want zo zorg jij ervoor dat jij nooit slecht ruikt. En dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar uiteraard ook voor anderen. Van lekkere geurtjes wordt tenslotte iedereen blij!

*Foto via Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button